Kryss mellan Södermalm och SFF i svängig match på Kustängen

28 aug 2023 Div. 5 Medelpad

Victor Andersson gav Sundsvalls FF en 2-0-ledning på Kustängen men Södermalm vände till 3-2 innan Maxwel Osadolor kvitterade till 3-3 och lagen fick en pinne var i det svängiga mötet.
- Efter att vi jobbat ikapp och vänt har vi tillräckligt med chanser att stänga matchen, säger Södermalms tränare Stefan Bjertung.

Det skiljer nästan en generation mellan spelarna i Södermalm och Sundsvalls FF.
Och det var de yngre förmågorna som inledde bäst och speciellt då 16-årige Victor Andersson som efter dryga kvarten löpte på djupet och fick en perfekt boll bakom hemmalagets försvarslinje, rundade målvakten innan han rullade in 0-1.
Fem minuter senare upprepades proceduren när den snabbe anfallaren dubblade SFF:s ledning.

Därefter började SFF-grabbarna att ttansportera bollen själva istället för att låta bollen göra jobbet vilket gjorde att man bjöd in Södermalms äldre gossar och tio minuter in i den andra halvleken reducerade Tommy Stenqvist (Edvin Nilsson enligt matchprotokollet) efter en kommunikationsmiss mellan målvakt och uteförsvar hos gästerna.

Med dryga timman spelad utjämnade Edvin Nilsson sedan han satt dit foten efter lite flipper framför SFF:s mål och med kvarten kvar slog Tommy Stenqvist ett perfekt inlägg som Lars-Petri Lundell måttade och nickade in bollen i fel hörn för målvakten. Vändningen fullbordad.

Men Sundsvalls FF replikerade bara några minuter senare då en frispelad Victor Andersson serverade lagkompisen Maxwell Osadolor öppet mål och 3-3 var ett faktum.
Lagen gick sedan för ett avgörande segermål men krysset stod sig de tio minuter som återstod.

- Vi förlorade i våras mot dem på Balders och var revanschsugna och hade ett par chanser innan de tar ledningen på ett offsidemål. Vi fortsatte trumma på och då kontrade de in 0-2 men trots uppförsbacken, inga sura miner och på 20 minuter i andra vände vi på matchen och har sedan tillräckligt med chanser att stänga den. Men som vanligt hade vi svårt att omsätta chanserna i mål utan i stället kunde de kvittera. Vi måste blir bättre på att stänga matcherna. På slutet hade vi lägen att avgöra men det ville sig inte, säger Södermalms tränare Stefan Bjertung.

- En bra match mellan två spelande lag där vi kunnat gjort ett par mål till i den första halvleken men vi var lite ovana naturgräset då bollen går långsammare och studsar på ett annart sätt än hemma på konstgräset. I andra slappnade vi av och gjorde inte jobbet och de kunde vända men då gick vi tillbaka till vårt spel som vi hade första halvtimman och kvitterar och har sedan lägen att avgöra, säger Sundsvalls FF:s tränare Alex Medina.

Bäst i Södermalm var Tommy Stenqvist som svarade för ett mål och ett assist samt hårt uppoffrande jobb.

I Sundsvalls FF kan 16-åringarna Victor Andersson, två mål och ett ass, och högerbacken Edvin Degerstedt, bröt och levererade bollar, kvittera ut högsta betyg.

 

        Södermalm FF Södermalm FFSundsvalls FF

Södermalm FF - Sundsvalls FF 3-3
28 augusti 2023 - 18:00 - Kustängen
0-1 Victor Andersson (16)
0-2 Victor Andersson (23)
1-2 Tommy Stenqvist (57) (Edvin Nilsson enligt domaren)
2-2 Edvin Nilsson (60)
3-2 Lars-Petri Lundell (77)
3-3 Maxwell Osadolor (82)
Domare: Thomas Thunström
Publik: 37
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer