Inför seriestarten: Sundsvalls FF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF svarade för en fin höst och med det unga laget i stort sett intakt kryddat med ett par rutinerade nyförvärv kan de helblå först ta sig till A-slutspelet från grupp 2 och därefter kriga om en plats i nästa års Medelpadsallsvenska.
Och han som ska lotsa dem dit är tränaren Alex Medina.

Alex Medina, är du nöjd med försäsongen?
- Ja vi är nöjda med vår försäsong . Vi har varit mellan 10 till 18 spelare på träningarna . Det är bra med tanke på att vi har många unga killar i laget som även håller på med andra idrotter. Så jag är väldigt nöjd med närvaron i vår träningsgrupp .
- Är även nöjda med DM där vi fick fyra tuffa matcher. Därefter så har vi spelat tre träningsmatcher mot division 4-lag. Så ja, vi är nöjda med försäsongen.

Vad säger du om er spelartrupp?
- Den är nästan intakt från förra året . Många unga killar som är på väg uppåt plus att vi har fått in några killar som gör att vi får mer rutin och de hjälper våra unga spelare . Vi har en bra mix mellan yngre och äldre. Vi har bra bredd i truppen som kontinuerligt tränar och dessutom så har vi några yngre killar som vi kan lyfta upp från juniorlaget . Några av de har redan spelat med oss i DM och har provat på senior fotboll. Så tillväxten i SFF ser onekligen bra ut .

Vilka nyförvärv har ni fått inför den här säsongen?
- Johan Hallström (mb/cmf, IFK Sundsvall), Kebron Habteab (b, IFK Sundsvall), Mohammed Omar (yb, FC Kraftfull), Ethan Salter (b, klubblös, lirar hockey i Njurunda SK), Mateo Cabral (fw, klubblös, lirar hockey i Njurunda SK) samt Joel Lundqvist (comeback, egen produkt )

...och spelarförluster?
- Erik Svedin (mf Kungsnäs FC), Folke Nilsson (b, Kungsnäs FC och Edvin Axelsson (mf, Kungsnäs FC).

Hur lyder er målsättning i er första seniorsäsong?
- Självklart vill killarna ge allt för att vara i toppen i tabellen och komma med bland de fyra främsta och ta oss till A-slutspelet och väl där var med om att kriga oss upp i Medelpadsallsvenskan. I övrigt att fortsätta utvecklas individuellt och som lag då vi har många unga spelare.

Någon spelare i ditt lag som du tror får sitt genombrott i år?
- Lite tråkigt svar, men jag måste säga kollektivet. Som jag sade tidigare så har vi många unga spelare i vår trupp så några kommer säkerligen att blomma ut lite extra i år och ta rejäla steg i sin fotbollsutveckling.

Vi har ett nytt upplägg av Medelpadsfemman i år då hela 16 lag anmält sig. Lagen har indelats i två grupper där lagen möts i en enkelserie, 7 omgångar, där de fyra främsta går vidare till en serie om uppflyttning och de fyra sämsta går till någon form av fortsättningsserie. I båda dessa gäller dubbelmöten. Vad säger du om det upplägget?
- Vi i vår tränarstab tycker inte om det här. Är man inte topp 4 efter vårens enkelmöten så känns det som att säsongen mer eller mindre är över. Kan hända att efter några matcher i vår är säsongen "slut" och risken är att man tappar både spelare och motivation. Dessutom finns det andralag med och tävlar om topp 4-platserna som har möjlighet att fylla på med spelare från högre serier för att kunna nå uppflyttningsserien vilket borde generera bättre matchmiljö för deras spelare. Något som jag tycker är ett feltänk från MFF. Tror att få klubbar är positiva till årets serieupplägg.

Varför ska man komma och se Sundsvalls FF uppe på Balders konstgräs i år?
- I år känns det som vi har blivit mer trygga med vårt spelsystem och vi vill gärna hålla bollen efter backen. Med de spelare vi fått in i år ser möjligheterna goda ut för att det ska bli en rolig säsong .

Vilka fyra lag går vidare från er grupp?
- På den frågan säger jag pass. Det är en tuff serie och som jag ser det har samtliga åtta lag chans att nå A-slutspelet.

..och vilka tror du kommer topp 2 i den efterföljande Uppflyttningsserien?
- Får bli samma svar som ovan. Vår serie ser oerhört jämn ut och den andra har jag inte lika bra koll på.

Lokalfotbollens kommentar:
- SFF:s ungdomar har blivit ett år bättre och fått ett par intressanta nyförvärv som stärker defensiven. Håller unge anfallstalangen Victor Andersson krutet torrt även i år kommer de helblå att ta en plats i A-slutspelet efter det tajta gruppspelet. Och väl där ser jag det inte för orimligt att man kommer att kriga om uppflyttning till Medelpadsallsvenskan. Och så högt har klubben aldrig spelat!

Medelpadsfemman: Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 2, V (13-15 maj): Så gick det i kvällens matcher

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

13-15 maj spelades omgång 2 i Medelpadsfemmans västra grupp. Först ut var Östavall och Stöde under måndagskvällen där de förstnämnda tog sin andra rak...

Läs mer

Omgång 3 Ö (15-19 maj): Tredje raka för Kungsnäs? Plus två matcher till i afton!

15 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter tre spelade omgångar är det endast nya Kungsnäs FC som inlett med fullt hus och ikväll var det Söråkers tur att känna på ungdomarnas styrka. Sun...

Läs mer

Omgång 2, Ö: Viggo segerskytt för SFF, fem mål sista 20 av Kungsnäs och sena kvitteringar av Sidsjö-Böle och Söråker

12 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle. Under ...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Inför seriestarten: Indals IF

9 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Indals IF firar 100 år med att åter ha ett lag i seriespel.Tränare för laget är gamle keepern Anders Aspenrud som senaste åren varit målvaktstränare i...

Läs mer