Kovland spelade euforisk fotboll mot Medskogsbron - vann med 9-2

27 aug 2024 Div. 3 Medelpad

Kovland spelade nästan en euforisk fotboll i den första halvleken och gick till pausvila med 7-0 och till slut skrevs siffrorna till 9-2 sedan Medskogsbron spelat upp sig efter paus.
- Vi spelade ett varierat anfallsspel som drog isär deras försvar och flera av målen var rena delikatesserna, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

Kovland hade lånat in ett par spelare från Selånger och Linn Gradin visade både snabbhet och kyla när det var dags att sätta bollen i nät och stod för fyra fullträffar i 9-2-vinsten över Medskogsbron, samtliga Linns mål kom under den första halvleken.
Hemmalaget var på ett strålande spelhumör och bjöd på i det närmaste en euforisk insats under den första halvleken som slutade 7-0.
- Vi spelade ett varierat anfallsspel som drog isär deras försvar, de hann inte alls med när vi lät bollen göra jobbet, och flera av målen var rena delikatesserna och kom efter fantastiskt spel med avslut både från nära håll och distans. Vi har gjort flera fina första halvlekar den senaste tiden men den här var nog årets bästa, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

Det snyggaste av Kovlands mål var det sjätte, ett riktigt mönsteranfall där Marlene Ejerås efter spel nerifrån egen planhalva drog förbi sin försvarare och slog ett inlägg som Linn Gradin kom löpande in i straffområdet och mötte på volley. Jonna Wistrands långskott till 4-0 gick inte heller av för hackor.

Medskogsbron kom ut med en helt annan attityd i den andra halvleken där man fick lite energi av sina mål och gjorde den både spel- och målmässigt jämn, 2-2.

- Om det bara var ett lag på planen i första så bjöd Medskogs upp till kamp i andra vilket hedrar dem och de fick lite luft efter deras reducering samtidigt som vi gick ner lite tempo och de fortsatte kriga på, säger Charles Merchant.

- Kovland var riktigt bra i den första halvleken och förstärkta med ett par Selångerspelare hade vi inte mycket att sätta emot i fösta halvleken. Inför den andra sade vi att det står 0-0 och vi spelar oavgjort, 2-2, i andra då vi spelade med huvudena högt och höll ihop det på ett bra sätt och att det inte rann iväg, säger Medskogs målvaktstränare Tony Broman som fick coacha då Gottfrid Sjödin var avstängd den här matchen.

Lånet från Selånger, fyramålsskytten Linn Gradin, kugghjulet på mitten Joanna Wistand och Luckstatränaren Jenny Nilssons inhopp mellan stolparna stack ut lite extra i ett mycket bra Kovland. Mittbackarna Ida Haag och Lisa Blomkvist ska ha en eloge för sitt krigande och att man aldrig gav upp.

 

Kovlands IF DamMedskogsbrons BK
Kovlands IF - Medskogsbrons BK 9-2 (7-0)
27 augusti 2024 - 18:30 - Ånäsvallen1-0 Linn Gradin (6)
2-0 Linn Gradin (11)
3-0 Marlene Ejerås (18)
4-0 Jonna Wistrand (23)
5-0 Marlene Ejerås (27)
6-0 Linn Gradin (40)
7-0 Linn Gradin (45)
7-1 Marlene Laggren (58)
7-2 Sanna Blixt (68)
8-2 Victoria Fast Sjölund (72)
9-2 Celina Berglund (78)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 37
Matchfakta

Maja Blom enda målskytten på Söröje IP

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Söröje och gästande Sundsvalls FF bjöd inte på något skönspel och det skapades få målchanser. Ett av undantagen var ett fint anfall efter högerkanten ...

Läs mer

Formstarkt Njurunda vann målrik seriefinal på Släda med uddamålet

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Ett formstarkt Njurunda tog ett sjumilakliv mot seriesegern i Slutspel B efter att ha vänt 1-3 till en 4-3-vinst i seriefinalen mot Alnö 2 på Släda IP...

Läs mer

Spelade Medskogsbron bort seriesegern för Matfors?

15 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Efter en mållös första halvlek på Thulevallen kom gästande Medskogsbron ut och stänkte in en trio fullträffar mot Matfors, två av dem från Marlene Lag...

Läs mer

Njurunda krossade Timrå 2 hemma i elljuset på Gumsekullen: "Fint norrsken"

12 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Redan efter fem minuter ledde Njurunda med 2-0 över Timrå 2 och till slut vann man med hela 9-2 hemma i elljuset på Gumsekullen.- NIK var samspelta oc...

Läs mer

Edit Brander och Nellie Andersson vände för Medskogsbron mot Sund: "Ungdomarnas kväll"

11 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Sund ledde i paus borta hemma på Viforsplan men Medskogsbron vände i vätan, segerskytt Nellie Andersson som hittade rätt med ett fräsande skott på slu...

Läs mer

Fyra fullträffar av Emma Berggren när Timrå 2 vann målrikt derby över Söråker

8 sep 2024 Div. 3 Medelpad

Söråker hämtade in både 1-3 och 3-4 i derbyt mot Timrå 2 men när Emma Berggren fullbordade sin fjärde fullträff fram till 5-4 orkade man inte mobili...

Läs mer