Kovland avgjorde trots en man utvisad mot Wiskan: "Tog över ännu mer"

13 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Vid ställningen 1-1 tio minuter in i den andra halvleken drabbades Kovland av en utvisning.
Men Wiskan misslyckades med att utnyttja sitt numerära övertag utan gästerna kunde paradoxalt vinna med uddamålet av fem.
– Istället för att vika ner oss så tog vi över ännu mer och gjorde två mål, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Det blev en lite märklig match på Viskans IP.

Hemmalaget tog ledningen efter en kvart då Christian Wilhson nickade in en hörnspark.

Sju minuter senare utjämnade Philip Forsberg för Kovland sedan Wiskankillarna slutat spela efter att man trott att bollen gått död över kortlinjen.

Tio minuter in i den andra halvleken såg oddsen ut att vara på Wiskans sida då KIF:s William Nilsson onödigt drog på sig ett rött kort för snack.

Men istället för att skaffa sig ett momentum i matchen dribblade en hemmaförsvarare som siste man och Philip Forsberg utnyttjade läget och satte sitt andra mål för dagen.

Med dryga kvarten kvar strödde Anton Hallengren mer salt i de öppna Wiskansåren då han nickade in 1-3 efter en hörna.

Kiosken stängd?

Nej, upp med mittbacken Christian Wilhson på topp och med tre minuter kvar nickade han in sitt andra mål, på ett inlägg denna gång.

Kovland kunde emellertid hålla undan och efter två kryss ta sin första vinst. För Wiskan har serien inletts i moll med tre raka nollpoängare.

– Vi är det bättre laget i första och borde stängt matchen sett till chanserna. Vi får även ett gyllene läge när de drar på sig en utvisning i början av andra men tyvärr strular vi till det och bjuder dem på mål samtidigt som vi själva inte får till vårt målskytte, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

– Vi var lite loja i första då vi hamnade i deras tempo och det blev en ganska händelsefattig halvlek. I andra rivstartade vi och skapade flera bra lägen men fick inte utdelning förrän vi dragit på oss en utvisning. Istället för att då vika ner oss så tar vi över ännu mer och gör två mål. Vi blev sedan lite ivriga och ville även göra fyran men istället kunde de reducera så det blev lite onödigt spännande på slutet, säger Kovlands tränare Joel Falk.

I Wiskan berömmer vi mittbackslåset Christian Wilhsson och Tom Hultin.

Nyförvärvet från Matfors, Philip Forsberg, gjorde inte bara två mål utan var duktig i övrigt också. "Hockeyliraren" August Höijer imponerade i sin comeback på fotbollsplanen.

WISKANS IF - KOVLANDS IF 2-3
Matchfakta

Omgång 2, Ö (5-12 maj): Sen kvittering av Sidsjö-Böle mot Svartvik U

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

När den andra omgången kickade igång var Svartvik U på väg mot en meriterande seger men i 89:e minuten kvitterade Denniz Ekman för Sidsjö-Böle och tre...

Läs mer

Omgång 1, V (4-9 maj): Ånge nollade Ljunga i premiären och Östavall likaså med Hassel

5 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Två lag som frivilligt begärt ner sig till Medelpadsfemman möttes när den västra gruppen kickade i gång under söndagen och där visade sig Östavall var...

Läs mer

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1 Ö: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer