Kristian Horobei flyttade upp i Ånges anfall efter en mållös första halvlek – vann med 5-0: "Allt var bättre i andra"

13 aug 2021 Div. 4 Medelpad

Efter en mållös första halvlek där Söråker låg närmast ett ledningsmål, fick ett bortdömt, flyttade Ånge upp Kristian Horobei i anfallet i andra vilket visade sig vara ett genidrag. Med ett mål och två assists låg "Kris" bakom 5-0-segern på "Löta"
– Passningstempo, rörelse, aggressivitet, ja, allt var bättre i den andra halvleken, säger Ånges tränare Filip Filipovic.

För en vecka sedan körde Ånge över Söråker med 8-2.
Ikväll på "Löta" blev det betydligt jämnare, åtminstone under den första halvleken som inte bjöd på några mål alls. Nåja, en sanning med modifikation. Hemmalaget hade en boll inne, inskruvad hörna, men som domaren dömde bort.

– Horribelt! Han blåser för att vår spelare knuffar deras målvakt men det var precis tvärtom då det var han som gav vår spelare en körare i ryggen. Men det klart, ligger man där vi ligger i tabellen får man sällan sådana här saker med sig, dundrar Söråkers lagledare Tony Andersson.

Inför den andra halvleken flyttade Ånge upp Kristian Horobei i anfallet vilket visade sig vara ett genidrag. Tio minuter in löpte han förbi tre försvarare plus målvakten innan han serverade Vincent Jonsson öppet mål till 1-0.

Bara två minuter senare satte Mohammad Ahmadi och ett tröttkört Söråker började inse att inte heller denna dag var deras.

Med 20 minuter kvar kunde en oattackerad Kristian Horobei prickskjuta in trean rakt upp i det vänstra krysset från distans.

Alisina Ain Ali kunde därefter göra sig till dubbel målskytt och fastlägga bortasegern till 5-0.

– Vi var inte tillräckligt taggade och fokuserade under den första halvleken och i paus hade vi ett bra halvtidssnack och ändrade lite taktik, bland annat flyttade vi upp "Kris" (Kristian Horobei) i anfallet vilket slog. Passningstempo, rörelse, aggressivitet, ja, allt var bättre i den andra halvleken, säger Ånges tränare Filip Filipovic.

– Det vill sig inte för oss. I första halvlek hade vi lägen till tre mål och får alltså även, ett i mina ögon, ett korrekt mål bortdömt. När de sedan gör två snabba mål tio minuter in i andra tröt både orken och viljan. Men vi ger inte upp för rent statistiskt kommer vi närmare en seger för varje förlust, säger Tony Andersson.

Kristian Horobei, ett mål och tre assists under den andra halvleken säger det mesta. Volodymyr Belykh stabil och säker mellan stolparna och höll nollan.

Söråkers uteförsvar ska ha beröm i 55 minuter och för att man höll modet uppe även när bollarna började trilla in.

SÖRÅKERS FF - ÅNGE IF 0-5
0-1 Vincent Karlsson (55)
0-2 Mohammad Ahmadi (57)
0-3 Kristian Horobei (70)
0-4 Alisina Ain Ali (79)
0-5 Alisina Ain Ali (84)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall
Publik: 19
Matchfakta

Div. 4, omgång 1 (3-4 maj): Så spelas premiärmatcherna

23 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Fredagen den 3 maj rullar Medelpadsallsvenskan igång 2024 med fyra matcher och en under lördagen, dock inga premiärmatcher på naturgräs. Det blev till...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer