Klara Berglund sköt bort Kovlands förlustnolla när IFK Timrå 2 besegrade serieledarna – prickade in fyra bollar!

7 jun 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland tog en tidig ledning borta mot IFK Timrå 2 men hemmalaget kom tillbaka starkt och efter fyra (!) mål av Klara Berglund, inkl. ett äkta hattrick, vände man till en 4-2-lledning och då hjälpte det inte med en andra reducering för serieledarna Kovland. Timrå ändade KIF-tjejernas svit på sex raka segrar.
– Den här segern ska jag leva på länge! Riktigt skön vinst, säger Timråtränaren Malin Gröning nöjt.

Serieledarna Kovland tog en tidig ledning borta mot IFK Timrå 2 på Bergeforsens IP genom Tella Åström vilket inte kom som en blixt från klar himmel .

Men Klara Berglund var på sitt piggaste målhumör och utnyttjade sin snabbet och vassa vänsterfot. Först kvitterade hon och därefter spädde på med ett äkta hattrick innan halvtimman var spelad.

Nathalie Jonasson-Collett hann precis reducera för KIF iinnan halvtid och det skiljde bara ett mål inför den andra halvleken.
Men tio minuter in i den kryddade Klara Berglund på med sitt fjärde mål

Med 20 kvar började Kovland trycka på allt rejälare mot ett tröttnande hemmalag och när Petra Blückert tätade något till 4-2 hade man på känn att det skulle bli nervösa slutminuter för det unga Timrålaget.

Men tack vare mycket svett och stora kämpahjärtan lyckades Timrå ta hem segern och radera ut Kovlands förlustnolla.

– Den här segern ska jag leva på länge! Riktigt skön vinst. Vi gör en riktigt bra första halvlek. Vi har tålamod i spelet, vinner dueller. Kommer runt fint på kanterna. Äger spelet fram till halvtid. Efter Klaras fjärde mål blir vi både trötta och därigenom lite passiva. Kovland trycker på bra framåt sista 20. Men vi har bra kontroll på matchen och kan säkra tre välförtjänta poäng. Jag är otroligt stolt över dessa tjejjer där de flesta är född 06/07 och gör sin första säsong på seniornivå. De kliver in i närkamper, de viker inte ned sig och de vågar utmana. Bara positivt att ta med sig från denna match, säger Timråtränaren Malin Gröning.

– Vi gör säsongens sämsta halvtimma i första vilket kostar oss tre bollar i baken. Sen krigar vi oss tillbaka men räcker ändå inte till. Nu kan vi spela utan press framöver, vilket ändå kommer vara lite skönt. Jag tycker vi pressar på bra hela andra och ändå skapar en del chanser där vi ska kunna göra mål. Istället gör dom 4-2 på ett offsidemål.. Ska inte hänga domaren för det, mem bedrövligt att det inte är tre domarsystem i serien, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

Klara Berglunds fyra mål imponerade men det gjorde hela IFK Timrå 2 denna afton.
Plus i Kovland för Felicia Högkvist som krigar som ett djur på mitten och Lovis Fälldin som får stopp på blödningen där bak.

 

IFK Timrå 2Kovlands IF Dam

IFK Timrå 2 + Kovlands IF 4-3
7 jun 2022 - 19:30 - Bergeforsens IP
0-1 Tella Åström (4)
1-1 Klara Berglund (9)
2-1 Klara Berglund (24)
3-1 Klara Berglund (24)
3-2 Nathalie Jonasson-Collett (45)
4-2 Klara Berglund (56)
4-3 Petra Blückert (74)
Domare: Christian Hald
Publik: tror man slutat räkna den?
Matchfakta

Div. 3 Medelpad dam, omg. 1: Hela 15 lag i årets lokala damtrea

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Intresset för spel i vår lokala damtrea är högt.För bara ett par år sedan fick vi inte ihop en egen serie utan delade på en med Hälsingland.I år är he...

Läs mer

Läget i Stöde dam: "Yngre tjejer kommer att blomma ut"

8 mar 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde tackade nej till fortsatt spel i division 2 och begärde sig frivilligt ner i våra lokala damtrea med sitt unga lag kryddat med några veteraner.-...

Läs mer

Läget i Matfors dam: Flyttar upp tre talanger från flicklaget

17 feb 2023 Div. 3 Medelpad

Matfors plockar upp tre talanger från flicklaget inför den här säsongen, Maja Åkerlund, Sofie Hallin och Tove Linder.- Alla i trion "gästspelade" i A-...

Läs mer

Medskogsbron har gjort klart med två rutinerade nyförvärv: "Stor spelförståelse"

13 feb 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron har gjort klart med två rutinerade damer,Dessa är 31-åriga Cecilia Hjelm från Heffnersklubban och 37-åriga Rosie Nilsson från Alnö.- Två ...

Läs mer

Heffnersklubban tog hem Sund Women Cup

5 feb 2023 Div. 3 Medelpad

19 lag deltog i Sund Women Cup för seniorer.Och segern togs hem av Heffnersklubban som vann finalen över Umeå Södra Blå efter sudden death-straffar ef...

Läs mer

Söndagens slutspel - så gick det!

5 feb 2023 Div. 3 Medelpad

Så här spelas söndagens slutspelsnatcherSamtliga lag vidare från gruppspelet, ranking efter placering i grupperna.

Läs mer