Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.
Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i IFK Sundsvall men nu som 60-åring tar på sig sitt första uppdrag som huvudtränare och fick därför som grädde på moset svara på Lokalfotbollens frågor.

Anders, nöjd med försäsongen?
- Jag är nöjd efter förutsättningarna. Vi är ett helt nytt lag och har ej haft några fasta träningstider förrän nu på slutet.

Vad säger du om er trupp?
- Truppen kan alltid spetsas till men vi är övertygade om att de spelare vi har kommer att göra sitt yttersta. Sen får vi se hur långt det räcker?

Vilka nyförvärv har ni införskaffat?
- Vi är ett helt nytt lag byggt på gamla meriter och comebackade spelare så jag nämner bara de som vi har gjort övergång på. Ville Nornholm (b, Brekken IL, Norge), Emil Johansson (fw, GIF Sundsvall Ungdom), Frank Thelin (GIF Sundsvall Ungdon),Melvin Andersson (mf/fw, GIF Sundsvall Ungdom), Anders Aspenrud (mv/tr, IFK Sundsvall), Alexander Aspenrud (mf, IFK Sundsvall), Johnny Nutt (b/mf, IFK Timrå, Albin Muratovic (mf/fw, IFK Timrå), Gabriel Landin (mf, Kovlands IF), Nabil Meziane (nf, Sidsjö-Böle IF), Jonas Orgmets (nf/fw, Sidsjö-Böle IF), Axel Jernhagen (fw, Kungsnäs FC),Petrus Sundling (mf, Hassels IF), Nils Borgström (b, Stockvik FF), Andreas Kallberg (mv, Stockvik FF), Jordy Ouwoinga (mf, Stockvik FF), Andreas Nilsson (b/mf, Söråkers FF), Johan Smott (fw, Stöde IF) och Peter Lind (allround, comeback).

...och spelarförluster?
- Ingen då vi inte hade något lag ifjol men Lamin Saidy (b/mf) har skadat korsbandet och blir borta hela säsongen och Kristian Karlsson (mb) provade på en comeback men kroppen håller inte längre.

Hur lyder er målsättning i år?
- Den är att etablera oss i seniorfotbollen och att driva laget i ytterligare 100 år. Indal behöver ett Herrlag i seriespel.

Någon spelare i ert lag som du tror får sitt genombrott i år?
- De unga killarna från GIF, Emil Johansson och Frank Thelin, är båda bara 17 år men är ordentligt skolade i Giffarna och kommer att göra skillnad för oss under säsongen.

Vad säger ni om upplägget av seriespelet i år?
- Det är som det är... Hellre den här indelningen än att de envisas med att ha en division 6 med fem-sex lag och trippelmöten.

Varför ska man åka till Härevallen och se Indals IF i femman i år?
- Klubben fyller 100 år i år, bara det är väl skäl nog? Plus att det är alltid bra stämning på våra matcher och billigt och gott fika på Härevallen.

Vilka vinner och vilka kommer tvåa i A-slutspelet?
- Det är svårt att säga men Sidsjö-Böle, Kungsnäs och Alnö 2 borde bli topp 3 med Östavall som outsider.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt?
- Det är nästan omöjligt att svara på. Östavall beroende på vad dom kan få för trupp det finns ju konkurrens från Ånge där om ungdomarna. Ljungaverk vet jag inte vad dom har för spelare. Ovisst rent allmänt alltså.

Lokalfotbollens kommentar:
Kul med Indals IF på papperet igen, och speciellt som man fyller modiga 100 år. Sportsligt sätt tror jag på en tuff säsong och spel i A-slutspelet skulle överraska monumentalt. Har några duktiga ungdomar som Anders nämnde men det ser lite för ihåligt ut men man har en bra grund för fortsatt spel även kommande säsonger känns det som. Värt en eloge bara det! Men är det nåt lag som bara ställer in skorna mot Indal, då får de smisk!

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer