Inför seriepremiären av Damtrean: Sundsvalls DFF Utveckling

3 maj 2023 Div. 3 Medelpad

För två år sedan (2021) kom Sundsvalls DFF:s andralag/U-lag tvåa i i div. 2 Norra Norrland Syd.
Inför fjolårssäsongen valde man att dra sig ur spel då man saknade organisatoriska resurser.
Inför den här säsongen har man tänkt om och ställer upp med ett lag i våra lokala damtrea för seniorer.
- Laget kommer att bestå av F17- och F16-tjejer, säger lagansvariga Sofie Vikman inför dagens seriepremiär mot Sidsjö-Böle.

Så här säger Sofie Wikman om SDFF Utveckling:
- Det är en ny konstellation. I år har våra F16 och F17 slagit samman till ett lag för att axla Div 3 Dam, parallellt med SM F17.


Vem blir huvudtränare för laget?
- Anette Bergman från Stöde IF som tidigare har en gedigen erfarenhet från seniorfotboll. Jag. som varit med många av F16-tjejerna sedan dem var små är kvar. Även Petra Lindblom som varit med F16 tjejerna sedan några år, är kvar. Petra är tidigare A-lags spelare i SDFF.
Det kommer bli både en spännande och utmanande säsong för oss, med en stor trupp, 2 matchmiljöer att axla samt bedriva träningar med kvalité.

Vad säger du om er trupp?
- Förutom vårt A-lag i Elitettan har vi inte deltagit i seniorserie sedan 2021. I fjol fick vi tyvärr dra oss ur division 2 dam då vi inte hade organisation att axla den serien. Från och med i år ser organisationen annorlunda ut då vi har flera unga tjejer i 16-17 år åldern som kommer delta i Div 3 dam parallellt med SM F17 serien. Vi kommer också ha samarbete med vårt F19 lag.


Nyförvärv?
- Förutom vår interna sammanslagning mellan F16 och F17 och interna samarbete har Naima Teien och Ebba Ekman från Kungsnäs FC anslutit sig till oss.


Hur har er försäsong varit? Nöjd med den?
- Generellt har den varit bra. Vi har tränat hela vintern. Dock inte många tider i Nordic så det har blivit mest fys och teknikträning i inomhushall.
Under våren, när vi kunde börja köra utomhus ”hemma” på Kuben har vi haft jättebra uppslutning på våra träningar. Vi är en stor trupp, så vi bidrar också med spelare till F19 träningar varje vecka. Vi har dialog internt och samarbetar mellan träningsgrupperna så vi kan bedriva träningar med kvalité och ge tjejerna goda förutsättningar att utvecklas.


Någon spelare hos er som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi har många hungriga och träningsvilliga tjejer som vill utvecklas.


I korthet, vilken typ av fotboll kommer ni att spela i år?
- Arbeta med en stabil speluppbyggnad. Rulla boll efter backen och ha tålamod.


Vilka tippar du vinner serien och vilka kommer tvåa?
I- ngen aning. Ingen erfarenhet av denna serie.


Något eller några lag som du tippar får det svårt i år?
- Se svaret ovan.


Hur lyder er målsättning i år?
- Vi tänker 100 procent på utveckling. Både som lag och individuellt. Vi ställer krav på träningsnärvaro och komma till träning med fokus och vara påslagen under träningspassen. Spelmässigt är det att utvecklas inom alla lagdelar, men det blir som sagt en utmaning i om att vi är en stor trupp som ska axla två matchmiljöer där vi troligen kommer ha olika spelare från match till match.


Och avslutningsvis. Vad vet du om era premiärmotståndare Sidsjö-Böle och hur går det i premiären för er? Och vem eller vad kommer att avgöra till er fördel?
- Vi möter Sidsjö-Böle borta, men på ”hemmaplan”, Kubens konstgräs.
- En fördel vi kanske har är att vi gjort några matcher, då SM F17 redan dragit igång. Vi har även spelat några träningsmatcher. Utifrån det har vi haft chans att utvärdera, korrigera och nöta på med det vi ser att vi behöver träna mera på. Jag vill tro att vi tar hem den matchen, avslutar Sofie Wikman.

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer