Klappat & klart med samarbetet mellan Sund och GIF Sundsvall: "Ett led att förstärka truppen"

14 apr 2022 Div. 2 Norrland

Då var alla detaljer klara.
Sund IF går in i ett samarbetsavtal med GIF Sundsvall.
– I ytterligare ett led i att förstärka truppen och satsningen i årets seriespel i division 2 har vi ingått ett avtal om samarbete med allsvenska GIF Sundsvall, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

Efter att ha legat i röret ett tag har man nu slipat på alla detaljer och nu finns ett avtal på ett samarbete mellan allsvenska GIF Sundsvall och distriktets näst bästa lag Sund IF, nykomlingar i division 2.

– I ytterligare ett led i att förstärka truppen och satsningen i årets seriespel i division 2 har vi ingått ett avtal om samarbete med allsvenska GIF Sundsvall, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.

– Vi har hittat ett samarbete mellan GIF Sundsvall och Sund hur vi ska hjälpas åt att skapa förutsättningar för våra unga spelare. Det kan bli aktuellt med spelare som går åt båda hållen – så länge de är under 22. Säg att en spelare i Sund verkligen visar framfötterna finns möjligheter för denna att testa på spel i U21 Allsvenskan med Giffarnas lag där, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST-sporten.

För ett optimalt samarbete "krävs" att Sund tar sig upp i Ettan för att nivån upp till Allsvenskan inte ska vara alltför stort.

– Vi har och har haft en mängd spelare som inte varit mogna för A-lagen men som gått till division 1-miljö i exempelvis Gävle. Det optimala vore att de är kvar i en klubb i stan, då gäller det att ha en klubb på den nivån. Men någonstans måste man börja, säger Urban Hagblom.

Mr Sund, Claes Nyman, är guvetvis nöjd över det kommande samarbetet med Norrlands storklubb.

– För oss är det jätteviktigt att vi kan få in några spelare med lite spetskompetens, så vi kan förkovra oss med hjälp av GIF. Och att de som är med från dem får spela seniorspel.

Nyman fortsätter.

– Man kan tycka att det är låg nivå med division 2, men det är seniorfotboll och man spelar för poäng, för upp- och nedflyttningen. Och det är inte lätt att vara 18–20 år och komma in i det här, det tar lite tid. Så för oss är det här ett väldigt vettigt samarbete.

– GIF-samarbetet tar vi med ro… Vi har inte kommit till läget där vi exakt vet vilka som kommer vara aktuella, men att en dialog ska föras mellan oss ledare och tränare i respektive klubb är klart. Sen finns det såklart funderingar som både är av det positiva slaget och även tvärtom från båda håll också. Vad exakt jag syftar på håller jag för mig själv en stund till, säger Göran Sundqvist avslutningsvis.

Sund spelar ikväll borta mot IFK Östersund, dock utan några "Giffare".

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer