Johan Tovar matchhjälte för Östavall mot Södermalm

12 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Östavall och Södermalm tjuvstartade A-slutspelet där hennalaget vann med 3-2 hemma på Skogsvallen där samtliga mål producerades före pausvilan.
- Vi fick hantera underläge för första gången i år och det svarade vi upp på ett bra sätt. Vårt spel blev faktiskt bättre efter de gjorde 2-1, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Det blev en spännande premiär när A-slutspelet tjuvstartade på Skogsvallen när Södermalm gästade Östavall.
Under den första halvleken skiftade ledningen tre gånger om och i halvtid ledde hemmalaget med 3-2.
Josh Sundling fick tidigt i halvleken en fin djupledsboll och rundade Henrik Westrin i bortamålet och rullade in 1-0.

Med dryga kvarten spelad nickade Göran Sundqvist i en hörna och precis innan halvtimman serverade Jimmy Ilvonen Tommy Stenqvist öppen kasse efter fint förarbete med ett par väggpass.
Sedan var det hemmalagets tur att vända tillbaka i slutet av halvleken. Först böjde Anton Grödén in bollen i bortre krysset efter en fin aktion och precis innan pausvilan sköt Johan Tovar ett stenhårt skott i steget utan pareringschans för "Henna" i målet.

Det verkade som att man målade av sig före paus för den andra halvleken förblev mållös då Östavall mer eller mindre spelade på resultatet och ett tröttnande Södermalm förmådde inte forcera för en utjämning. På det hela taget en bra division 5-match med två lag som kommer att kriga med i toppen av serien om man ser till kvällens match.

- Vi fick hantera underläge för första gången i år och det svarade vi upp på ett bra sätt. Vårt spel blev faktiskt bättre efter de gjorde 2-1. Innan dess var vi slarviga i passningsspelet men i andra blev vi lite mer rädda om bollen, även om vi kan bättre. Tyvärr blev det lite onödigt stökigt i andra med en del fula efterslängar. Domaren kanske borde ha tagit tag i det tidigare? Annars var det en snäll men fysisk match, säger Östavalls tränare David Nordberg.

- Vi gör en riktigt bra första halvlek som vi styrde och gör dubbelt så många mål som de släppte in i grundserien men de gör tre mål på en chans. Vi hade få avbytare och blev trötta i andra och saknade därför sista kraften att få till en kvittering. Vi visade emellertid att vi kan mäta oss med alla lag i serien då vi gjorde det mot ett så pass bra lag som Östavall, säger Södermalms tränare Johan Thelin.

Vänsterbacken Mattias Decker och de unga offensiva pjäserna Josh Sundling och Johan Tovar, varsitt mål, var mest tongivande i Östavall. Tommy Stenqvist och Mattis Olofsson bäst i ett bra Södermalm.

 

Östavalls IF  emblem            
Södermalm FF emblemÖstavalls IF - Södermalm FF 3-2
12 juni 2024 - 19:00 - Skogsvallen
1-0 Josh Sundling (7)
1-1 Göran Sundqvist (16)
1-2 Tommy Stenqvist (29)
2-2 Anton Gröden (39)
3-2 Johan Tovar (45)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 78

Kungsnäs trummar på - idag 4-0 över SFF på Balders konstgräs

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en 4-0-seger på Balders konstgräs mot ett oengagerat Sundsvalls FF där siffrorna snarare var i underkant. Allt talar för att KFC kval...

Läs mer

Johan Skogs frispark från 28 meter blev avgörande i västraderbyt

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Johan Skogs frispark från 28 meter i den 17:e minuten smet in mellan benen på Stödemålvakten. Ett mål som visade sig bli avgörande i det prestigefulla...

Läs mer

Östavall avgjorde i andra halvlek på Hasselbacken

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Efter en jämn första halvlek, 1-2, satte Östavall 1-3 tidigt i andra och gick ifrån till 1-6 innan även Hassel hittade rätt med en snygg frispark.- Vi...

Läs mer

W.O.-seger för Sidsjö-Böle - Södermalm fick inte ihop lag

7 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Det blir ingen lunchmatch på Kustängen idag. Södermalm får inte ihop fullt lag och tvingas lämna walk over mot Sidsjö-Böle.

Läs mer

Kryss uppe på Hemmanet mellan Svartvik 2 och Alnö U: "Vi borde ha vunnit"

4 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Det kryssades uppe på Hemmanet när Svartvik 2 och Alnö U drabbade samman. Gästerna tog ledningen efter dryga halvtimman men hemmalaget utjämnade i mit...

Läs mer

Sundsvalls FF vände sista 20 mot Södermalm

3 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Södermalm ledde med 2-1 med 20 minuter kvar. Då nickade en försvarare in bollen i eget mål och sedan avgjorde Axel Hedqvist för Sundsvalls FF- Vi är s...

Läs mer