Jumbon Wiskan hotade Alnö 2 hela vägen in i kaklet: "De försvarade sig väl"

10 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Alnö 2 vann en förväntad seger på Viskans IP mot ett väl kämpande hemmalag med 4-2 men det var först i slutminuten man helt kunde säkra vinsten.
- Vi borde gjort fler mål men de var starka i sitt straffområde och försvarade sig väl, säger Alnötränaren Salo Gavador, som glädjande hoppade in och gjorde sina första minuter efter sin svåra knäskada.

Alnö 2 hade som väntat stort bollinnehav på Viskans IP men hemmalaget var hela tiden farliga med sina omställningar när de väl klev ur sin skyttegrav.

0-1 kom efter 18 minuter då Jonathan Marklund vräkte upp en målvaktsretur i nättaket.
Wiskan jobbade fram en hörna i den 33:e minuten och på den nickade Christian Wilhson in 1-1 och det jublades bland de fåtaliga hemmasupportrarna i regnet.

I slutet av den första halvleken blev Jonathan Marklund fälld inne i straffområdet och unge Wilmer Moxén darrade inte på manchetterna och satte 1-2.

Gästerna hann även med ett tredje mål innan pausvilan. Victor Selander vände bort en försvarare och placerade in bollen i gaveln. Två tunga baklängesmål för seriejumbon i det läget.

Men trots det prekära tabelläget finns det moral i Wiskan och nio minuter in i andra gav Anton Olsson de blåvit-randiga hopp med sin reducering.

Wiskan var med och tävlade hela vägen in och i den 88:e minuten tvingades Alnömålvakten Alfons Högberg till en prakträddning för att mota kvitteringsbollen.

I stället kunde Edvin Ödlund vägga med spelande tränaren Salo Gavador och stänga kiosken på en retur sedan målvakten räddat Salos försök till chipp.

- Vi borde gjort fler mål men de var starka i sitt straffområde och försvarade sig väl och det blev lite väl onödigt spännande, säger Alnötränaren Salo Gavador, som alltså gjorde sina första minuter efter sin svåra knäskada.

I Alnö kunde kvartetten Jonathan Marklund, Max Olsson, Edvin Edlind och Victor Selander kvittera ut de bästa betygen.

Wiskan har avböjt att kommentera sina matcher, till alla er som undrar, och det respekterar Lokalfotbollen. Det är inte alltså frågan om någon schism eller dylikt.

 

Viskans IFAlnö IF 2

Wiskans IF - Alnö IF 2
10 augusti 2023 - 19:00 - Viskans IP
0-1 Jonathan Marklund (18)
1-1 Christian Wilhsson (33) ...nick efter hörna.
1-2 Wilmer Moxén (42, straff) ...Marklund fälld
1-3 Victor Selander (44) ..vänder bort och placerar in den i gaveln.
2-3 Anton Olsson (54)
2-4 Edvin Ödlund (90)
Domare: Hussein Abukar Osman
Publik: 11
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer