Kuben 2 vände 0-1-underläge till en 6-1-vinst på drygt 20 minuter: "Ketchupeffekt"

30 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Nedansjö tog en tidig ledning på Kubens konstgräs. Men innan den första halvleken var slutspelad hade Kuben 2 vänt till ointagliga 6-1.
– Det blev rena rama ketchupeffekten när vi väl spräckt deras nolla, säger Kubentränaren Jesper Hellström.

Nedansjö tog en tidig ledning på Kubens konstgräs genom Joakim Wickberg efter ett öppnande pass från förre Kubenspelaren Markus Jonsson.

Men det var det enda positiva gästerna fick med sig under den första halvleken.

Från minut 22 till 45 skickade Kubens "tigerungar" in sex bollar bakom en allt mer uppgiven Markus Holdo.

Snyggaste målet var 4-1-pytsen när William Östman slog en crossboll ut på kanten till André Ongsara Åström som i sin tur spelade in den till Kevin Nordström som styrde in den i tomt mål.

I den andra halvleken fick Nedansjö stopp på blödningen och spelade 0-0 sedan hemmalaget verkade nöjda med sitt dagsverke och inte ansträngde sig över hövan efter pausvilan. Det blev med andra ord ganska händelsefattigt.

– Vi kom tillbaka direkt efter deras ledningsmål och skapade massor av målchanser och det blev rena rama ketchupeffekten när vi väl spräckt deras nolla. Den andra halvleken blev avslagen och inget av lagen förmådde vaska fram några chanser, säger Kubentränaren Jesper Hellström.

– Vad ska man säga? Även om vi får en kanonstart gör de 1-1 och sen bara rinner det iväg ganska snabbt till 6-1 innan halvleken tar slut. Inför den andra byter vi in lite nya spelare med målsättningen att göra en bättre andra halvlek, och det gjorde vi verkligen när vi lyckades spela 0-0. Tycker själv inte att andralag ska spela i fyran men ser man till Kubens kapacitet är det inte tu tal om att andralagen ska få göra det. Låt dem gå upp och är det så att de även har ett förstalag där så låt dem spela mot varandra.

Senay Haile Gaim och Albert Bång gjorde en charmant första halvlek medan Markus Högström Wetterstrand höll ångan uppe hela matchen.
De bästa i Nedansjö var mittbacken Jonatan Söder, högerbacken Björn Nygren och inhoppande vänsterbacken Johan Kaijser.

Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer