Inget målkalas för Alnö i derbyt mot Heffnersklubban 2

Den förmodade målkavalkaden mellan topplaget Alnö och bottenditot Heffnersklubban 2 blev aldrig riktigt av även om vi fick se sju mål varav fem för serieledarna..
- Vi brände oerhört med chanser, bland annat en straff, förklarar Alnös tränare Kent Gustafsson.

Toppen mot botten, Alnö-Heffnersklubban 2 möttes på HK-vallen men det förväntade målkalaset uteblev.

Alnö kom från en 12-0-vinst över Frösö men det unga hemmalaget stretade emot bra och det tog mer än halva halvleken innan Felicia Lindström kunde spräcka duktiga Ebba Larssons nolla, och då krävdes det en straffspark från Felicia Lindström sedan Frida Olsson fällts.
Frida Olsson gjorde själv 0-2 tio minuter senare innan, precis före pausvilan, Alva Bloss kunde sätta trean efter en målvaktsretur.

Alnö fortsatte föra även den andra halvleken men Heffnersklubban 2 var vassa med sina omställningar och spelade faktiskt jämnt målmässigt, 2-2. totalt 5-2 i Alnöfavör.

Alva Prytz reducerade tio minuter in i andra innan Frida Olsson prickade in sitt andra mål i den 64:e. Elina Uhlin reducerade omgående inom loppet av ett par minuter innan Tuva Lundin fastställde segersiffrorna till 5-2 med tolv minuter kvar efter att ha löpt sig fri i djupled och fått en perfekt macka.

Det blev sju mål i matchen med sett till alla chanser, för båda lagen, hade det kunnat bli betydligt fler, bland annat sköt Felicia Lindström en straff över i den andra halvleken.

- Vi brände oerhört med chanser och var lite loja och kom inte upp i den nivå vi önskar. Vi kom från en 12-0-seger och tjejerna trodde det skulle bli enkelt även idag, säger Alnös tränare Kent Gustafsson.

- Vår klart bästa match och vi stör Alnö på ett bra sätt men de har spelare som gör skillnaden mellan lagen. Annars tycker jag inte att det syntes att det var toppen mot botten. Vi skapar bra med lägen och spelar 2-2 i andra halvlek då vi var det bättre laget energimässigt, säger Heffnersklubban2:s tränare Mattias Svensson.

Ingen som stack ut något extra i Alnö medan Heffnersklubbans målvakt Ebba Larsson visade hög klass trots de fem insläppta målen i sin seniordebut.

 

Alnö IF Dam emblemHeffnersklubban BK 2 emblem

Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2 5-2
18 maj 2023 - 15:00 - Timrå IP, konstgräs
1-0 Felicia Lindström (25)
2-0 Frida Olsson (34)
3-0 Alva Bloss (45)
3-1 Alva Prytz (50)
4-1 Frida Olsson (64)
4-2 Elina Uhlin (67)
5-2 Tuva Lundin (78)
Domare: Filip Lundberg
Publik: 50
Matchfakta

Vindsnabb anfallare klar för Heffnersklubban 2 - lämnar SDFF efter kort sejour

Ifjol höst tog hon steget över från moderklubben Njurunda IK till SDFF:s F19-lag.Men sejouren där blev kort utan nu väljer 17-åriga Emma Forssbeck spe...

Läs mer

"Ambulerande" målvakt klar för IFK Timrå

Alva Berglund vaktade Kovlands mål ifjol men var även utlånad till Alnö 2, Medskogsbron och Matfors ett par matcher då det råder keeperbrist i Medelpa...

Läs mer

Desirée Öberg vänder hem till moderklubben IFK Timrå efter fyra år i Heffnersklubban

2020 tog Desirée Öberg steget över till Heffnersklubban som hon var med att föra upp i division 1 och därefter etablera dem där.Nu återvänder 28-åring...

Läs mer

Wilma Johansson lämnar Sund för Heffnersklubban 2: "Komplett ytterback"

Försvararen, och inte oävne målvakten, Wilma Johansson lämnar Sund och tar steget över till Heffnersklubban 2 i tvåan.- Wilma är en positionssäker, kv...

Läs mer

Spelsmart mittfältare klar för IFK Timrå - lämnar Söråker

Ytterligare en spelare tar steget från Söråker till nabon IFK Timrå.Det är 17-åriga Hedda Moxén som nu ansluter till division 2-laget."En spelsmart mi...

Läs mer

Treans bästa målvakt klar för IFK Timrå

I år blev hon utsedd till Damtreans bästa målvakt av Lokalfotbollen.Nu tar Ina Danielsson steget över från Söråker till IFK Timrå och spel i division ...

Läs mer