Inför seriestarten: Matfors IF (1)

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Matfors kom elva i grundserien och fyra i B-slutspelet under hösten och med några fina nyförvärv och bredare trupp kan man mycket väl kriga till sig en plats i A-slutspelet.
Lagledaren Hanna Nilsson och tränaren Mikael Sundberg har tillsammans svarat på Lokalfotbollens frågor inför kvällens seriepremiär.
 

Nöjd med försäsongen?
- Ja den har varit bra. Vi har jobbat med kondition och styrka under försäsongen och resultaten av det har synts i våra träningsmatcher. Vi har kört tre pass i veckan i stort sett hela försäsongen med löpning, gym och fotboll blandat.

Vad säger ni om er trupp?
- Ingångstruppen ser ungefär likadan ut som förra året minus Emma Andersson som klivit av planen och in i tränargruppen. Efter det så har vi tappat en till Söröje men fått in 6 stycken varav fyra från Fränsta nu senaste veckorna då de lade ner. Så för dagen ser det väldigt bra ut.

Vilka nyförvärv har ni införskaffat?
- Matilda Eriksson (b/mf, IF Team Hudik), Moa Vesterlund (b, BIK Fotboll), Anngelica Strand (b, Fränsta IK), Wilma Nelhagen (mf, Fränsta IK), Elin Decker (b, Fränsta IK) och Linnea Formgren (mf, Fränsta IK).

...och spelarförluster?
- Cornelia Brodén (b, Söröje BF) och Emma Andersson (b, slutar, blir tränare/fysio),

Hur lyder er målsättning i år?
- Vi har ingen placering som mål i år. Vi har sagt att vi ska spela en rolig och offensiv fotboll med mycket passningsspel. Vi har många lovande unga tjejer, men mixen med att få in några äldre ska bli väldigt intressant att se i år.

Någon spelare i ert lag som ni tror får sitt genombrott i år?
- Det är alltid svårt att hålla fram enskilda spelare, men Emma Magnusson och Maja Bohman är två spelare som jag tror kommer att bli viktiga för oss i år.

Vad säger ni om upplägget av seriespelet i år?
- Ingen riktig åsikt mer än att det är tråkigt att inte få möjligheten att möta alla lag.

Varför ska man åka till Thulevallen och se Matfors dam i trean i år?
- Som vi sade tidigare så kommer vi att försöka spela en offensiv och rolig fotboll. Klart man ska komma och kika på oss i år. Damfotbollen behöver få mer publik och publicitet. Det är bra fotboll som spelas på damsidan. Och det behöver uppmärksammas ännu MER!

Vilka vinner och vilka kommer tvåa i A-slutspelet?
- Alltid lika svårt att tippa, men Stöde har ju en hög målsättning. En kandidat till seriesegern. Kovland var väldigt bra förra året, så de kan också vara där uppe i toppen och härja.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt?
- Det har varit så mycket övergångar i år att det är jättesvårt att sia om, så vi avstår att gissa.

Nåt annat som ni tycker kan vara värt att skriva om?
- Vi är taggade på säsongen och vad den har att erbjuda. Vi har haft det tufft med kort om folk och skador genom åren så det känns som att vi äntligen kan få till en stabil trupp. Vi har väldigt roligt tillsammans och vi växer som lag för varje dag som går.

Lokalfotbollens kommentar:
- Matfors har gjort det bra trots tunna trupper senaste åren och jag tror kvartetten från "nedlagda" Fränsta kommer att bli ett lyft. Kommer att kriga om att ta den där fjärdeplatsen som betyder kvalifikation till A-slutspelet.

Sammandrag från matcherna i omgång 3 i Slutspel A

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Systrarna Högbom, Clara sex mål och Hanna tre, hade målfest hemma på IP och svarade för nio av de tio målen mot Sund medan kvällens andra match, Sunds...

Läs mer

Zoe Tomleys dubbel avgjorde den uppskjutna matchen mellan Söröje och Sund

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Sund föll mot Stöde med 0-10 senast. Ikväll i den uppskjutna matchen från omgång 1 i A-slutspelet hade man fått tillbaka några från sjukstugan och stu...

Läs mer

Matfors notoriska målskyttar vände mot Medskogs och toppar nu serien under sommaruppehållet

1 jul 2024 Div. 3 Medelpad

Marmenderbyt mellan Medskogs och Matfors spelades ikväll på Viforsplan där gästerna vände 0-1 till en 2-1-seger efter mål av sina notoriska målgörare ...

Läs mer

Kryss på Balders konstgräs mellan Sundsvalls FF och Söröje - Tilde Norlén poängräddare för hemmalaget

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Gästande Söröje tog tidigt ledningen på Balders konstgräs men lika tidigt in i andra halvlek utjämnade Tilde Norlén och trots att hemmalaget skapade f...

Läs mer

Nio mål av systrarna Högbom när Stöde vann med tvåsiffrigt över Sund

27 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde målfrossade när ett sjukdomsdrabbat Sund kom på besök och man vann med hela 10-0 sedan systrarna Högbom prickat in nio av de tio fullträffarna, ...

Läs mer

Psykologiskt ledningsmål fick det att väga över i Timrå 2-favör: "Blev bättre ju längre matchen led"

24 jun 2024 Div. 3 Medelpad

Det tog till slutminuten i första innan Timrå 2 fick hål på Sidsjö-Böle men i andra lossnade det med ytterligare tre mål.- Sjukt roligt att se att det...

Läs mer