Jumbon Wiskan hotade Alnö 2 hela vägen in i kaklet: "De försvarade sig väl"

10 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Alnö 2 vann en förväntad seger på Viskans IP mot ett väl kämpande hemmalag med 4-2 men det var först i slutminuten man helt kunde säkra vinsten.
- Vi borde gjort fler mål men de var starka i sitt straffområde och försvarade sig väl, säger Alnötränaren Salo Gavador, som glädjande hoppade in och gjorde sina första minuter efter sin svåra knäskada.

Alnö 2 hade som väntat stort bollinnehav på Viskans IP men hemmalaget var hela tiden farliga med sina omställningar när de väl klev ur sin skyttegrav.

0-1 kom efter 18 minuter då Jonathan Marklund vräkte upp en målvaktsretur i nättaket.
Wiskan jobbade fram en hörna i den 33:e minuten och på den nickade Christian Wilhson in 1-1 och det jublades bland de fåtaliga hemmasupportrarna i regnet.

I slutet av den första halvleken blev Jonathan Marklund fälld inne i straffområdet och unge Wilmer Moxén darrade inte på manchetterna och satte 1-2.

Gästerna hann även med ett tredje mål innan pausvilan. Victor Selander vände bort en försvarare och placerade in bollen i gaveln. Två tunga baklängesmål för seriejumbon i det läget.

Men trots det prekära tabelläget finns det moral i Wiskan och nio minuter in i andra gav Anton Olsson de blåvit-randiga hopp med sin reducering.

Wiskan var med och tävlade hela vägen in och i den 88:e minuten tvingades Alnömålvakten Alfons Högberg till en prakträddning för att mota kvitteringsbollen.

I stället kunde Edvin Ödlund vägga med spelande tränaren Salo Gavador och stänga kiosken på en retur sedan målvakten räddat Salos försök till chipp.

- Vi borde gjort fler mål men de var starka i sitt straffområde och försvarade sig väl och det blev lite väl onödigt spännande, säger Alnötränaren Salo Gavador, som alltså gjorde sina första minuter efter sin svåra knäskada.

I Alnö kunde kvartetten Jonathan Marklund, Max Olsson, Edvin Edlind och Victor Selander kvittera ut de bästa betygen.

Wiskan har avböjt att kommentera sina matcher, till alla er som undrar, och det respekterar Lokalfotbollen. Det är inte alltså frågan om någon schism eller dylikt.

 

Viskans IFAlnö IF 2

Wiskans IF - Alnö IF 2
10 augusti 2023 - 19:00 - Viskans IP
0-1 Jonathan Marklund (18)
1-1 Christian Wilhsson (33) ...nick efter hörna.
1-2 Wilmer Moxén (42, straff) ...Marklund fälld
1-3 Victor Selander (44) ..vänder bort och placerar in den i gaveln.
2-3 Anton Olsson (54)
2-4 Edvin Ödlund (90)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 11
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer