Inför seriestarten: Stöde IF herr

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol kom Stöde näst sist i Medelpadsfemman men då det inte finns någon sexa undvek man nedflyttning och under årets försäsong har det sett riktigt bra ut med nye tränaren Fredrik Viklund vid rodret inför premiären i den västra gruppen. Fredrik fick besvara på några frågor från Lokalfotbollen.

Fredrik, nöjd med försäsongen?
- Ganska nöjd, mycket bra spel i matcherna men en hel del att jobba på fortfarande.

Vad säger du om er trupp i år?
- Truppen har tagit lite tid att bygga upp, men nu tror vi att vi har fått ihop en bra blandning av unga spelare och de lite mer rutinerade.

Vilka nyförvärv har ni gjort klart med inför den här säsongen?
- Linus Idh (Kubikenborgs IF), Oskar Terner (Kubikenborgs IF), Muthana Adjadi (Kungsnäs FC), Viktor Bergman Gullmark (Nedansjö IK), Patrik "Putte" Nilsson (Nedansjö IK), Joakim Wickberg (Nedansjö IK), Rikard Breitkruz (comeback), Erik Skoglund (comeback) och Magnus Sjöberg (comeback) plus eventuellt några fler spelare som vi väntar på för att få godkända.

...och spelarförluster?
- ingen.

Hur lyder er målsättning i år?
- Absolut siktar vi på att nå uppflyttningsserien (Slutspel A, reds anm).

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Vi har många unga talangfulla spelare så jag vet att vi kommer få se några genombrott i år!

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Gäller att vara med från start, inte många matcher att spela för att avgöra om man ska få vara med å slåss om uppflyttning.

Varför ska man komma och se Stöde IF på IP i år?
- Vi har en ganska ung trupp och kommer försöka spelar rolig fotboll. De flesta av våra spelare kommer att vara med och hjälpa till för att bygga upp seniorfotbollen i Stöde IF igen.

Vilka fyra lag tippar du tar sig till A-slutspelet från er grupp och väl där vilka intar topp 2-placeringarna?
- Ingen kommentar.

Nåt eller några lag som du tror får det svårt i år?
-Ingen kommentar där heller.

Lokalfotbollens kommentar:
Stöde har en bredare och starkare trupp än ifjol och känslan är att man kommer att få kriga med grannen Wiskan och Matfors 2 om de två "lediga" tredje- och fjärdeplatserna efter givna västralagen Ånge och Östavall. Den kampen blir knivskarp!

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer