Kovland studsade tillbaka efter förlusten mot SFF – dängde serietvåan Timrå 2

1 sep 2022 Div. 3 Medelpad

Kovland föll i den förra omgången mot bottenlaget Sundsvalls FF.
Ikväll visade man helt andra takter och slog tillbaka serietvåan IFK Timrå 2 med 3-1 efter två mål av Tella Åström och en läcker halvvolleyträff från Petra Blückert.
– Kul för Tella att komma in och avgöra matchen åt oss, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

Med all säkerhet förlorade IFK Timrå 2 chansen att ta hem Damtrean i afton efter 1-3-förlusten mot Kovland på Ånäsvallen. Man har fortfarande lika många poäng som ledande Selånger U, men två matcher fler spelade.

Hemmalaget gjorde en slät figur i sin förra match och tappade poäng mot bottenlaget Medskogsbron.
Men idag visade Kovland upp helt andra takter, och kunde dessutom ställa upp med ett bättre lag på benen än på länge.

– Vi hade 17 tjejer i matchtruppen idag och behövde inte plocka upp spelare från flicklaget, även dom de gjort bra insatser när de fått chansen, konstaterar Kovlands tränare Charles Merchant.

I den 18:e minuten tog KIF ledningen då en lång hörna nådde Petra Blückert vid den bortre delen av målgården och hon tryckte upp 1-0 rakt upp i nättaket med en halvvolley.

Det satte tonen i matchen men hemmalaget hade svårt att omsätta sitt övertag i fler mål. Med halvtimman kvar kastade KIF in Tella Åström och hon hann inte vara inne länge på planen innan hon fick tag i bollen ute på kanten, drev in mot mål innan hon avlossade ett dödligt skott fram till 2-0.

Nästan direkt på avspark jobbade Timrå 2 fram en hörna och på den tryckte Elin Kjellin in reduceringen och efter det blev det nerv i hemmalaget som tappade sitt fina spel och gästerna var nu på poängjakt.

Men i den 78:e minuten snappade Tella Åström upp en boll från en bortaförsvarare och drog på ett skott som gick över Timråmålvakten och in under ribban och game over!

– Kul för Tella att komma in och avgöra matchen åt oss, Men det blev darrigt efter deras reduceringsmål. Annars satte vi hög press på dem och vann mycket boll högt upp och skapade chanser samtidigt som vi inte släppte till något bakåt. Och när vi satte tvåan kändes det skönt, i en knapp minut... Efter 3-1-målet gick pulsen ner i normal nivå igen och segern var totalt mycket rättvis även om det inte var något riktigt skönspel i matchen, säger Kovlands tränare Charles Merchant.

– Varken vi eller domaren hade sin bästa dag idag och det är något som krävs när Kovland kan ställa upp med ett duktigt och rutinerat lag som idag. Kul för dem att studsa tillbaka efter matchen mot Medskogs. Nu är det bara att bita ihop för oss och avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Timråtränaren Malin Gröning.

I Kovland var Tella Åströms inhopp en injektion och duktiga var även Marlene Ejerås i anfallet och förvärvet från Heffnersklubban Amanda Wallin på det centrala mittfältet.
I IFK Timrå 2 var det ingen som nådde upp till normal standard denna afton.

 

Kovlands IF Dam emblemIFK Timrå 2 emblem

Kovlands IF - IFK Timrå 2 3-1
1 september 2022 - 18:15 - Ånäsvallen
1-0 Petra Blückert (18)
2-0 Tella Åström (61)
2-1 Elin Kjellin (62)
3-1 Tella Åström (77)
Domare: Lina Blixth (helt OK i sin seniordebut)
Publik: 50
Matchfakta

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer

Ledarklart i Alnö Utveckling: "Något spännande på gång"

3 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Ulf Bryner blir ny huvudtränare för Alnös Utvecklingslag efter Mikael Byström (till SDFF). Han får till sin hjälp förre SDFF- och Selångertränaren Kri...

Läs mer

Laggren och Haag fixade Medskogs seger över SFF efter paus

1 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF inledde träningsmatchen bäst men efter 0-0 i paus tog Medskogsbron över och efter mål av veteranen Marlene Laggren och 14-åriga Ida Haag...

Läs mer