Inhopparen David Blom räddade poäng till Nedansjö i slutminuterna mot Sundsvalls FF

19 maj 2022 Div. 5 Medelpad

I den 83:e minuten satte Daniel Medina 2-1 till Sundsvalls FF på Nedansjö IP.
Men med bara tre minuter kvar sköt unge inhopparen David Blom "due-due" med ett skott via målvakten.
– Ett rättvist resultat där vi spelmässigt var närmare segern, säger Nedansjös ordförande Christer Söder.

Nedansjö IP bjöd inte på sitt bästa underlag och det blev rejält svårspelat på den ojämna planen.

Hemmalaget tog ledningen efter dryga halvtimmen då Jakob Hiltunen språngskallade liggande i luften in Markus Jonssons hörna.
Sundsvalls FF utjämnade i slutet av den första halvleken sedan Anton From precis hunnit fram med en tå innan hemmamålvakten hann lägga nyporna på bollen.

Den andra halvleken bestod även den av sparka, spring och tuffa/fula närkamper.
Med 20 minuter kvar ger sig Jonatan Söder sig ut på en offensiv dribblingsraid som inte tar slut förrän inne i straffområdet där han går i däck. Utan åtgärd från domaren.

– Precis när han ska skjuta så blir han fälld i straffområdet men domaren friar! Helt obegripligt hur domaren kan missa att blåsa straff, dundrar Nedansjös ordförande Christer Söder.

Istället kunde gästerna kontra in 1-2 genom Daniel Medina i den 83:e minuten.
NIK bytte därefter in unge David Blom och det var också han som med ett hårt skott via bortamålvaktens händer letade sig in i mål med knappt två minuter kvar.

– Ett rättvist resultat i en tuff match med många närkamper där vi spelmässigt var närmare segern, inte minst med tanke på att vi blev rånade på en solklar straffspark, säger Christer Söder.

– Det var en riktig skitmatch och det var inte många minuter bollen hölls efter backen för det var totalt omöjligt att försöka rulla på deras potatisåker. Jag tycker inte om att klaga och skylla på saker och ting men deras plan är nog den sämsta jag spelat på. Det var ett smart drag utav dem för om matchen hade spelats på Westhagens jämna konstgräs som den skulle så hade dom inte haft en chans. Tycker synd om resterande lag i serien som måste åka hit och spela. Det känns som att vi förlorat med 0-4 för det här är en match som vi vet att vi ska ta, säger Sundsvalls FF:s spelande tränare André Svensson besviket.

Han fortsätter:

– Domaren ger jag betyget två av tio. Missade en hel det för båda lagen, bland annat blev vår spelare Fitim Ugzmajli nedsparkad och linjedomaren flaggade för frispark, garanterat gult kort i mina ögon, men huvuddomaren stod och sov och blåste inte ens….

I Nedansjö ska det plussas för mittbackarna Viktor Bergman Gullmark och Henrik Göthe samt mittfältarna Michael Fredriksson och Joakim Wickberg, även junioren David Blom förtjänar ett plus då det är starkt att komma in och ta avslut i ett sånt läge.

Överbetyg i Sundsvalls FF till Jonas Svensson som var stabil i backlinjen in 90 minuter och till Kim Eriksson och Gustav Aspvik Odmark som kom in med mycket energi och kämpaglöd!

Nedansjö IK - Sundsvalls FF 2-2
2022-05-19 - 19:00 - Nedansjö IP
1-0 Jakob Hiltunen (32)
1-1 Anton From (42)
1-2 Daniel Medina (83)
2-2 David Blom (87)
Domare: Oscar Moss
Publik: oräknad
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer