Jonas Öhmans skruvade skott i krysset frälste Selånger borta mot Ånge i slutminuterna

1 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Ånge hämtade upp ett 0-2-underläge mot Selånger.
Men med blott fyra minuter kvar satte Jonas Öman in segerbollen upp i krysset för SSK på Ånge IP och en ny grym hemmaförlust för hemmalaget men en desto mer glädjande bortadito då de rödblå-randiga fortsätter hänga med i toppstriden.
– En lättnad när målet kom, men samtidigt en styrka att hitta ett sätt att vinna när inte spelet är på topp, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

Karl-William Svedin gav Selånger ledningen på Ånge IP redan i den sjätte minuten och nästan på direkten utökade samme man och det såg synnerligen dystert ut för ett hemmalag i jakt på poäng i bottenstriden.

– Vi stod och sov första tio minuterna och det kändes som det här skulle bli en lång och mörk kväll säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Men sen hände något. SSK trodde nog att man kunde surfa vidare mot en seger utan att behöva förta sig mer samtidigt som hemmalaget spottade ut snusen och började göra jobbet.

Ånge tog över spelet och hade två bollar i stolpen innan Weng Lei dök upp vid den bortre stolpen efter en lång frispark och nickade in 1-2.
Kvarten senare utjämnade Ånge sedan Wang petat in en lös boll efter hörna.
Några fler mål före paus än "KW":s och Wangs dubbla fullträffar blev det inte även om ett tredje hemmamål hängde i luften.

Efter en "hårtork" i Selångers omklädningsrum kom gästerna ut till den andra och tog åter tag i matchen och spelade både enklare och rejälare vilket till slut gav utdelning. Och det sent efter att Ånge stuckit upp, tappat boll och åkt på en kontring som avslutades med att Jonas Öhman skickade in segermålet med ett skruvat skott i krysset. Då återstod det blott fyra minuter.

– En lättnad när målet kom, men samtidigt en styrka att hitta ett sätt att vinna när inte spelet är på topp. Ånge visade att man är bättre än vad tabelläget visar och de var inte långt borta från att straffa oss när vi flyttade fram efter paus för ett segermål, säger Selångers tränare Jesper Hellström.

– Ja, det var en kalldusch att åka på det baklängesmålet i slutet och de jublade som att de avgjort en VM-final. Tyvärr är det inte första gången i år som vi åker på ett grymt dylikt mål vilket känns jobbigt. Starkt ändå att komma tillbaka efter de tidiga 0-2 och nära att vända till eget 3-2, säger Jonas Sjöberg.

Dubble målskytten Karl-William Svedin och segerskytten Jonas Öhman ska ha mest cred hos Selånger.
Ånges mittfält med Lee Tongsoung, Theo Evien och Mathias Edlund, lånet från Östavall, kombinerade hårt arbete med kreativitet.

.
Ånge IF emblemSelånger SK emblem

Ånge IF - Selånger SK 2-3
1 september 2022 - 19:00 - Ånge IP
0-1 Karl-William Svedin (6)
0-2 Karl-William Svedin (9)
1-2 . Weng Chi Lei (21)
2-2 . Weng Chi Lei (36)
2-3 Jonas Öhman (86)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 71
Matchfakta

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer