Irma Burman såg till att Alnö är bäst i Medelpad - avgjorde DM-finalen mot Heffnersklubban med två mål

9 apr 2024 DM, damer

Efter en mållös första halvlek i DM-fjnalen hoppade Irma Burman in i andra och prickade in två bollar och såg till att Alnö är bäst i Medelpad efter 2-1-segern. Vinstmålet efter dryga timman spelad var en riktig rökare som satt perfekt under ribban.
- Kul, och vi var värda segern, säger matchhjälten.

Så sent som i söndags begick både Alnö och Heffnersklubban sina seriepremiärer i division 1 Norra. Med bara en dag emellan var det dags för nästa match - DM-finalen dit de båda lagen tagit sig.

Och det blev en final utan de båda lagens bästa spelare. Alnö kom till spel med stora delar av sin spelartrupp och gick runt på den i matchen men saknade till exempel storstjärnan Frida Olsson helt medan Heffnersklubban ställde upp med sitt andralag från division 2 plus några av bänkspelarna från i söndags.

Men det blev ändå en hyfsad DM-final även om den rätta nerven saknades som annars brukar finnas när de här båda lagen stöter på varandra.

Den första halvleken böljade något där Alnö hade början och slutet medan Heffnersklubban dominerade i mitten. Men några mål blev det aldrig, Alnö närmast med en stolpträff.

I den andra halvleken hoppade Irma Bergman in för Alnö och hon skulle sätta rejält avtryck i matchen. Redan efter ett par minuter satte hon skickligt 1-0 till det röda laget.

På en slarvigt slagen bakåtpassning i den 55:e minuten höll sig en påpasslig Alva Prytz framme och utjämnade till 1-1 och game on.

Men efter dryga timman spelad visade åter Irma Burman sin klass och strax innanför straffområdet i högerinnerposition laddade hon bössan och bollen satt perfekt under ribban och då var till och med duktiga HK-keepern Frida Svensson maktlös.

Några minuter senare löpte sig Irma fri, rundade Frida men rullade bollen några centimetrar utan för den bortre högra stolpen.

Istället för "död match" fick Heffnersklubban sista kvarten på en stark slutforcering som så när gett 2-2 och ett avgörande på straffar. Men Alnö höll undan och när domaren Lina Blixt för kvällen fyllde sina lungor för sista gången och förkunnade DM-finalen över stod Alnö med titeln "Bäst i Medelpad".

Scrolla ner på sidan för att se fler bilder från DM-finalen.

Hör och se intervjuer från matchhjälten och båda lagens tränare här nedan (strax).

Lokalfotbollen-TV:
⚽️ DM-hjälten Irma Burman om sina mål och matchen.
⚽️Alnötränaren Kent Gustafsson efter DM-vinsten: "Skönt men vi borde stängt matchen tidigare".
⚽️Heffnersklubbans tränare Mattias Svensson: "Vi gör en jättefin insats"

Alnö IFHeffnersklubbans BK
Alnö IF - Heffnersklubbans BK 2-1
9 april 2023 - 20:00 - Westhagen
1-0 Irma Burman (48)
1-1 Alva Prytz (55)
2-1 Irma Burman (61)
Domare: Lina Blixth
Publik: 115
Matchfakta

 

Så här skrev Lokalfotbollen inför finalen:

Ikväll är det grande finale i damernas DM mellan division 1-lagen Alnö och Heffnersklubban på Westhagens konstgräs där de senare kliver in som titelhållare.

I potten ligger titeln "Bäst i Medelpad" och en plats i Svenska Cupen.
Men med en tuff seriepremiär i benen för båda lagen i söndags och bara en vilodag innan känns det valda matchdatumet lite tveksamt.

- Ja, vad ska man säga? Den ligger ju inte direkt optimalt ur ett belastningsperspektiv. Därför blir det vårt division 2-lag som får ta hand om kvällens final med några förstärkningar från A-truppen, säger Heffnersklubbans huvudtränare Fredrik Karlström.

- Ja, denna match ligger inte alls bra i kalendern, men vi får göra det bästa av det, vi kommer att vila Frida Olsson, och Stella Nabukalu, sen går vi runt på övriga i truppen för belastningens skull, säger Alnös tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Nu blir det match oavsett, och vem avgör för er?
- Egentligen borde du fråga Mattias Svensson som leder kvällens lag men jag skulle säga någon i trion Emma Forsbäck, Tyra Öhman eller Alva Prytz, säger Fredrik Karlström.
- Förhoppningsvis en Alnö spelare, ler Kent Gustafsson.

Tvåsiffrigt för Heffnersklubban över Timrå - möter Alnö i DM-finalen

27 mar 2024 DM, damer

Det blir Heffnersklubban som får möta division 1-kollegan Alnö i årets DM-final. Det står klart efter överkörningen av IFK Timrå i afton på Westhagen,...

Läs mer

Så spelas semifinalerna i dam-DM

5 mar 2024 DM, damer

Även på damsidan är spelordningen klar i slutspelet men till skillnad mot herrarna är damerna redan framme vid semifinalerna. Westhagens konstgräs är ...

Läs mer

Kalla fakta DM, damer: Tabeller, resultat & spelprogram

4 mar 2024 DM, damer

⚽️ Grupp 1 ⚽️ Grupp 2 ⚽️ Grupp 3 ⚽️ Slutspel

Läs mer