Inför seriestarten: Södermalm FF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Södermalm FF blev lite av ett poplag i fjolårets Medelpadsfemma med sin hängivna publik på Kustängen och sitt rutinerade manskap där flera lirat på betydligt högre nivå än division 5, även om det var ett antal år sedan sist.
Om man blivit ett år bättre, eller tyngre, återstår att se när man kör igång sin andra säsong.
- Fantastiskt kul att det drar igång igen, säger tränaren Johan Thelin.

Johan, nöjd med försäsongen?
- Vi har inte hunnit ha någon, förutom två DM matcher har vi inte tränat sedan i somras!

...och med er trupp?
- Alltid fantastiskt nöjd med dessa läskigt fina grabbar, där alla alltid får vara delaktiga!

Några nyförvärv i år?
- Svårdefinierad fråga då vi oftast har nyförvärv till varje match! Lär bli en fyra-fem nya ansikten till premiären i alla fall, som inte redan har dragit på sig ”Laget på stans” tröja tidigare!

...och spelarförluster?
- Även denna fråga svårdefinierad. I detta nu är det endast Patrik Törmä som sagt att höft & ljumskar endast håller för padel just nu. I övrigt finns i stort sett de vi använt tidigare tillgängliga i någon form, oavsett om någon gör en match och någon annan är med i alla. Min kollega Stefan Bjertung tränar numera Real Kuben men kommer att coacha vidare i SFF.

Hur lyder er målsättning i år?
- Den enda målsättning vi har är att ha fantastiskt kul på & utanför plan, likväl som på vårt kontor Bloco.

Någon av de äldre spelarna i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Hela SFF-familjen, där alla har 1-års erfarenhet av vår speciella verksamhet , där alla kommer ”levla” ytterligare efter sina egna förutsättningar oavsett spelare eller fans så kommer vi växla upp!

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Fantastiskt gynnsamt för oss, då en rak serie hade inneburit 30 matcher mot de nu totalt 21 matcher! För de lag som satsar mot en topp 4-placering kan det bli tufft med en mindre bra start, då de endast har sju matcher på sig!

Varför ska man komma och se Södermalm FF på Kustängen i år?
- Varför ska man inte tänker jag! SFF-familjen bara växte & växte ifjol, oavsett om det var på Bloco Arena (Kustängen) eller på Bloco! Det är en fantastisk upplevelse i gemenskap när den är som bäst, i synk med spelare & publik som bjuder på skönt tugg med varandra.

Vilka fyra lag tippar du går vidare från er grupp?
- Inte en aning, vi har ingen koll på motståndarna! För vår egen del spelar det mindre roll, vi kommer ha kul då matcherna är roliga oavsett.

...och vilka tror du kommer topp 2 i höstens Uppflyttningsserie?
- Samma där, inte den blekaste! Det kan nog svänga rätt friskt innan det är klart!

Lokalfotbollens kommentar:
- Ett skönt gäng där bäst-före-datum gått ut för de flesta men det finns fortfarande mycket fotboll i gubbarna men grundserien med många konstgräsmatcher är inte optimalt för laget så jag är rädd att det inte blir någon topp 4-placering utan formtoppen kommer i B-slutspelet i juni och framåt.

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer