Johan Kolbäck - Matfors 2 3-3

10 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Skytteligaledaren Johan Kolbäck var på målhumör och svarade för hemmalaget Söråkers samtliga tre mål mot serietvåan Matfors 2, bland annat då kvitteringsbollen till 3-3 på en "omöjlig" nick.
– Vi gör en bra och en dålig halvlek, kryss rättvist, summerar Söråkers tränare Victor Selander.

Tabelltvåan Matfors 2 tog greppet om mötet med Söråker uppe på Löta. 0-1 satte William Edström i den 17:e minuten och efter dryga halvtimman nickade Viktor Lindblom in 0-2.
En trea hängde också i luften före pausvilan.

Ett klart robustare Söråker kom ut till den andra halvleken och skapade flera chanser på direkten. Men det tog till kvarten innan Johan Kolbäck kunde reducera.

Vincent Johnson drygade fem minuter senare ut gästernas ledning till 3-1. Efter ytterligare fem spelade minuter var ställningen plötsligt 3-3 sedan Johan Kolbäck gjort två snabba och fullbordat sitt hattrick, det avslutande målet satte han med en osannolik nick där han nästan slog knut på sig själv.

– Vi gör en bra och en dålig halvlek. I första gav vi dem mycket tid med bollen och när vi själva hade den blev vi fega och lämpade över ansvaret till lagkompisen. I andra höjde vi oss rejält, vågade göra nåt positivt med bollen och klev dit i närkamperna. Kryss var rättvist, summerar Söråkers tränare Victor Selander.

– Vi hade bra kontroll på dem i första och 2-0 var i underkant. I andra kom de ut mer aggressiva och skapade fler chanser första tio än under hela den första halvleken. Efter deras 3-3-mål blev det mest ostrukturerad fotboll och segern hade kunnat gå åt vilket håll som helst, säger Matforstränaren Peter Hedberg.

Tremålsskytten Johan Kolbäck var bäst både i Söråker och på plan. Överbetyg även till Albin Häggström som ambulerade mellan mittfält och ytterback.
Högerbacken Viktor Lindblom stack ut det där lite extra hos Matfors 2.

.

Söråkers FF emblemMatfors IF 2 emblem

Söråkers FF - Matfors IF 2 3-3 (0-2)
10 augusti 2022 - 19:00 -Söråkers IP
0-1 William Edström (17)
0-2 Viktor Lindblom (31, nick)
1-2 Johan Kolbäck (59)
1-3 Vincent Johnson (65)
2-3 Johan Kolbäck (68)
3-3 Johan Kolbäck (71)
Domare: Henrik Olsson (lite svajig för ovanlighetens skull)
Publik: 43
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer