Inför seriepremiären i damtvåan: Joakim Edström, IFK Timrå

I år kommer IFK Timrås A-lag att blott spela tolv seriematcher i division 2 medan andralaget får nästan dubbelt så många kamper (20) i den lokala damtrean.
IFK hoppas kunna vara med och slåss i toppen av de sju lagen i tvåan.
– Vi är väldigt bollskickliga och spelar fin fotboll samt att vi har en bra grund med duktiga tjejer som kommer underifrån, säger tränaren Joakim Edström, som svarade på Lokalfotbollens frågor inför dagens premiär mot IFK Östersund 2.

Hur känns det att serien startar upp för er idag?
– Det ska bli roligt att köra igång och få tävla på riktigt igen. När man är där vi är i tiden, så är man rätt nöjd med försäsong.

Nöjd med spelartruppen?
– Med facit i hand så skulle vi behövt ta in lite fler spelare då vi har några skador. Men i övrigt så är jag nöjd med gruppen. Duktiga tjejer som kan göra det riktigt bra om dom sätter den sidan till.

Tillfreds med försäsongen?
– Försäsongen blev inte riktigt som det var tänkt. Inställda träningsmatcher av flera anledningar har gjort att vi inte kunnat spela ihop oss så som vi önskat.

Nyförvärv?
– Tillskott i laget är Maja Winsa (mittfältare, Sundsvalls DFF), Alva Byström (forward) och Jenny Olofsson (mittfältare) (båda Söråkers FF) plus Hanna Nordström (mittfältare, comeback från ett uppehåll på några säsonger).

Spelarförluster?
– Felicia Högkvist (Kovlands IF). Isabelle Forslund, Nanna Westberg, Thelma Bergqvist, Elisa Nordström, Maja Jokijoja, Ebba Sjölander, Matilda forslund, Maja Andersson och Elsa Israelsson (alla slutar på grund av studier, jobb eller skador). Olivia Sundström lämnade mitt i förra säsongen för Selånger SK.

Vad har ni för målsättning i år?
– Den är att skapa en miljö där vi alltid känner att man gjort sitt bästa, att öka målproduktionen och vara jämnare i spelet.

Vad vet du om era premiärmotståndare IFK Östersund 2?
– Vi har inte mycket information om IFk Östersund, men vi väljer att fokusera på vårt eget inför varje match.

Vad krävs för att få med er tre poäng från premiären?
– Att vi som sagt fokuserar på vårt.

Vilka lag tippar du topp 3 i serien?
– Utan inbördes rangordning, Ope, IFk Östersund 2 och IFK Timrå.

...och vilka får det svårt?
– Svårt att säga i och med att det kommer vara en väldigt tajt serie i år.

Någonting mer du tycker jag borde ta upp när det gäller er förening?
– Vi är väldigt bollskickliga och spelar fin fotboll samt att vi har en bra grund med duktiga tjejer i vårt damlag och likaså i vårt utvecklingslag i trean.

Och avslutningsvis. Någonting du tycker Lokalfotbollen behöver förbättra?
– Jag tycker lokalfotbollen gör ett kanonjobb och får gärna fortsätta följa våra lokala lag.

Emmie Björklund fyramålsskytt när Selånger vände till en fem-etta i derbyt

Emmie Björklund hade en bra dag när Selånger avslutade säsongen med en 5-1-vinst i derbyt över Heffnersklubban 2. Den målfarliga anfallaren svarade fö...

Läs mer

IFK Timrå tappade 1-1 till 1-5 mot Kramfors Alliansen

IFK Timrå föll i avslutningsmatchen med kraftiga 1-5 borta mot Kramfors-Alliansen inför nästan 400 åskådare sedan hemmalaget gjort fyra raka mål vid s...

Läs mer

Seriesegrarna Alnö avslutade med ännu en vinst: "Kvalet i tankarna"

Trots en utespelare mellan stolparna vann Alnö serieavslutningen mot Östersund 2 med 3-1, alla målen inprickade under första halvlek och två av dem fr...

Läs mer

Heffnersklubban 2 har varvat upp under hösten - 5-2 över Kramfors-Alliansen idag: "Hittade många sätt"

I somras slog Kramfors-Alliansen ut division 1-laget Heffnersklubban ur Svenska Cupen.Men mot "Klubbans" andralag var man chanslösa i dagens division ...

Läs mer

Storseger för Selånger borta mot Härnösand

Selånger hamnade i underläge borta mot Härnösand men vände och tog hem sin sjunde raka seger via 7-1 sedan man haft en bra spridning på målskyttet. En...

Läs mer

Alnö klara för division 1-kval - säkrade seriesegern ikväll efter storvinst mot Timrå

Ett Alnö med vittring på serieseger och kvalspel till division 1 blev en övermäktig motståndare för IFK Timrå i derbyt hemma på konstgräset under fred...

Läs mer