Kuben 2 på väg mot tredje raka seriesegern i Medelpadsfemman efter Hussein Al-Hasans dubbla fullträffar

4 sep 2022 Div. 5 Medelpad

Kubens "Tigerungar" har spelat hem Medelpadsfemman två år på raken.
Nu är man på väg mot sin tredje efter att ha besegrat Sund 2 i seriefinalen med 2-1 efter Hussein Al-Hasans dubbla fullträffar tidigt i matchen.
– Ett lyft idag efter två mindre bra insatser och tar ett tidigt grepp tack vare två tidiga mål, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

I Kuben 2:s förra match, den mot Hassel, hamnade man i under läge i första minuten.
Idag hemma mot Sund 2 i seriefinalen tog man istället ledningen i samma minut efter att Hussein Al-Hasan löpt sig fri på Marcus Sandviks djupledsboll och nätat.

I den åttonde minuten kom även 2-0. Efter ett effektivt spel på kanten klackade Salmaan Anshur Mohamed bollen till Vilmer Strömgren som slog ett fantastiskt inlägg till Hussein som tog med bollen med bröstet likt Benzema och placerar kallt in sin andra fullträff på bara några minuter.

Därefter kom gästerna "ut från omklädningsrummet" och i den 25:e minuten kom också en reducering då Seied Mohammad Heidari "nickade" in en lång frispark från högerkanten med axeln.

Resten av matchen bjöd på öppen fotboll och båda lagen skapade chanser men några fler fullträffar blev det inte. Närmast var Absar Nurul med en frispark som träffade ribban, så nära en utjämning. Kubenledningen stod sig och kunde spela hem seriefinalen och därmed befästa sin serieledning i Medelpadsfemman.

– Ett lyft idag efter två mindre bra insatser och tar ett tidigt grepp tack vare två tidiga mål. Vi gör en bra första halvlek och en helt okej andra. Vår målvakt Jonathan Danielsson blev skadad efter en ful stämpling, men det blev inte ens frispark. Alfons Granström fick hoppa in mellan stolparna och höll nollan, säger Kubencoachen Stefan Lagergren.

– Vi sover i tio minuter och blir straffade med två mål men efter det tog vi över och var spelmässigt det bättre laget trots att vi tvingade till tidiga byten på grund av skador på båda mittbackarna. Hade vi haft mer tålamod och använt laget istället för att satsa på individuella prestationer hade vi nog vänt den här matchen till seger. Vi är ändå bara en ribbträff från att gå ikapp. Är lite besviken att inte domaren tillåter närkamper axel mot axel, det är ändå seniorfotboll vi spelar, säger Sundtränaren Armando Buzi.

De bästa i Kuben 2 var Gustav Gladh på mitten, Salmaan Anshur på topp plus att lagkaptenen Viktor Gladh var stabil där bak i vanlig ordning.
Absar Nurul hela tiden farlig i offensiven även om han överarbetar vissa moment. Mousavi Mohammad var stark i defensiven och stängde ner sin kant sedan han bytt från hb till vb.

.

Kubikenborgs IF 2 emblemSund IF 2 emblem

Kubikenborgs IF 2 - Sund IF 2 2-1
4 september 2022 - 13:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Hussein Al-Hasan (1)
2-0 Hussein Al-Hasan (8)
2-1 Seied Mohammad Heidari (25)
Domare: Anton Adra
Publik: 50
Matchfakta

Succé för Kungsnäs FC under sin första seniorsäsong: "Träningsvilliga killar"

22 jul 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs FC gör i år sin första säsong inom seniorfotbollen - och man gör det med bravur. Först kvalificering till A-slutspelet i Medelpadsfemman och ...

Läs mer

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer