Kryss i svängigt möte mellan Sundsvalls FF och Njurunda IK

30 jul 2023 Div. 3 Medelpad

Njurunda ledde med 2-0 men kring pausvilan vände Sundsvalls FF till 3-2 men med mindre än tio minuter kvar utjämnade gästerna till 3-3.
- Ella Rustan Nordh löpte sig fri och satte bollen högt, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

Njurunda var klart bäst under den första halvleken och ledde efter 43 minuter med 2-0 på Balders konstgräs genom sena mål av Meja Lauritzen och Moa Persson.
Men precis innan haltid smekte Jennifer Olofsson in en frispark från strax utanför straffområdet där hon fick en perfekt båge på bollen. En viktig livlina skulle det visa sig.

Stärkt av det målet kvitterade Fnan Merbrhato Tewelde direkt i andra och bara ett par minuter senare satte Tilde Norlén ledningsmålet.

SFF fortsatte föra matchen men gästerna var hela tiden farliga på sina kontringar via långa bollar mot snabba forwards och det var på en sådan, via pass från kanten, som Ella Rustan Nordh löpte sig fri och avslutade med ett skott högt i bortre.

NIK var sedan nära att vända tillbaka efter en frispark från kanten men bollen petades precis utanför stolpen. 3-3 var emellertid ett rättvist resultat sett till 90 minuter och att lagen hade varsin halvlek.

- Starkt att vända 0-2 till en 3-2-ledning, vi fick momentum efter vårt sena reduceringsmål i slutet av första. Därför känns det surt att tappa segern efter ett felaktigt inkast och de kan kontraslå på oss. Annars gör vi en bra andra halvlek och för matchen men Njurunda var hela tiden farliga på sina omställningar när vi tappade boll, säger Sundsvalls FF:s tränare Robert Vikberg:

- Vi gör en okej match men vi ger bort initiativet sista fem och första fem i andra då de gör tre mål. Vi ligger på bra därefter, men de var farliga på kontringar, och vi lyckades få till ett kvitteringsmål men borde kanske gjort något tidigare och hade även ett bra läge vid 3-3, säger Njurundas tränare Marcus Sjöström.

SFF har tappat sin målvakt till Medskogs men ersättaren Lina Säterberg, född -09, svarade för en strong insats. Framåt var Julia Pedro en pådrivare och skapade mycket medan Fnan Merbrhato Tewelde styrde mittfältet.

Ella Rustan Nordh löpte kopiöst i Njurundas anfall och var hela tiden "en jobbig jäkel" för hemmalagets försvar och fick sin belöning med kvitteringsmålet.

Fler matchbilder kommer under måndagen.

 

Sundsvalls FF Dam     

Sundsvalls FF - Njurunda IK 3-3
30 juli 2023 - 18:00 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Meja Lauritzen (37)
0-2 Moa Persson (43)
1-2 Jennifer Olofsson (45)
2-2 Fnan Merbrhato Teweld (46)
3-2 Tilde Norlén (49)
3-3 Ella Rustan Nordh (81)
Domare: Samuel Sundling
Publik: uppgift saknas
Matchfakta

 

Foton: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Stöde IF:s Ann-Sofie Brännvall nominerad till "Årets Köng" i Sundsvalls kommun

26 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sajten hejasundsvall.se delar varje år ut priset Årets Köng och en av de nominerade i år är Stöde IF:s ledare Ann-Sofie Brännvall.- I flera decennier ...

Läs mer

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer