Kryss i svängigt möte mellan Sundsvalls FF och Njurunda IK

30 jul 2023 Div. 3 Medelpad

Njurunda ledde med 2-0 men kring pausvilan vände Sundsvalls FF till 3-2 men med mindre än tio minuter kvar utjämnade gästerna till 3-3.
- Ella Rustan Nordh löpte sig fri och satte bollen högt, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

Njurunda var klart bäst under den första halvleken och ledde efter 43 minuter med 2-0 på Balders konstgräs genom sena mål av Meja Lauritzen och Moa Persson.
Men precis innan haltid smekte Jennifer Olofsson in en frispark från strax utanför straffområdet där hon fick en perfekt båge på bollen. En viktig livlina skulle det visa sig.

Stärkt av det målet kvitterade Fnan Merbrhato Tewelde direkt i andra och bara ett par minuter senare satte Tilde Norlén ledningsmålet.

SFF fortsatte föra matchen men gästerna var hela tiden farliga på sina kontringar via långa bollar mot snabba forwards och det var på en sådan, via pass från kanten, som Ella Rustan Nordh löpte sig fri och avslutade med ett skott högt i bortre.

NIK var sedan nära att vända tillbaka efter en frispark från kanten men bollen petades precis utanför stolpen. 3-3 var emellertid ett rättvist resultat sett till 90 minuter och att lagen hade varsin halvlek.

- Starkt att vända 0-2 till en 3-2-ledning, vi fick momentum efter vårt sena reduceringsmål i slutet av första. Därför känns det surt att tappa segern efter ett felaktigt inkast och de kan kontraslå på oss. Annars gör vi en bra andra halvlek och för matchen men Njurunda var hela tiden farliga på sina omställningar när vi tappade boll, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg:

- Vi gör en okej match men vi ger bort initiativet sista fem och första fem i andra då de gör tre mål. Vi ligger på bra därefter, men de var farliga på kontringar, och vi lyckades få till ett kvitteringsmål men borde kanske gjort något tidigare och hade även ett bra läge vid 3-3, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

SFF har tappat sin målvakt till Medskogs men ersättaren Lina Säterberg, född -09, svarade för en strong insats. Framåt var Julia Pedro en pådrivare och skapade mycket medan Fnan Merbrhato Tewelde styrde mittfältet.

Ella Rustan Nordh löpte kopiöst i Njurundas anfall och var hela tiden "en jobbig jäkel" för hemmalagets försvar och fick sin belöning med kvitteringsmålet.

Fler matchbilder kommer under måndagen.

 

Sundsvalls FF Dam     

Sundsvalls FF - Njurunda IK 3-3
30 juli 2023 - 18:00 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Meja Lauritzen (37)
0-2 Moa Persson (43)
1-2 Jennifer Olofsson (45)
2-2 Fnan Merbrhato Teweld (46)
3-2 Tilde Norlén (49)
3-3 Ella Rustan Nordh (81)
Domare: Samuel Sundling
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

 

Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Sundsvalls FF gick från jumboplats i Damtrean till att nästa nå A-slutspelet: "Laget har utvecklats"

25 nov 2023 Div. 3 Medelpad

Sundsvalls FF lyfte sig från fjolårets jumboplacering till att nästan ta sig topp 8 och A-slutspelet.I B-ditot under hösten kom man sedan på en fin an...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Som vanligt en tuff uppgift att ta ut en Drömelva i Damtrean, speciellt som den har hållit en bra klass i år med många jämna och bra matcher.Det blev ...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - målvakt

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Ina Danielsson, Söråkers FF Målvakt. 30 år. Orädd, reflexsnabb, välvuxen och som med stor röst dirigerar sitt uteförsvar. Har med åren samlat på sig e...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - högerback

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Maria Nilsson, Medskogsbrons BK Högerback. 42 år. Slitstark som spelar tuff och resolut, men som aldrig drar på sig gula kort. En driven ledare på pla...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 1

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sanna Pålsson, Stöde IF Mittback. 27 år. Fortsätter leda Stödes defensiv, stark som en oxe i närkamperna och förlorar sällan en duell oavsett om det ä...

Läs mer

Damtreans All Star Team 2023 - mittback 2

25 okt 2023 Div. 3 Medelpad

Sandra Ernholm, Kovlands IF Mittback. 35 år. Rutinerad "general", brytsäker, spelskicklig och inte minst suverän i huvudspelet och därigenom ofta domi...

Läs mer