Kuben 2 vände 0-1-underläge till en 6-1-vinst på drygt 20 minuter: "Ketchupeffekt"

30 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Nedansjö tog en tidig ledning på Kubens konstgräs. Men innan den första halvleken var slutspelad hade Kuben 2 vänt till ointagliga 6-1.
– Det blev rena rama ketchupeffekten när vi väl spräckt deras nolla, säger Kubentränaren Jesper Hellström.

Nedansjö tog en tidig ledning på Kubens konstgräs genom Joakim Wickberg efter ett öppnande pass från förre Kubenspelaren Markus Jonsson.

Men det var det enda positiva gästerna fick med sig under den första halvleken.

Från minut 22 till 45 skickade Kubens "tigerungar" in sex bollar bakom en allt mer uppgiven Markus Holdo.

Snyggaste målet var 4-1-pytsen när William Östman slog en crossboll ut på kanten till André Ongsara Åström som i sin tur spelade in den till Kevin Nordström som styrde in den i tomt mål.

I den andra halvleken fick Nedansjö stopp på blödningen och spelade 0-0 sedan hemmalaget verkade nöjda med sitt dagsverke och inte ansträngde sig över hövan efter pausvilan. Det blev med andra ord ganska händelsefattigt.

– Vi kom tillbaka direkt efter deras ledningsmål och skapade massor av målchanser och det blev rena rama ketchupeffekten när vi väl spräckt deras nolla. Den andra halvleken blev avslagen och inget av lagen förmådde vaska fram några chanser, säger Kubentränaren Jesper Hellström.

– Vad ska man säga? Även om vi får en kanonstart gör de 1-1 och sen bara rinner det iväg ganska snabbt till 6-1 innan halvleken tar slut. Inför den andra byter vi in lite nya spelare med målsättningen att göra en bättre andra halvlek, och det gjorde vi verkligen när vi lyckades spela 0-0. Tycker själv inte att andralag ska spela i fyran men ser man till Kubens kapacitet är det inte tu tal om att andralagen ska få göra det. Låt dem gå upp och är det så att de även har ett förstalag där så låt dem spela mot varandra.

Senay Haile Gaim och Albert Bång gjorde en charmant första halvlek medan Markus Högström Wetterstrand höll ångan uppe hela matchen.
De bästa i Nedansjö var mittbacken Jonatan Söder, högerbacken Björn Nygren och inhoppande vänsterbacken Johan Kaijser.

Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer