Inför seriepremiären i fyran: Jonas Westring, Essviks AIF

7 maj 2022 Div. 4 Medelpad

Essviks AIF fick sin premiär förra helgen inställd då Torpshammar dragit sig ur.
Istället begår fjolårets serietvåa sin första match idag kring lunch mot Kovland, ett KIF som fick ge sig med 0-4 mot seriefavoriterna Kuben förra helgen.
– Vet väldigt lite om Kovland...men är Christoffer ” Eleganten ” Gredemyr med så får vi se upp med honom, säger sportchefen Jonas Westring.

Essviks AIF var ifjol "runner up" i Medelpadsallsvenskan och fick under vintern två erbjudanden om att ta klivet upp i trean efter vakanser, men tackade båda gångerna nej utan valde att vara kvar i fyran. Men då kanske man inte visste att det skulle bli en rumphuggen fyra med blott sju lag?

Oavsett så ställde Lokalfotbollen i vanlig ordning några frågor även till Essvik och där blev det sportchefen Jonas Westring som fick ta hand om svaren.

Hur känns det att serien startar upp idag för er?
– känns bra . Hoppas vädret fortsätter leverera så vi kommer in på Vallen inom kort.

Nöjd med spelartruppen inför säsongen?
– Väldigt nöjd i vintras när den var klar .. sen har vi tyvärr åkt på några tunga tapp . André Sjödal får inte ordning på sitt knä och samma gäller Jimmy Ivonnen och Emil Norrman . William Åsenlund har tagit uppehåll hela våren , Ludvig Lehman Uppling har hjärtmuskelinflammation och har också missat hela våren , plus att några spelare blivit pappor och missat många träningsveckor . Yasin har också haft problem med knät men är åter i träning nu .
– Michel Sjödahl i mål imponerar och Hampus Andersson har inte missat många träningar . Stefan Grönlund och Felix Häggström har lyft kvaliteten på gruppen och är väldigt fina nyförvärv . Ted Åkerlund som tränade Essvik förra året är tillbaka som spelare nu sen ett par veckor tillbaka och kan bli en joker .

Tillfreds med försäsongen?
– Inte nöjd då vi dragits med hög frånvaro på många träningar , men nu på slutet har det ljusnat lite på den fronten . Ledarna har ändå hållit modet uppe och kört på med dom som varit på plats . Stort plus till Kenneth, Robban, Helene och Osman .

Nyförvärv inför säsongen?
– Stefan Grönlund (Lucksta IF), Yasin Gafari (Kubikenborgs IF), Felix Häggström (Sidsjö-Böle IF), Emil Lindblom (Sundsvalls FF), Simon Sjöbom (egen produkt) samt Ted Åkerlund (comeback).

Spelarförluster?
– Christoffer Högbom (mv, Sund IF) och Johan Kolbäck (Söråkers FF). André Sjödal, Jimmy Ivonnen och Emil Norrman (alla borta p g a knäskador). Dessutom har William Åsenlund tagit time-out under vårsäsongen.

Vad har ni för målsättning i år?
– Vi har inte pratat om nån målsättning ännu.

Vad vet du om era premiärmotståndare Kovland?
– Vet väldigt lite om Kovland...men är Christoffer ” Eleganten ” Gredemyr med så får vi se upp med honom.

Vad krävs för att få med er tre poäng från premiären?
– Svårt att svara på då jag vet för lite om Kovland . Men får hoppas att vi får upp en stark närvaro på slutet så Kenneth och Robban har många spelare att välja på .

Vilka lag tippar du topp 3 i serien?
– Tror starkt på Selånger och gissar att Kubikenborg och Fränsta kommer vara där uppe också . Vi har duktiga tränare och mycket kvalitet i spelartruppen så vi har chans att vara där uppe också .

...och vilka får det svårt?
– Vill jag inte svara på.

Någonting mer du tycker jag borde ta upp när det gäller er förening?
– Vi kommer ha ett lag i sexan i år . Sen siktar vi på att få till ett Derby mot Svartvik uppe på Essviksvallen i sommar och få till ett fint arrangemang där . Kul att Svartvik får ihop ett lag i år med duktiga spelare och Calle Bergseije som kommer göra det bra som tränare .
– Nu är det klart att onsdag 27 juli klockan 19.00 så möts Essviks AIF och Svartviks IF i ett Njurundaderby uppe på Essviksvallen. Hoppas på storpublik och ett fint arrangemang .. finns planer på ett veteranderby innan matchen också med gamla lirare från dom båda klubbarna .

Och avslutningsvis. Någonting du tycker Lokalfotbollen behöver förbättra?
– Nix.

Div. 4, omgång 1 (3-4 april): Så spelas premiärmatcherna

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer