Inför seriestarten: Matfors IF (1)

8 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Matfors kom elva i grundserien och fyra i B-slutspelet under hösten och med några fina nyförvärv och bredare trupp kan man mycket väl kriga till sig en plats i A-slutspelet.
Lagledaren Hanna Nilsson och tränaren Mikael Sundberg har tillsammans svarat på Lokalfotbollens frågor inför kvällens seriepremiär.
 

Nöjd med försäsongen?
- Ja den har varit bra. Vi har jobbat med kondition och styrka under försäsongen och resultaten av det har synts i våra träningsmatcher. Vi har kört tre pass i veckan i stort sett hela försäsongen med löpning, gym och fotboll blandat.

Vad säger ni om er trupp?
- Ingångstruppen ser ungefär likadan ut som förra året minus Emma Andersson som klivit av planen och in i tränargruppen. Efter det så har vi tappat en till Söröje men fått in 6 stycken varav fyra från Fränsta nu senaste veckorna då de lade ner. Så för dagen ser det väldigt bra ut.

Vilka nyförvärv har ni införskaffat?
- Matilda Eriksson (b/mf, IF Team Hudik), Moa Vesterlund (b, BIK Fotboll), Anngelica Strand (b, Fränsta IK), Wilma Nelhagen (mf, Fränsta IK), Elin Decker (b, Fränsta IK) och Linnea Formgren (mf, Fränsta IK).

...och spelarförluster?
- Cornelia Brodén (b, Söröje BF) och Emma Andersson (b, slutar, blir tränare/fysio),

Hur lyder er målsättning i år?
- Vi har ingen placering som mål i år. Vi har sagt att vi ska spela en rolig och offensiv fotboll med mycket passningsspel. Vi har många lovande unga tjejer, men mixen med att få in några äldre ska bli väldigt intressant att se i år.

Någon spelare i ert lag som ni tror får sitt genombrott i år?
- Det är alltid svårt att hålla fram enskilda spelare, men Emma Magnusson och Maja Bohman är två spelare som jag tror kommer att bli viktiga för oss i år.

Vad säger ni om upplägget av seriespelet i år?
- Ingen riktig åsikt mer än att det är tråkigt att inte få möjligheten att möta alla lag.

Varför ska man åka till Thulevallen och se Matfors dam i trean i år?
- Som vi sade tidigare så kommer vi att försöka spela en offensiv och rolig fotboll. Klart man ska komma och kika på oss i år. Damfotbollen behöver få mer publik och publicitet. Det är bra fotboll som spelas på damsidan. Och det behöver uppmärksammas ännu MER!

Vilka vinner och vilka kommer tvåa i A-slutspelet?
- Alltid lika svårt att tippa, men Stöde har ju en hög målsättning. En kandidat till seriesegern. Kovland var väldigt bra förra året, så de kan också vara där uppe i toppen och härja.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt?
- Det har varit så mycket övergångar i år att det är jättesvårt att sia om, så vi avstår att gissa.

Nåt annat som ni tycker kan vara värt att skriva om?
- Vi är taggade på säsongen och vad den har att erbjuda. Vi har haft det tufft med kort om folk och skador genom åren så det känns som att vi äntligen kan få till en stabil trupp. Vi har väldigt roligt tillsammans och vi växer som lag för varje dag som går.

Lokalfotbollens kommentar:
- Matfors har gjort det bra trots tunna trupper senaste åren och jag tror kvartetten från "nedlagda" Fränsta kommer att bli ett lyft. Kommer att kriga om att ta den där fjärdeplatsen som betyder kvalifikation till A-slutspelet.

Söröje avslutade premiärsäsongen med seger i svängigt och målrikt möte med Medskogsbron

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Över 160 åskådare hade kommit för att bevittna Söröjes avslutningsmatch i sin premiärsäsong i Damtrean mot Medskogsbron. Och den månghövdade publiken ...

Läs mer

Stöde avslutade med vinst mot Matfors trots insläppt mål redan i den första minuten

29 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Stöde har haft en trög höst men avslutade i alla fall starkt med en 3-1-seger borta över serietvåan Matfors trots ett baklängesmål i den första minute...

Läs mer

Sundsvalls FF vann klart över seriesegrarna Kovland i avslutningen

26 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF avslutade starkt med en 4-0-vinst över seriesegrarna Kovland med klara 4-0 sedan man strax innan halvtimman gått ifrån till en 3-0-ledni...

Läs mer

Njurunda vann sin avslutningsmatch - sätter press på Alnö 2 i kampen om seriesegern

24 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett motiverat Njurunda vann med klara siffror över Sidsjö-Böle i sin avslutningsmatch i B-slutspelet och sätter nu press på Alnö 2 att vinna sin sista...

Läs mer

Hattrick av Maja Medelberg när Söröje drog ifrån Sund i målprotokollet

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Maja Medelberg gav Söröje ledningen med 2-1 över Sund i slutet av den första halvleken och i andra spädde hon på med två mål ytterligare när gästerna ...

Läs mer

Kovland klara seriesegrare efter 5-0 i seriefinalen mot Matfors

22 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland tog hem en klar 5-0-seger över Matfors i seriefinalen och säkrade seriesegern i A-slutspelet trots att det återstår en omgång.- En match med m...

Läs mer