Jonte Åhlin hade målshow i Essviks möte me Kubiken 2

30 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Jonte Åhlin var i fin målform när Essvik spelade sin hemmapremiär uppe på "Vallen" och gjorde de grönvitas samtliga fyra mål mot Kubens "Tigerungar".
- - Vi startade svajigt men efter att "Misha" räddat friläget var det vår och Jontes match, säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson.

Kuben 2 skapade matchens första målchans på Essviksvallen men hemmamålvakten Michel Sjödal räddade friläget. Därefter blev det Jonathan Åhlins match. Med fyra fullträffar, två före paus och två efter såg han till att fixa en 4-0-seger i hemmapremiären uppe på "Vallen". Snyggaste målet var 2-0 då Ludvig Leman Uppling först dribblade av ett gäng "Kubare" innan han serverade Åhlin öppet mål.

Värt att notera är att Kubenmålvakten Jonathan Danielsson tvingades kliva av tidigt i matchen på grund av en huvudskada med befarad hjärnskakning. Kan vara en anledning till att gästernas stidslust svalnade?

- Vi startade svajigt men efter att "Misha" räddat friläget var det vår och Jontes match trots att det inte blev något skönspel på naturgräset, säger Essviks tränare Fredrik "Snuvan" Martinsson.

- En händelserik första kvart där Essvik gör två mål och vi tyvärr bränner två frilägen. Strax därefter uppstår en situation där vår målvakt Jonathan får en spark i huvudet och tvingas kliva av och åka upp till sjukan med en befarad hjärnskakning. Utan reservmålvakt på bänken drar utespelaren Alfred Sundin på sig målvaktströjan och gör det med den äran. Efter den trista starten kommer vi inte alls upp i normal standard och Essvik vinner rättvist, säger Kubentränaren Erik Lundström.

Jonte Åhlin var givetvis "Man of the match". Överbetyg även till ganle målvakten Niklas Pedro som går från klarhet till klarhet somm vänsterback. Men som helhet en stabil laginsats.

I Kuben 2 är utespelaren Alfred Sundin värd ett omnämnande som ersatte sin skadade målman med bravur och ska inte lastas för förlusten.

Essviks AIFKubikenborgs IF 2

Essviks AIF - Kubikenborgs IF 2 4-0
30 maj 2023 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Jonathan Åhlin
2-0 Jonathan Åhlin
3-0 Jonathan Åhlin
4-0 Jonathan Åhlin
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik:
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördag spelades den femte kampen i...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer