Julia Heed sköt segern till Alnö på stopptid mot jumbon

10 sep 2022 Div. 1 Norra

Alnö hamnade i tidigt underläge borta mot jumbon Huge men till slut nötte man först in en kvittering och på stopptid satte Julia Heed segerbollen sedan tre hemmaspelare släppt ett inspel förbi sig och tre oerhört viktiga poäng var säkrade.
– Starkt av oss att hela tiden fortsätta trumma på och till slut fick vi vår belöning, även om det tog onödigt länge, säger Alnötränaren Kent Gustafsson och pustar ut.

Det finns inga givna segrar.
Det fick Alnö bli varse om på Kastvallen i Bomhus där seriens jumbo IK Huge var på skrällhumör och tog också en tidig ledning genom Ida Backlund.

Alnö jagade därefter kvittering men fick samtidigt se upp för hemmalagets omställningar och de hade också lägen till ett 2-0-mål.
Men efter en hel del nötande fick man, med tolv minuter kvar, till en utjämning. Tuva Lundin spelade snett inåt bakåt till Mira Hulinder som tog emot bollen och därefter placerade in den.

Men mer än en pinne såg det inte ut att bli men på stopptid spelades det in en boll in i boxen där inte mindre än tre hemmaförsvarare gick bom på bollen vilket gjorde att den gick fram till en sopren Julia Heed som kunde stöta in det förlösande segermålet och bärga den viktiga trepoängaren i kampen om att undvika nedflyttning.

– Starkt av oss att hela tiden fortsätta trumma på och till slut fick vi vår belöning, även om det tog onödigt länge. Spelmässigt var vi det klart bättre laget så segern var fullkomligt rättvis men en eloge till Huge som hela tiden försvarade sig bra, säger Alnötränaren Kent Gustafsson och pustar ut.

Kollektivt plus till hela Alnölaget som jobbade på i 90+ trots att bollen inte studsade deras väg. Fram till den 91:a minuten då...

 

IK Huge emblemAlnö IF emblem

IK Huge - Alnö IF 1-2
10 september 2022 - 14:00 - Kastvallen, Bomhus
1-0 Ida Backlund (10)
1-1 Mira Hulinder (78)
1-2 Julia Heed (90+1)
Domare:
Publik: 72
Matchfakta

Div. 1 dam, omgång 4 (27-28 april): Heffnersklubban och Alnö reser åt varsitt väderstreck - och kommer hem med full pott?

27 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban ligger tvåa i tabellen efter tre omgångar via två segrar och ett kryss medan Alnö placerat sig nästjumbo med bara en inspelad pinne.I ...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 3: Uddamålsseger för Heffnersklubban men sen förlust för Alnö

20 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban spelade hemma under lördagen, och mötte varsitt poängtörstigt lag, Själevad och Bergnäset, som bägge kammat noll efter d...

Läs mer

Div. 1 damer, omgång 2: Komfortabel vinst för Heffnersklubban i klykderbyt medan Alnö föll nere i Sandviken

14 apr 2024 Div. 1 Norra

Heffnersklubban tog en komfortabel 4-0-seger i klykderbyt mot Själevad under söndagen medan Alnö föll under lördagen borta mot Sandvikens IF med 0-3 s...

Läs mer

Div. 1 dam, omgång 1: Starka premiärer av både Alnö och Heffnersklubban trots tappade ledningar

7 apr 2024 Div. 1 Norra

Både Alnö och Heffnersklubban premiärspelade hemma i division 1 Norra, och gjorde det bra och hade länge ledningen i sina matcher mot Luleå respektive...

Läs mer