Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.
I år kommer man till spel med en ny tränare, Marcus Westermark, och en helt ny stab. Huruvida det blir fågel, fisk eller mittimellan i år ska det bli spännande att se.

Marcus Westermark, ny tränare för Kuben 2, nöjd med försäsongen?
- Vi kan väl överlag se tillbaka på en bra försäsong. Ibland var silly-season-perioden i början av året en logistisk mardröm då vi kunde vara 35+ spelare på en tredjedel i Nordic , även om det också hade sin charm.
- Det som framförallt har varit bra är att vi under hela försäsongen kunnat se en hög och jämn nivå på träningarna. Ofta med 20+ spelare närvarande. Vi hade gärna sett att vi kunnat spela någon ytterligare träningsmatch, men samtidigt har vi kunnat matcha 11 vs. 11 på träningarna istället.
- Ledarteamet blev komplett först nu de senaste veckorna och det är klart att det hade varit skönt att haft det klart tidigare.

...och vad säger du om er trupp?
- Vi var ju till en början 30+ spelare på pappret och det redan innan silly-season-gästspelen. Det har lett till angenäma problem för oss ledare och vi har blivit tvungna att gallra truppen på flera fina individer och kompetenta spelare. Vår förhoppning och övertygelse är att vi nu har prickat rätt i ett truppbygge som har den rätta balansen mellan inställning och talang.
- Sammanfattningsvis så är vi väldigt nöjda med det gäng som vi arbetar med under veckorna och ser fram emot att testa dem skarpt.

Nyförvärv utifrån och uppflyttade från egna led?
- Från andra klubbar kommer yttern/anfallaren Michel Godspower Osagie från Flourish FC i Nigeria, mittfältaren Hamid Sak från Selånger SK och mittfältaren Melvin Gutic från Östavalls IF.
- Från vårt P17 har vi flyttat upp Liam Nordlund (ytterback), Isak Lundin (ytterback), Abdilito Hassen (ytter), Lionel Uddin (back), Josef Zakir (mittfältare), Philip Högman Fahlqvist (Anfallare), Ivar Lake (back), Alexander Jurzyk (målvakt), Isac Westrin (målvakt) samt Viggo Bodin (mittfältare)

...och spelarförluster?
- 15-20 spelare från P17 och förra årets P19/division 4 har slutat eller gått till andra föreningar. För många att räkna upp här...

Hur lyder er målsättning i år?
- Med ett A-lag som sätter ribban högt i division 3 är vår ambition att försöka följa med i deras utveckling och hela tiden försöka minska avståndet mellan lagen. Vår målsättning är därför att kunna utveckla våra unga spelare till att i framtiden kunna ta steget upp till det egna A-laget.
- Vi har många nya i truppen som kommer att göra seniordebut och laget är i stora delar nykomponerat, men målsättningen i serien är absolut att vara med på den övre halvan.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Det är många som ser spännande ut. För att nämna några så har vi den oslipade diamanten Michel, den pålitliga Alfred Sundin och den lovande Liam Nordlund. Men den som hittills har imponerat allra mest är Samuel Sundling.

Varför ska man komma ut till Kuben och se "Tigerungarna"i år?
- Laget kryllar av härliga karaktärer och spännande talanger. Vi hoppas kunna bjuda på fart och underhållande fotboll. Fotboll är ju dessutom alltid kul när man är svart och gul!

Vilka vinner serien, vilka kvalar och vilka får det svårt i år?
- Jag har väldigt svårt att sia om tabellen. Jag är ju själv ny i serien och har inte så bra koll på de andra lagen. Känslan är väl att alla kan slå alla när saker och ting faller på plats. Om man har ambitionen att ligga med i toppen krävs därför kontinuitet.
- Jag säger väl att Svartvik har bäst förutsättningar för just det i och med att de är välcoachade, samspelta och samtidigt som de kommer med god erfarenhet.

Nåt annat som kan vara värt att skriva om?
- Det kan väl vara på sin plats att presentera den nya ledarstaben: Jag (Marcus Westermark) (tränare), Linus Sahlin (assisterande tränare), Kevin Åman (assisterande tränare). Lars Jonsson (fystränare) och Marcus Jonsson (materialansvarig)
- En perfekt blandning av högt och lågt, finess och temperament, erfarenhet och nyfikenhet, pigga knän och trötta knän, pedagoger och säljare, spelarperspektiv och familjeperspektiv. Förlorar vi matcher i år så är det inte på grund av det här gängets brist på bredd i alla fall, avslutar Marcus Westermark.

Lokalfotbollens kommentar:
Här finns grabbar med mycket boll och spring i ben. Men rutin från seniorspel saknas och det blir intressant att se hur långt ungdomlig entusiasm räcker. Kan bli allt från en fjärde- till niondeplats.

Omgång 8: Matfors nollade Kuben 2, tredje raka för Kraftfull, Kovland vände och ras för Sund mot Timrå plus en match uppskjuten

16 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Idag söndag mötte Kuben 2 Matfors på sitt konstgräs och fick ge sig med 0-2 och missade att klättra upp på en tredjeplats i en haltande tabell. IFK Ti...

Läs mer

Omgång 7: Kryss i Njurundaderbyt, hattrick av Matfors Oliver Spjut och vinster även för Kraftfull och Timrå men uppskjutet på Balders

9 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Det blev kryss i det första Njurundaderbyt på ett decennium inför storpublik. Kraftfull tog sin andra raka vinst, 3-1 över Kuben 2, Timrå gick från 1-...

Läs mer

Omgång 6: Svartviks första förlust på två år när Kovland vann tidiga seriefinalen, tennisseger för IFK Sundsvall, storseger för Kuben 2 och Timråvinst samt Kraftfulls första trea!

4 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Full omgång i Medelpadsallsvenskan ikväll. Svartviks första förlust i seriesammanhang på två år sedan Kovland tagit hem den tidiga seriefinalen. Kraft...

Läs mer

Omgång 5: Svartvik, Timrå, Kovland och Kuben 2 höll alla nollan och Selånger 2 och Sund kryssade i målrik match

1 jun 2024 Div. 4 Medelpad

Ett effektivt Svartvik avgjorde sista halvtimman hemma mot Matfors, två mål av Gustav Salomonsson för serieledarna. Gustav Millbourn gjorde enda målet...

Läs mer

Omgång 4: Vinster för IFK Sundsvall och Kuben 2 plus tre kryssmatcher

24 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ikväll bjöds det på full omgång i Medelpadsallsvenskan med fem intressanta matcher. Svartvik tappade sina första poäng i år men hämtade in ett 0-2-und...

Läs mer

Omgång 3: Fem-etta för IFK Sundsvall i kamratmötet, jumbon kryssade mot serieledarna och Kuben 2 brände allt och föll mot Essvik och Selånger 2 avgjorde i 90:e minuten

19 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Sundsvall tog hem en fem-etta i kamratmötet med IFK Timrå, jumbon Sund tog poäng av serieledarna Kovland, Kuben 2 brände allt mot Essvik och föll ...

Läs mer