Inget målkalas för Alnö i derbyt mot Heffnersklubban 2

Den förmodade målkavalkaden mellan topplaget Alnö och bottenditot Heffnersklubban 2 blev aldrig riktigt av även om vi fick se sju mål varav fem för serieledarna..
- Vi brände oerhört med chanser, bland annat en straff, förklarar Alnös tränare Kent Gustafsson.

Toppen mot botten, Alnö-Heffnersklubban 2 möttes på HK-vallen men det förväntade målkalaset uteblev.

Alnö kom från en 12-0-vinst över Frösö men det unga hemmalaget stretade emot bra och det tog mer än halva halvleken innan Felicia Lindström kunde spräcka duktiga Ebba Larssons nolla, och då krävdes det en straffspark från Felicia Lindström sedan Frida Olsson fällts.
Frida Olsson gjorde själv 0-2 tio minuter senare innan, precis före pausvilan, Alva Bloss kunde sätta trean efter en målvaktsretur.

Alnö fortsatte föra även den andra halvleken men Heffnersklubban 2 var vassa med sina omställningar och spelade faktiskt jämnt målmässigt, 2-2. totalt 5-2 i Alnöfavör.

Alva Prytz reducerade tio minuter in i andra innan Frida Olsson prickade in sitt andra mål i den 64:e. Elina Uhlin reducerade omgående inom loppet av ett par minuter innan Tuva Lundin fastställde segersiffrorna till 5-2 med tolv minuter kvar efter att ha löpt sig fri i djupled och fått en perfekt macka.

Det blev sju mål i matchen med sett till alla chanser, för båda lagen, hade det kunnat bli betydligt fler, bland annat sköt Felicia Lindström en straff över i den andra halvleken.

- Vi brände oerhört med chanser och var lite loja och kom inte upp i den nivå vi önskar. Vi kom från en 12-0-seger och tjejerna trodde det skulle bli enkelt även idag, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

- Vår klart bästa match och vi stör Alnö på ett bra sätt men de har spelare som gör skillnaden mellan lagen. Annars tycker jag inte att det syntes att det var toppen mot botten. Vi skapar bra med lägen och spelar 2-2 i andra halvlek då vi var det bättre laget energimässigt, säger Heffnersklubban2:s tränare Mattias Svensson.

Ingen som stack ut något extra i Alnö medan Heffnersklubbans målvakt Ebba Larsson visade hög klass trots de fem insläppta målen i sin seniordebut.

 

Alnö IF Dam emblemHeffnersklubban BK 2 emblem

Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2 5-2
18 maj 2023 - 15:00 - Timrå IP, konstgräs
1-0 Felicia Lindström (25)
2-0 Frida Olsson (34)
3-0 Alva Bloss (45)
3-1 Alva Prytz (50)
4-1 Frida Olsson (64)
4-2 Elina Uhlin (67)
5-2 Tuva Lundin (78)
Domare: Filip Lundberg
Publik: 50
Matchfakta

Väntad storseger för Selånger över Järpen trots tidigt underläge: "Har den tryggheten"

Selånger hamnade i underläge mot bottenlaget Järpen men vände därefter till en solklar 7-1-vinst hemma på IP.- Vi visste att vi skulle vända det här, ...

Läs mer

Ketchupeffekt när Alnö avgjorde mot Härnösand: "Länge svårt att få till det"

Alnö behövde 68 minuter på sig för att bryta dödläget mot gästande Härnösand.Men sedan slog ketchupflaskan i topp och en kvart senare stod det 4-0 på ...

Läs mer

Tre poäng till IFK Timrå i kamratmötet med IFK Östersund 2 - och fjärde raka segern

IFK Timrå tog hem fjärde raka segern och fick lite hjälp på traven av gästerna IFK Östersund 2 som gjorde självmål redan i den fjärde minuten.Med det ...

Läs mer

Alnö fortsätter toppa Damtvåan efter 5-0-seger i Brunflo - hattrick av Emilia Jonsson

Med fem fina spelmål och hattrick av Emilia Jonsson kunde serieledarna Alnö spela hem tre nya poäng i mötet med Brunflo.- Det var svårspelat på naturg...

Läs mer

Frida Svensson höll nollan när Heffnersklubban 2 tog hem årets första poäng

Heffnersklubban 2 tog säsongens första poäng på ett blåsigt Högslätten mot Härnösand och Frida Svensson i målet höll sin första nolla.- Men det här är...

Läs mer

Maja Winsas dubbel gav Timrå tre poäng mot jumbon

Det satt trögt åt för IFK Timrå hemma mot jumbon Järpen.Trots Maja Winsas två mål, gjorda tidigt i varje halvlek, ville det inte lossna och när gäster...

Läs mer