Inför seriestarten: Heffnersklubbans BK

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban känns etablerade på division 1-nivå nunera och det ska bli intressant att se om man kan ta fortsatta kliv i år med en ny huvudtränare i Fredrik Karlström och att målvaktsikonen Frida Forslund lagt handskarna på hyllan plus att målskytten Amanda Sevefjord är långtidsskadad.
- Spelmässigt blir det nog lite mindre nord-syd och mer varierat spel även om vi kommer att fortsätta med det vi redan är bra på, säger Karlström inför dagens seriepremiär mot svåra Sandvikens IF hemma på HK-vallen.

Heffnersklubban är på väg att etablera sig som ett stabilt division 1-lag och fjolårets åttondeplats imponerar, trots ett par bottennapp, men många starka prestationer och ett solitt försvar. Nu har pålitliga sista utposten Frida Forslund lagt handskarna på hyllan och satsar på en tränarkarriär och lämnat buren öppen för Frida Svensson och Ebba Larsson att kriga om.

Ny på sin post är även nye huvudtränaren Fredrik Karlström, bördig fån Ramsele, samma plats som Lokalfotbollens Pia Skogman. Kvar från tidigare är emellertid både Jonas Prytz och Morgan "Mogge" Sahlin plus tillika nya Ted Danielsson från Selånger.

Det fick bli Fredrik Karlström som fick svara på Lokalfotbollens frågor inför dagens premiär mot Sandvikens IF:

Nöjd med försäsongen?
- Jo, men det får man väl ändå säga. Träningarna har sett bra ut och vi har kommit en bit i processen när det gäller vårt nya arbetssätt. Spelmässigt blir det nog lite mindre nord-syd och mer varierat spel även om vi kommer att fortsätta med det vi redan är bra på. Hade gärna sett att vi hade fått lira ett par 90-minutare till däremot.

...och med truppen?
- Truppen är rätt tight, men det har vi valt själva. En del nyförvärv på nyckelpositioner men också skador/graviditeter på andra har gjort att vi påbörjat generationsväxlingen lite tidigare än fullt planerat.

Nyförvärv?
- Alicia Holmberg (Selånger SK), Ida Markström (Trångfors IF men tidigare SDFF), Tyra Öhman och Alva Israelsson (SDFF). Sen har vi lyft upp Ebba Larsson, Frida Svensson och Agnes Parhammar från Utvecklingslaget i tvåan och har flera spelare från den gruppen som tränar kontinuerligt med oss.

...och spelarförluster?
- Emma Sjölén (Kovlands IF), Desiré Öberg (IFK Timrå), Amanda Sevefjord (långtidsskadad), Frida Forslund (slutat, ny målvaktstränare) och Mira Hulinder (mammaledig).

Hur lyder er målsättning i år?
- Den är högt satt, men vi ska ha något att sträva mot också. Sen ska det också bli spännande att se hur långt vi tar oss i processen med det nya arbetssättet.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Som sagt så har vi påbörjat en generationsväxling och en del spännande namn har lyfts från vårt Utvecklingsslag. Jag tror att Agnes Parhammar, Alva Israelsson och Tyra Öhman ligger närmst till hand här.

Vad vet du om dina premiärmotståndare Sandvikens IF?
- Det är ett bra lag. Jag har sett en match man spelade förra året mot dom och gjort lite efterforskning. Men ett troligt topplag för året är vad vi har att vänta i premiären.

Vilka vinner serien?
- Team TG tror väl de flesta går upp, men Sandviken, Enskede och Gefle känns alla också starka.

Avspark på HK-vallen idag söndag klockan 14:00!

Omgång 4: Heffnersklubbans första nolla och Alnö tappade 3-1-ledning till förlust

27 apr 2024 Div. 1 Norra

I helgen reste våra lokala lag åt varsitt väderstreck, och kom hem tomhänta. Heffnersklubban åkte ner till Enskede söder om Stockholm där man fick ink...

Läs mer

Omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer