Inför Trångfors-Alnö: "En tuff uppgift"

24 sep 2022 Div. 1 Norra

Alnö ligger just nu på säker mark i division 1 Norrland.
Men kampen kring strecken är knivskarp och idag väntar en tuff bortamatch mot Trångfors borta, en match som Bodenlaget måste vinna för att inte hängas av.
– Ja, det blir en tuff uppgift och tyvärr har vi åkt på några sena skador och sjukdomar, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Tre lag slåss om att undvika att hamna på den där sjätteplatsen som gör att man tvingas kvala för att få spela i en av nästa års blott tre division 1-serier. Dessa är Själevad, Alnö och Heffnersklubban, där de sistnämnda innehar just nu den där kvalplatsen när tre omgångar återstår att spela.

Bakom trion ligger Alnös motståndare för dagen Trångfors, som måste vinna sin match idag för att inte ramla ner i tvåan. Så det lär inte bli någon enkel match för Alnö i "lunchmatchen" uppe i Boden (avspark 12:00).

– Ja, det blir en tuff uppgift och tyvärr har vi åkt på några sena skador och sjukdomar, så det är såklart synd, men vi har ändå bra lag och tror absolut att vi kan ta tre poäng idag, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Vilka är det som saknas idag?
– De som försvinner ur truppen från senast är målvakten Emelie Bergh, Elin Odelberg, Emelie Vesterlund och Mira Hulinder.

Lokalfotbollen tippar:
Tunga avbräck för Alnö mot ett fysiskt spelande Trångfors som har kniven på strupen. Fixar man oavgjort får man ändå vara nöjda, jag tippar 1-1.

Div. 1 dam, omgång 3 (20-21 april): Både Alnö och Heffnersklubban förhandsfavoriter i helgen

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelar hemma i den här omgången, och nöter varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efte...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer