Inga kan hota Svartvik från att ta hem seriesegern i Medelpadsfemman - kan Wiskan undvika jumboplatsen?

4 maj 2023 Div. 5 Medelpad

I år spelas det ingen division 6 i Medelpad utan femman blir vår lägsta serie.
Svartvik tog hem sexan ifjol i klubbens omstart och allting talar för att man tar hem sin andra raka serieseger i år och spelar i Medelpadsallsvenskan nästa år.
Ikväll inleds den splittrade första omgången med trenne matcher.

Så här slutar Medelpadsfemman 2023:

1) Svartviks IF
- Frågan är inte om Svartvik tar hem femman i år utan om man gör det utan någon förlust. Anfallsduon Christoffer Nerkman och Danne Johansson hade varit ett hot mot vilket division 3-försvar som helst. Nu kommer duon att spotta in mål två divisioner ner istället.

2) IFK Timrå
- Timrå kom tvåa i sexan ifjol efter Svartvik och var det enda lag som lade "Blackbay" på rygg. I Tayser Shukwara har man en forward som mycket väl kan ta hand om tredjeplatsen i skytteligan efter Svartviks giftiga anfallsduo. Adian Yman kommer att sköta de bakre regionerna, endera som mittback eller defensiv mittfältare. Kanske lite ihåligt men utan skador på sina nyckelspelare bör man kunna ta andraplatsen.

3) Sidsjö-Böle IF
- Kanske ett långskott men Sidsjö-Böle ser ut att kunna få ihop ett bra lag sedan man fått stora delar av Indals fjolårslag plus att några spelare som gör comeback i år då Böle åter står på egna ben.

4) Söråkers FF
- Har egentligen material för topp 3 och kan mycket väl landa där om alla drar åt samma håll och tränar i den utsträckning som krävs. Johan Kolbäck kommer att kriga om en topplacering i skytteligan om han får vara hel och får rätt matning från mittfältet.

5) Selånger SK 2
- Välutbildade killar på väg upp och med förstärkningar från A-laget i trean kan man mycket väl hota om andraplatsen. Står man på egna ben kanske en femteplats ligger rätt till. Svårtippade.

6) Nedansjö IK
- Placeringarna fyra till tio är oerhört svårt att sia om. En skada på "fel" spelare eller en flytt under säsongen kan betyda mycket. Kan Jonatan Söder och Marcus Jonsson vara med hela säsongen kan man lyfta upp mot en fjärdeplats men kan även hamna tia om stöttespelarna saknas...

7) Sundsvalls FF
- Får man alla att dra åt samma håll och de yngre blivit ett år bättre plus att man lyckas kontraktera en del nya spelare som det snackas om kan det bli en kul säsong på Balders. Men hur är det med träningsfliten?

8) Södermalm FF
- Fågel, fisk eller mittemellan? Nystartade laget sägs innehålla många gamla rutinerade spelare som lirat högt upp i seriesystemet, t ex Göran Sundqvist, 50+. Men hur är ambitionen hos "gubbarna"? Inga träningsmatcher, eller ens en träning (!) Omöjliga att tippa. Kan hamna mellan tredje- och elfte plats,

9) Alnö IF 2
- Har startat om sitt andralag igen och hur utfallet blir denna gång är frågan? Räcker materialet till och hur många från A-laget i trean vill gå ner och lira i femman? Lite skeptisk faktiskt men att det finns många duktiga ungdomar råder inget tvivel på. Fyller man kontinuerligt på med spelare från A-truppen blir det en betydligt högre placering.

10) Stöde IF
- Ytterst nära att det inte blev något herrlag i Stöde i år men Fredrik Hammarlund "offrade sig" när det såg som mörkast ut och ska nu försöka ro båten i hamn. Orkar han hela säsongen? Duktiga spelare finns i bygden, men intresset att träna och lira en hel säsong även om det skulle gå emot, finns den? Om det görs kommer vi att hitta de röda längre upp i tabellen.

11) Wiskans IF
- Wiskan har kommit jumbo två år på raken men såg ut att kunna få ett par lirare från Stöde men det sprack. Har sent fått klart med ett samarbete med Fränsta och kanske kan det både bredda truppen och höja standarden. Är dock rädd att det åter kan bli en jumboplats även i år men att man kan undvika några av de största smällarna. Kanske kan man besegra några topplag även i år?

Kommentar:
Svartvik och Timrå lägger beslag på de två topplaceringarna. Sen kan man skaka om tombolan för de övriga placeringarna. Om man hårdrar det alltså. Kan därför bli en spännande serie där alla kan slå alla, utom då Svartvik som kommer att ta hem serien överlägset.

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer