Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.
Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsallsvenskan och därför kunde man anmäla ett utvecklingslag till femman i år.
Huduvdtränare för U-laget är Joakim Moxén, ny från Söråker i år, och som även kommer att assistera Victor Selander i division 4-laget.
 

Jocke, nöjd med försäsongen?
- Både och, vi har haft bra med träningar och bra tempo på dom och mycket folk ,vi hade emellertid kunnat önska att vi haft fler träningsmatcher.

...och med er trupp?
- Mycket nöjd! Vi tränar ju som ett lag där alla krigar om att spela I division 4, så det är motiverande för alla och en mycket bra träningsmiljö att alltid ge allt på träningarna.

Några nyförvärv i år trots att ni är ett "andralag"?
- Vi är som du säger ett "andralag" så inga nyförvärv dit utan vi tar upp juniorer på träningarna och som kommer spela många matcher, och dom har gjort det riktigt bra när de fått chansen att känna på.

...och inte heller då några spelarförluster kan jag tänka mig?
- Inte någon som lämnat oss men tyvärr har vi en långtidskada plus att Edwin Söderström och Tobias Bredberg tar ett uppehåll.

Hur lyder er målsättning i år?
- Målsättningen är att ta oss till A-slutspelet och väl där topp 3, men det viktigaste är att vi kommer ge många juniorer chansen och göra dem förberedda på seniorfotboll.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Det är många som varit riktigt bra på träningarna, och många av juniorerna som kommer upp gör det riktigt bra, så kan inte välja ut nån specifik där

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Ja, serien kan ju bli "kort" om man inte är bland dom topp 4 och när det inte finns nån sexa så kan det ju bli ett gäng träningsmatcher för dom som inte får spela A-slutspel.

Varför ska man komma och se IFK Timrå Utveckling i femman i år?
- Offensiv gladfotboll, där långbollar är totalförbjudet. Vi ska försöka rulla så mycket boll och hitta fina och sevärda kombinationer.

Vilka fyra lag tippar du går vidare från er grupp till A-slutspelet?
- En otroligt jämn serie som kan sluta hursomhelst, men jag måste ju säga att IFK Timrå kommer vara ett av de fyra som tar sig till A-slutspelet.

...och vilka tror du kommer topp 2 i höstens Uppflyttningsserie?
- Samma svar här. Vi i Timrå kommer vara ett av de som slåss i toppen och sen tror jag Alnö 2 kommer vara inblandad i den striden då dom har nått på G. Även Sundsvalls FF ser vass ut i år. De andra lagen har jag tyvärr inte koll på, avslutar Jocke Moxén.

Lokalfotbollens kommentar:
- IFK Timrås unga andralag tillhör inte mina topp 4-favoriter på förhand men med en del stolpe-in och bänkspelare från division 4-laget finns chansen att nå den hägrande fjärdeplatsen som ger tillgång till A-slutspelet. Tror dock att det krävs några matcher för att acklimatisera sig till seniorfotboll. Och till det är en månad som grundserien avgörs för kort tid är jag rädd.

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer