Kuben 2 tog död på Matfors 2:s förlustnolla

15 jun 2022 Div. 5 Medelpad

Efter dryga halvtimmen dök Vilmer Strömgren upp vid den bortre stolpen och stötte in matchens enda mål efter ett vackert anfall.
– En bra match mellan två unga lag som gillar att hålla bollen inom laget, säger Kubentränaren Joakim Axelsson.

Två unga lag med mycket boll i sig och spring i benen möttes på Kubens konstgräs och det var hemmalaget som startade upp bäst och tog ledningen efter dryga halvtimman i ett vägvinnande anfall ända nerifrån egen högerback upp genom planen som avslutades med ett långt inspel genom straffområdet till Vilmer Strömgren som dykt upp vid den bortre stolpen och stötte in bollen.

Kubenledningen var helt i sin ordning efter den första halvleken och nåt mål ytterligare hade "Tigerränderna" inte varit oförtjänta av sett till spelövertaget.

Vad som hände i halvtid är okänt men det var gästerna som tog över den andra halvleken och i mitten av den är det många som tror att det är kvitterat. På en längre boll hinner en bortaspelare före duktige hemmakeepern Emil Calissendorff som fäller vederbörande och sedan styr bort bollen med handen. En Matforsspelare slår en snabb frispark och bollen studsar in i det tomma Kubenmålet.
– Men domaren dömer bort målet för oss, påstod att det var indirekt frispark, säger Matforstränaren Magnus Danielsson med ett frågetecken ovanför huvudet.

Kubenungdomarna ser ut att reda ut stormen men ett par minuter in på stopptid får Rasmus Wiklander ett superläge nära Kubenmålet, men placerar bollen utanför.
– Snöpligt, och Rasmus var också mycket besviken efteråt, säger Magnus Danielsson sedan man fått sin förlustnolla utraderad.

– Vi kontrollerade den första halvleken bra, både offensivt och defensivt och de kom ingen vart. I andra flyttade de fram sina positioner och de är mycket nära att kvittera på slutet. På det hela taget en bra match mellan två unga lag som vill hålla boll och spela sig genom lagdelarna, säger kvällens Kubencoach Joakim Axelsson.

– Vår andra halvlek var riktigt bra och vi skapade fem riktigt bra chanser som vi spelar oss fram till och gör också mål men som blir lite märkligt, i mina ögon, bortdömt. Dessutom hade vi ett stolpskott och den där jättechansen i slutet av matchen. Vi släppte till en enda chans i matchen och på den gör de mål, säger Magnus Danielsson.

Emil Calissendorff i målet och "05:orna" Leopold Silffer pch Alfred Sundin var Kubens starkaste kort.
Högerbacken William Edström bäst i ett kämpastarkt Matfors.

 

Kubikenborgs IF 2Matfors IF 2

Kubikenborgs IF 2 - Matfors IF 2
15 juni 2022 - 20:15 - Kubikenborgs IP, konstgräs
1-0 Vilmer Strömgren (33)
Domare: Jan Söderlund
Publik: 52
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer