Kryss i premiären mellan Kovland och Njurunda: "Rättvist"

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Lagen hade varsin halvlek i premiären, Kovland den första och Njurunda den andra, så 1-1 var ett rättvist resultat på Balders konstgräs under tisdagskvällen.
- Efter en bra första halvlek tröt orken tyvärr i andra och Njurunda tog över spelet mer och mer, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
- Kovland är bättre före paus men vi växer in i matchen i andra halvlek och efter kvitteringen ligger vi närmast segern, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

En premiärmatch med två ansikten. Kovland klart bäst i första halvlek medan Njurunda tog över efter pausvilan.

Helt enligt spelbilden tog KIF ledningen i minut 19 då Jonna Wistrand fick på ett bra och högt direktskott från straffområdeslinjen över en maktlös NIK-keeper.
Kovland vaskade sedan via sitt övertag chanser att öka på ledningen och 1-0 i hemmafavör efter den första halvleken var i underkant.

I den andra halvleken började Njurunda äta sig in mer och mer i matchen och när Emma Forssbeck utjämnade efter ett fint inspel från högerkanten av Moa Persson med kvarten kvar var det helt i sin ordning.
Därefter var det Njurunda som låg närmast att ta hem segern då man låg på men det hela slöt 1-1 vilket sett till 90 minuter var ett rättvist resultat.

- Vi börjar första halvlek bra och har ett fint rull och mycket anfall och tar också ledningen genom ett fint mål. Tyvärr tryter orken i andra och vi blir lång mellan lagdelarna och Njurunda tar över spelet mer och mer och lyckas som sagt kvittera på slutet. Tycker 1-1 är rättvist då vi har varsin halvlek, säger Kovlands tränare Charles "Challe" Merchant.

- Kovland är betydligt bättre än oss i första halvlek. Vi får inte riktigt tag i dem och de lyckas rulla boll bra och vi blir mest jagande. När vi vinner boll blir vi stressade och lyckas inte få till några längre anfall. Vi ska vara glada att vi bara ligger under med 1-0 i halvtid, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström, och fortsätter:.

- I andra halvlek växer vi in i matchen och tar över rätt ordentligt och vår kvittering känns som helt rättvis. Sen skapar vi några till bra chanser men lyckas inte peta in segerbollen. På det stora hela känns det som ett rättvist resultat med tanke på att vi hade varsin halvlek, men det känns ändå lite surt eftersom vi avslutar matchen så pass bra.

I Kovlan gjorde Jonna Wistrand sin första match efter ett års uppehåll och var tillsammans med Marlene Ejerås en av planens bästa spelare.

En stor eloge till hela Njurundat att man lyckas vända matchen efter en riktigt tuff första halvlek. Överbetyg till högerbacken Moa Göransson som gör en riktigt stabil match och som även är med en hel del i det offensiva spelet i andra halvlek.

 

Kovlands IF Dam   

Kovlands IF - Njurunda IK 1-1
2 maj 2023 - 20:15 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Jonna Wistrand (19)
1-1 Emma Forssbeck (74)
Domare: Abdullatif Al-Barawy
Publik: ej räknad
Matchfakta

Omgång 4, grupp 2: Storseger för Selånger 2, uddamålsditon för Stöde och Matfors

27 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Två matcher har spelats i omgång 4. Stöde vann i eftermiddags med uddamålet av tre mot Alnö 2 och Selånger 2 tog en rejäl 7-1-vinst över Njurunda den ...

Läs mer

Omgång 4, grupp 1: Klara vinster för Medskogsbron, Sundsvalls FF och Sidsjö-Böle

26 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Rosie Nilsson gjorde hattrick när ett formstarkt Medskogsbron vann med hela 7-0-borta mot IFK Timrå 2. Även Sundsvalls FF tog en stark seger, 3-0 över...

Läs mer

Omgång 3, grupp 2: Clara Högbom och Linn Gradin tvåmålsskyttar och Fanny Selin satte vinstmålet när deras klubbar tog tre poäng

24 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Selånger 2 vann över Matfors efter två mål av Linn Gradin och Heffnersklubban 3 över Söröje sedan man vänt ett 0-2-underläge sista halvtimman, segersk...

Läs mer

Omgång 3, grupp 1: Medskogsbron befäste serieledningen - i övrigt kamp kring slutspelsstrecket

23 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Ikväll var det full omgång i Damtreans grupp 1 (nåja, jumbon Sund stod över) och Medskogsbron befäste sin serieledning via 4-0 på Sundsvalls FF medan ...

Läs mer

Damtrean, grupp 1 & 2: Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram

20 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

Omgång 2, grupp 1: Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker rättvist kryssadde

16 maj 2024 Div. 3 Medelpad

Tre matcher spelades i Damtreans grupp 2 där Medskogsbron och Kovland tog hem klara segrar medan Sundsvalls FF och Söråker tog en pinne var i sitt inb...

Läs mer