Jonatan Sundins två psykologiska mål fixade Matfors 2-segern i derbyt

28 aug 2022 Div. 5 Medelpad

Jonatan Sundin såg till med sina två mål i slutfasen av den första halvleken att det vägde över till Matfors 2 i derbyt mot Nedansjö.
I den 78:e minuten satte Rasmus Wiklander dit trean på straff och säkrade segern definitivt.
– Vi hade kommandot i princip hela matchen och spelade stundtals väldigt bra fotboll, säger Matfors 2:s tränare Magnus Danielsson.

Matfors 2 tog kommandot hemma på Thulevallen i derbyt mot Nedansjö och tog hem en komfortabel 3-0-seger även om det dröjde till slutet av den första halvleken innan man kunde spräcka gästernas nolla.

Och det genom Jonatan Sundin efter 42 minuter. Efter en improviserad frisparksvariant fick Jonatan på en bra träff från 25 meter som gick in via ribban.
Tvåan kom bara ett par minuter senare då Max Stenmark först träffade stolpen innan Jonatan Sundin följde upp med att slå in returen från nära håll.
Den unge anfallarens dubbel lade grunden för segern och i den andra utökade Rasmus Wiklander på straff sedan Max Stenberg blivit fälld.

– Skönt att åter vinna efter två förluster. Vi hade kommandot i princip hela matchen och förlade det mesta av spelet på deras planhalva och släppte knappt till något bakåt. Roligt att se våra yngsta spelare, födda 2006 och 2007, spela så moget som de gör, säger Matfors 2:s tränare Magnus Danielsson, efter matchen.

– Vi kommer inte upp i normal standard och samtidigt släpper vi in två lite lättvindiga mål och drar på oss en onödig straff. Då är det inte lätt att vinna fotbollsmatcher. Speciellt som vi inte sätte de få chanser vi skapar framåt, säger Nedansjös tränare Joakim Buhlér Wiking.

Av många duktiga i Matfors 2 fastnade vi för 15-årige högerbacken Einar Ljungdahl som visade upp ett moget spel sin ungdom till trots och tvåmålsskytten Jonatan Sundin vars speed hela tiden oroade gästernas försvar.

I Nedansjö höll i vanlig ordning Jonatan Söder hög klass och stred hårt mot övermakten. I övrigt kan alla bättre.

.
Matfors IF 2 emblemNedansjö IK emblem

Matfors IF 2 - Nedansjö IK 3-0
28 augusti 2022 - 15:00 - Thulevallen
1-0 Jonatan Sundin (42)
2-0 Jonatan Sundin (44)
3-0 Rasmus Wiklander (78)
Domare: Krister Sandin
Publik: 52
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer