Jumbon gästar serieledarna Sund – tre givna hemmapoäng?

Tre av våra fyra lag i trean är i elden i eftermiddag, bland annat möter serieledarna Sund jumbon Mariehem. Tre säkra poäng?
– Det finns inga säkra poäng utan varje match kräver hårt jobb på samtliga och även om vi gjort det bra i stort sett hela säsongen så är vi ödmjuka inför varje uppgift, säger trämarem Göran Sundqvist.

Trots förlusten förra helgen leder Sund fortfarande div. 3 Mellersta Norrland. Och idag tar man sig an jumbon Mariehem SK. Dock inte på Malands naturgräs utan på NP3 Arenas konstdito.

Men tre säkra poäng oavsett, eller hur Sundtränaren Göran Sundqvist?
– Det finns inga säkra poäng utan varje match kräver hårt jobb på samtliga och även om vi gjort det bra i stort sett hela säsongen så är vi ödmjuka inför varje uppgift.

Startelvan har skiftat en del i höst för er. Hur ser det ut inför eftermiddagens match? Alla hela och rena?
- Vi har haft många spelare igång under säsongen, men aldrig riktigt känt att vi blivit påverkade negativt av att ibland sakna spelare som känts givna. Då har andra klivit fram och visat vilken bred trupp vi har. Det var väl i senaste matchen som det kanske märktes mest att flera var borta, men nu har vi återigen en riktigt slagkraftig trupp! Några starka kort är dock inte helt 100 procent åter efter skador.

Vad krävs för seger och spelar det någon roll att det blir MP3 Arena och inte Maland?
– Det som krävs bortsett det jag sa tidigare om arbetet som ska göras, är att vi har en stor tro på oss själva och väldigt mycket mod! Vi är löpvilliga och passningsskickliga så för vår del passar NP3 utmärkt!

Något i övrigt som kan vara värt att notera och skriva om inför matchen?
– Du får gärna nämna att vi välkomnar publiken till arenan och vi utlovar ett taggat och aggressivt lag som har en härlig spelglädje plus att Calle Fröberg kommer att se till att ni kommer att kunna köpa korv och kaffe även på NP3, avslutar "Sunkan".

Om vi tar en titt på våra övriga Medelpadslag i serien så tar Östavall sig an Älgarna-Härnösand på Ånge IP och vid seger passerar man serietrean i den jämna tabellen och målsättningen på topp fyra ligger väl inom räckhåll.

Matfors ligger bara tre poäng ovanför nedflyttningsstrecket och idag väntar utmaningen Björna på Biggevallen. Nolaskogsarna jagar seriesegern och är alltid starka på hemmaplan så det lär bli ett fysiskt möte.

Vår fjärde representant, Lucksta, spelar i morgon mot IFK Östersund Ungdom och det lär krävas seger om inte glöden om division 2-spel nästa år ska slockna.

Så spelas matcherna i helgen:
Lördag:
14:00 Järpens IF - Sollefteå GIF FF
14:00 Östavalls IF - Älgarna-Härnösand IF
14:00 Sund IF - Mariehem SK
14:00 Björna IF - Matfors IF
Söndag:
16:00 IFK Östersund Ungdom - Lucksta IF

Klicka här för aktuell tabell

Efter säkrandet av nytt kontrakt: Matforstränaren förlänger

Det andra året i en serie brukar av hävd alltid bli tuff,Så även för Matfors IF som till slut ändå lyckades bärga nytt kontrakt i division 3 Mellersta...

Läs mer

Bästa placeringen i klubbens 101-åriga historia när Lucksta kom fyra i trean: "Gjorde flest mål i serien"

Lucksta var nykomlingar i trean i år efter ett år i Medelpadsallsvenskan och svarade för en kanonsäsong och belade sin högsta placering i klubbens 101...

Läs mer

Sunds andraplats i trean – klubbens bästa någonsin kom jubileumsåret

Sund IF fyllde 100 år i år och var länge med och krigade om seriesegern i div. 3 Mellersta Norrland detta jubileumsår och satt ett tag i förarsätet.Me...

Läs mer

Klar seger för Lucksta efter en "isig" avslutning

Lucksta avslutade säsongen med en 4-0-vinst borta över jumbon Mariehem på ett isigt underlag där Oliver Widahl målade dubbelt i sin sista match för kl...

Läs mer

Robin Bergman tog hem skytteligan när Matfors kryssade i avslutningen

Robin Bergman målade efter en skottfint och Niklas Palm kvitterade med en sanslös bicykleta när Matfors spelade 1-1 mot KB 65 i serieepilogen.– Ett kr...

Läs mer

Sund säkrade andraplatsen i serien efter sen vändning mot Järpen

Sund hamnade i underläge mot Järpen med mindre än tio minuter kvar men lyckades via två sena mål vända och avsluta med både seger och säkrad andraplat...

Läs mer