Kuben 2 tog död på Matfors 2:s förlustnolla

15 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Efter dryga halvtimmen dök Vilmer Strömgren upp vid den bortre stolpen och stötte in matchens enda mål efter ett vackert anfall.
– En bra match mellan två unga lag som gillar att hålla bollen inom laget, säger Kubentränaren Joakim Axelsson.

Två unga lag med mycket boll i sig och spring i benen möttes på Kubens konstgräs och det var hemmalaget som startade upp bäst och tog ledningen efter dryga halvtimman i ett vägvinnande anfall ända nerifrån egen högerback upp genom planen som avslutades med ett långt inspel genom straffområdet till Vilmer Strömgren som dykt upp vid den bortre stolpen och stötte in bollen.

Kubenledningen var helt i sin ordning efter den första halvleken och nåt mål ytterligare hade "Tigerränderna" inte varit oförtjänta av sett till spelövertaget.

Vad som hände i halvtid är okänt men det var gästerna som tog över den andra halvleken och i mitten av den är det många som tror att det är kvitterat. På en längre boll hinner en bortaspelare före duktige hemmakeepern Emil Calissendorff som fäller vederbörande och sedan styr bort bollen med handen. En Matforsspelare slår en snabb frispark och bollen studsar in i det tomma Kubenmålet.
– Men domaren dömer bort målet för oss, påstod att det var indirekt frispark, säger Matforstränaren Magnus Danielsson med ett frågetecken ovanför huvudet.

Kubenungdomarna ser ut att reda ut stormen men ett par minuter in på stopptid får Rasmus Wiklander ett superläge nära Kubenmålet, men placerar bollen utanför.
– Snöpligt, och Rasmus var också mycket besviken efteråt, säger Magnus Danielsson sedan man fått sin förlustnolla utraderad.

– Vi kontrollerade den första halvleken bra, både offensivt och defensivt och de kom ingen vart. I andra flyttade de fram sina positioner och de är mycket nära att kvittera på slutet. På det hela taget en bra match mellan två unga lag som vill hålla boll och spela sig genom lagdelarna, säger kvällens Kubencoach Joakim Axelsson.

– Vår andra halvlek var riktigt bra och vi skapade fem riktigt bra chanser som vi spelar oss fram till och gör också mål men som blir lite märkligt, i mina ögon, bortdömt. Dessutom hade vi ett stolpskott och den där jättechansen i slutet av matchen. Vi släppte till en enda chans i matchen och på den gör de mål, säger Magnus Danielsson.

Emil Calissendorff i målet och "05:orna" Leopold Silffer pch Alfred Sundin var Kubens starkaste kort.
Högerbacken William Edström bäst i ett kämpastarkt Matfors.

 

Kubikenborgs IF 2Matfors IF 2

Kubikenborgs IF 2 - Matfors IF 2
15 juni 2022 - 20:15 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Vilmer Strömgren (33)
Domare: Jan Söderlund
Publik: 52
Matchfakta

FC Kraftfull dominerade men det dröjde till slutminuterna innan segern över Nedansjö var säkrad

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Det dröjde till det återstod bara några minuter innan FC Kraftfull, trots speldominans, kunde säkra 3-0-segern efter två sena mål.– Idag spelade vi br...

Läs mer

Fitim Ugzmailji tog död på Wiskans drömmar om poäng när han gjorde båda målen för SFF

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Wiskan hade hoppats få sig åtminståne en poäng innan sommaruppehållet.Och det var också nära när Sundsvalls FF gästade IP.Men Fitim Ugzmailji grusad d...

Läs mer

Kubikenborg 2 leder Medelpadsfemman under sommaruppehållet – avslutade våren med vinst i toppmötet med Söråker

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Kuben 2 har vunnit Medelpadsfemman två år på raken och leder nu även i år när vi är framme vid sommaruppehållet.Ikväll vann man med klara 3-1 borta mo...

Läs mer

Gustav Salomonsson tvåmålsskytt när Hassel vann med tennissiffror över Sund 2: "Vi dominerade totalt"

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Redan efter den första halvleken ledde Hassel med 4-0 på Flodbergs IP efter bland annat två mål av en pigg Gustav Salomonsson.Till slut skrevs segern ...

Läs mer

Oliver Andersson svarade för ett äkta hattrick i andra halvlek och säkrade Matfors 2:s seger på Kustängen

29 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Oliver Andersson svarade för ett äkta hattrick när Matfors 2 avgjorde under den andra halvleken med fyra mål mot hemmalaget Stockvik.– Vi gick ut till...

Läs mer

Fem mål på en halvtimma av Kuben 2-inhopparen Samuel Saraniemi

22 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Efter timman spelad ledde Sundsvalls FF med 2-1.När domaren blåste av matchen en halvtimma senare hade Kuben 2 vänt till en 6-2-seger. Snacka om scenf...

Läs mer