Islossning för Marlene Laggren - fyra fullträffar i Medskogsbrons fem-etta över Njurunda

13 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Njurunda tog ledningen på Viforsplan men Medskogsbron kvitterade och sen gjorde Marlene Laggren resten då hon med fyra raka fullträffar fixade till en fem-etta för hemmalaget.
- Skönt för Marlene med en islossning då hon haft lite tungt med sitt målskytte, säger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.

Nellie Lauritzen gav gästande Njurunda ledningen efter en halvtimma på Viforsen då hon löpte sig fri på vänsterkanten efter en långboll och sköt ett välplacerat skott utom räckhåll för hemmamålvakten Tuva From, som tvingades avbryta matchen lite senare då hon inte kände sig pigg.

Medskogs utjämnade inom tio minuter. Matilda Svensson var på väg framåt och vann ett hopslag och drev vidare och satte den högt vid första stolpen.

Precis innan pausvilan tog hemmalaget ledningen. Rutinerade Marlene Laggren tog emot en boll centralt i straffområdet, vänder bort sin motståndare och placerade in den vid stolpen med höger bredsida, en fin aktion.

Målet betydde islossning för Marlene som haft det lite tungt med avsluten i år och i den andra halvleken spädde hon på men inte bara en fullträff till, eller två - utan tre!

Vid 3-1 fem minuter in i andra löpte hon på en djupledsboll, fintade skott och kom igenom och hittade luckan under den utrusande målvakten.

I den 57:e fick hon en centring från Rosie Nilsson och placerade in 4-1 vid stolpen.

För att visa sin mångsidighet nickade hon in sitt fjärde och lagets femte mål rakt upp i nättaket på Rosie Nilssons hörna. Det var tredje nicken gillt för Marlene som hade två giftiga innan med pannan.

5-1 speglade kanske inte matchbilden. Njurunda hade bara en avbytare och efter en jämn första halvlek tröttnade man i andra men var inte ofarliga i sina omställningar och vaskade ftam ett antal bra lägen, dock utan resultat.
Hade man haft en "klinisk" avslutare i laget som Marlene Laggren så kanske resultatet blivit ett annat?

- Skönt för Marlene med en islossning då hon haft lite tungt med sitt målskytte, Stundtals spelade vi riktigt fin fotboll vilket även Njurunda gjorde men som helhet vinner vi klart rättvist. Vi saknade några spelare så några fick gå in och lira på ovana positioner och det gjorde de bra, säger Medskogstränaren Gottfrid Sjödin.

- Vi var lite tunna då vi saknade några bärande spelare och fick ställa upp med ttvå tjejer födda 2010 och tre 2009. Såg bra ut i början då vi kom fram längs kanterna via våra speedkulor och tog också ledningen och hade bud på mer. Men allt eftersom mattades vi av och släppte till ett par lite väl enkla mål vilket gjorde att det rann iväg något, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

Marlene Laggrens fyra mål ger givetvis en stjärna i boken men hela Medskogs ska ha beröm för sin insats i elljuset på Viforsplan.

I Njurunda visade Ella Brugge och Linn Persson, båda födda 2010, ingen överdriven respekt för sina äldre motståndare.

 

Medskogsbrons BK     

Medskogsbrons BK - Njurunda IK 5-1
13 september 2023 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Nellie Lauritzen (30) 
1-1 Matilda Svensson (38) 
2-1 Marlene Laggren (44)
3-1 Marlene Laggren (50) 
4-1 Marlene Laggren (57) 
5-1 Marlene Laggren (63)
Domare: Elias Kling
Publik: 50
Matchfakta

"Tjeckisk rockad" vände matchen för Alnö 2 mot topplaget Kovland

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Kovland ledde med 2-1 på Släda men hemmalaget vände till seger efter en taktisk dispossition.- Vi gjorde en "tjeckisk rockad", det vill säga en hel de...

Läs mer

Tre mål av Anna Edin när Stöde ledde med 7-0 redan i halvtid över Njurunda

1 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde gick på knock direkt och ledde efter den första halvleken med hela 7-0 över Njuunda, tre mål inprickade av Anna Edin. Gästerna stoppade därefter...

Läs mer

Sidsjö-Böle undvek jumboplatsen efter avslutande seger över Sundsvalls FF

30 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Tack vare 3-2-vinsten över Sundsvalls FF i hängmatchen i Damtreans B-slutspel undvek Sidsjö-Böle jumboplatsen och lämmnade över träsleven till Sund.- ...

Läs mer

Sundsvalls DFF utveckling seriesegrare - och klara för division 2

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling hamnade i ett tidigt underläge men sedan skrämselhickan släppt vände det unga laget till en klar 7-1-vinst och seriesegern säkrad och ...

Läs mer

Avgjort före paus när effektivt Selånger U besegrade Söråker

27 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Selånger U avgjorde mötet med Söråker redan under den första halvleken då man gick till halvtid med en 4-0-ledning och då hjälpte det inte att gästern...

Läs mer

SDFF Utveckling tog över serieledningen efter uddamålsseger över Njurunda

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

SDFF Utveckling är nya serieledare i Damtreans A-slutspel efter en uddamålsseger över Njurunda i elljuset på Gumsekullen.- Det blev tufft på slutet dä...

Läs mer