Jonatan Sundins två psykologiska mål fixade Matfors 2-segern i derbyt

28 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Jonatan Sundin såg till med sina två mål i slutfasen av den första halvleken att det vägde över till Matfors 2 i derbyt mot Nedansjö.
I den 78:e minuten satte Rasmus Wiklander dit trean på straff och säkrade segern definitivt.
– Vi hade kommandot i princip hela matchen och spelade stundtals väldigt bra fotboll, säger Matfors 2:s tränare Magnus Danielsson.

Matfors 2 tog kommandot hemma på Thulevallen i derbyt mot Nedansjö och tog hem en komfortabel 3-0-seger även om det dröjde till slutet av den första halvleken innan man kunde spräcka gästernas nolla.

Och det genom Jonatan Sundin efter 42 minuter. Efter en improviserad frisparksvariant fick Jonatan på en bra träff från 25 meter som gick in via ribban.
Tvåan kom bara ett par minuter senare då Max Stenmark först träffade stolpen innan Jonatan Sundin följde upp med att slå in returen från nära håll.
Den unge anfallarens dubbel lade grunden för segern och i den andra utökade Rasmus Wiklander på straff sedan Max Stenberg blivit fälld.

– Skönt att åter vinna efter två förluster. Vi hade kommandot i princip hela matchen och förlade det mesta av spelet på deras planhalva och släppte knappt till något bakåt. Roligt att se våra yngsta spelare, födda 2006 och 2007, spela så moget som de gör, säger Matfors 2:s tränare Magnus Danielsson, efter matchen.

– Vi kommer inte upp i normal standard och samtidigt släpper vi in två lite lättvindiga mål och drar på oss en onödig straff. Då är det inte lätt att vinna fotbollsmatcher. Speciellt som vi inte sätte de få chanser vi skapar framåt, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Av många duktiga i Matfors 2 fastnade vi för 15-årige högerbacken Einar Ljungdahl som visade upp ett moget spel sin ungdom till trots och tvåmålsskytten Jonatan Sundin vars speed hela tiden oroade gästernas försvar.

I Nedansjö höll i vanlig ordning Jonatan Söder hög klass och stred hårt mot övermakten. I övrigt kan alla bättre.

.
Matfors IF 2 emblemNedansjö IK emblem

Matfors IF 2 - Nedansjö IK 3-0
28 augusti 2022 - 15:00 - Thulevallen
1-0 Jonatan Sundin (42)
2-0 Jonatan Sundin (44)
3-0 Rasmus Wiklander (78)
Domare: Krister Sandin
Publik: 52
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer