Kryss i premiären mellan Kovland och Njurunda: "Rättvist"

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Lagen hade varsin halvlek i premiären, Kovland den första och Njurunda den andra, så 1-1 var ett rättvist resultat på Balders konstgräs under tisdagskvällen.
- Efter en bra första halvlek tröt orken tyvärr i andra och Njurunda tog över spelet mer och mer, säger Kovlands tränare Charles Merchant.
- Kovland är bättre före paus men vi växer in i matchen i andra halvlek och efter kvitteringen ligger vi närmast segern, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

En premiärmatch med två ansikten. Kovland klart bäst i första halvlek medan Njurunda tog över efter pausvilan.

Helt enligt spelbilden tog KIF ledningen i minut 19 då Jonna Wistrand fick på ett bra och högt direktskott från straffområdeslinjen över en maktlös NIK-keeper.
Kovland vaskade sedan via sitt övertag chanser att öka på ledningen och 1-0 i hemmafavör efter den första halvleken var i underkant.

I den andra halvleken började Njurunda äta sig in mer och mer i matchen och när Emma Forssbeck utjämnade efter ett fint inspel från högerkanten av Moa Persson med kvarten kvar var det helt i sin ordning.
Därefter var det Njurunda som låg närmast att ta hem segern då man låg på men det hela slöt 1-1 vilket sett till 90 minuter var ett rättvist resultat.

- Vi börjar första halvlek bra och har ett fint rull och mycket anfall och tar också ledningen genom ett fint mål. Tyvärr tryter orken i andra och vi blir lång mellan lagdelarna och Njurunda tar över spelet mer och mer och lyckas som sagt kvittera på slutet. Tycker 1-1 är rättvist då vi har varsin halvlek, säger Kovlands tränare Charles "Challe" Merchant.

- Kovland är betydligt bättre än oss i första halvlek. Vi får inte riktigt tag i dem och de lyckas rulla boll bra och vi blir mest jagande. När vi vinner boll blir vi stressade och lyckas inte få till några längre anfall. Vi ska vara glada att vi bara ligger under med 1-0 i halvtid, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström, och fortsätter:.

- I andra halvlek växer vi in i matchen och tar över rätt ordentligt och vår kvittering känns som helt rättvis. Sen skapar vi några till bra chanser men lyckas inte peta in segerbollen. På det stora hela känns det som ett rättvist resultat med tanke på att vi hade varsin halvlek, men det känns ändå lite surt eftersom vi avslutar matchen så pass bra.

I Kovlan gjorde Jonna Wistrand sin första match efter ett års uppehåll och var tillsammans med Marlene Ejerås en av planens bästa spelare.

En stor eloge till hela Njurundat att man lyckas vända matchen efter en riktigt tuff första halvlek. Överbetyg till högerbacken Moa Göransson som gör en riktigt stabil match och som även är med en hel del i det offensiva spelet i andra halvlek.

 

Kovlands IF Dam   

Kovlands IF - Njurunda IK 1-1
2 maj 2023 - 20:15 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Jonna Wistrand (19)
1-1 Emma Forssbeck (74)
Domare: Abdullatif Al-Barawy
Publik: ej räknad
Matchfakta

Medskogsbron släppte av på takten efter sitt 4-0-mål: "Onödigt hög puls på slutet"

24 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron ledde med 3-0 i paus och ökade sedan på tidigt i andra med fyran.Ändå blev det lite spännande sedan Alnö 2 reducerat två gånger om sista ...

Läs mer

Sundsvalls FF säkrade segern redan under den första halvleken mot Sund: "Helgjuten insats"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF rev åt sig en 3-0-ledning redan innan paus, två långskott av Sara Johansson, och släppte sedan inte greppet utan den andra halvleken ble...

Läs mer

Selångermålvakt bröt benet: "Operation väntar"

21 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I gårdagens match mellan Selånger U och Stöde skadade sig hemmamålvakten Amanda Westberg strax före paus och tvingades haltande kliva av.Nu har det vi...

Läs mer

Resultat & tabeller Damtrean 2023

20 sep 2023 Div. 3 Medelpad

• Resultat & tabell A-slutspelet • Resultat & tabell B-slutspelet • Resultat & tabell Grundserien

Läs mer

Vilma Cederqvist bakom Selånger U:s vändning mot Stöde

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde ledde två gånger om men Selånger U vände och vann den svängiga matchen på Westhagen med 3-2, de två sista målen inprickade av Vilma Cederqvist.-...

Läs mer

Söråker från plattmatch till vinst över serieledarna

19 sep 2023 Div. 3 Medelpad

I helgen gjorde Söråker en plattmatch och föll mot Stöde med hela 0-5.Ikväll var man betydligt mer vässade och dängde serieledarna med 3-1!- Har aldri...

Läs mer