Inget spel i Medelpad för hemflyttaren Granit - valde Älgarna-Härnösand: "De visade stort intresse"

17 dec 2022 Div. 2 Norrland

Efter tre år i norska Steinkjer valde Granit Buzuku att flytta hem till Sundsvall.
Men något spel i Medelpad blir det inte för den 29-årige mittfältaren med de utsökta frisparkarna.
- Valet föll på Älgarna-Härnösand då de hörde av sig och visade ett stort intresse redan från start, säger Granit om valet.

Granit Buzuku är tillbaka i stan efter tre år i norska Steinkjer. Varför flyttar du hem?
- Jag är jättenöjd med mina år i Norge och anledningen att jag flyttade hem är att jag har familjen, fru och barn här i stan, säger 29-åringen som trots sitt namn inte är någon stenhård mittfältare utan en mer elegant och spelskicklig.

Men spel i någon medelpadsklubb i hemkomsten blir det inte?
- Nä, Älgarna-Härnösand hörde av sig och visade ett stort intresse från start, jag fick känslan och bilden av att det är en seriös förening och vill nått och har sina mål! Bra spelare lockar till sig andra spelare och de har bra lirare i laget!, säger Granit.

Var det inga lokala lag som hörde av sig?
- Ja, det var det men det kändes inte rätt den här gången, det var dom flesta klubbarna runtomkring faktiskt som hörde av sig, säger Granit, och det faktum att vi inte har något lag i vare sig division 1 eller 2 i dagsläget.

Så det blir i Härnösand man får ta del av dina läckra frisparkar således?
- Hahaha! Det finns några bra frisparksskyttar där så vi får väl sätta några stycken var.

- En riktig klasspelare som spelat på hög nivå under en lång tid. Kommer göra vårat unga lag bättre för varje träning och match. Ett oerhört spännande nyförvärv, säger Älgarna-Härnösands ikon Niklas Hälldahl.

Granit Buzuku var länge lovande och tillhörde GIF Sundsvall fram till 2016 då det blev en halv säsong i IFK Luleå och den andra i Team TG, båda i division 1 Norrland. Därefter blev det tre division 2-säsonger i IFK Timrå innan åren i gulsvarta Steinkjer FK och från och med 2023 blir det att pendla till Härnösands "älgar".

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer