Kuben 2 vände på Ånge IP med tre raska fullträffar: "Orken tog slut"

11 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Ånge föll åter ihop. En 2-1-ledning tappades på bara några minuter till ett 2-4-undeläge mot gästande Kuben 2 som sedan hade chanser till ännu fler mål.
- Vi gör en bra match i dryga timman, sen tog orken slut och de kunde göra tre mål och vända på matchen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

Ånge föll i premiären mot IFK Sundsvall med hiskeliga 1-9 så det var ett revanschsuget hemmalag som klev ut på IP:s konstgräs för ett nappatag med Kubens "Tigerungar", det vill säga Kubikenborgs IF:s andralag.

Men det hela började dock i moll då William Häglund i den tredje minuten vann boll högt upp i planen och avslutade distinkt med att ge Kuben ledningen.

Innan kvarten var det emellertid utjämnat, och det efter en bjudning från bortaförsvaret då Lamin Njie snappade upp en "indianare", förlåt "amerikansk ursprungsbefolkare" och placerade in 1-1.

Kuben hade det mesta av bollinnehavet men Ånge jobbade hårt i defensiven med att täcka ytor och när man väl fick tag i bollen satsade man på snabba kontringar. Och det var på en sådan som Ville Evien löpte sig fri på i den 57:e minuten och rundade målvakten innanhan rullade in ledningsmålet.

Ånge fick dock inte vila i ledning speciellt länge. Fem minuter senare svarade Lukasz Polok för en fin dubbelräddning men på tredje försöket räddades hemmalaget av en hand och domaren blåste straff. Den placerade Burhan Yahye in vilket var början till slutet för hemmalaget för strax därpå gav samme man Kuben ledningen med ett skott från distans.

Bara ett par minuter senare var det Vilhelm Söderströms tur att visa hur man sätter dit ett långskott och Ånge var ett slaget lag efter tre insläppta på åtta minuter.

- Vi gör en bra match i dryga timman, sen tog orken slut i samband med deras straffmål och de kunde göra tre mål och vända på matchen. Fram till dess gör vi en riktigt bra match. Trots förlusten var det här stora steg framåt sett från premiären. Sett till vår kämpainsats tycker jag att vi var värda poäng idag, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg.

- Vi har 70-30 i bollinnehav men de försvarar sig bra med sin låga backlinje och de var farliga på omställningar och de gör också sina mål på kontringar. Till slut gav vårt övertag att vi vänder matchen och vinner rättvist, säger Kubentränaren Erik Lundström.

Vänsterbacken Arvid Törnqvist och Viktor Häggblom stack ut lite extra i ett hårt arbetande Ånge.

Överbetyg i Kuben 2 till målvakten Ville Boman, offensive mittfältaren Albin Persson i sin #10-roll och inhopparen Burhan Yahye som visade hög energi och svarade för viktiga 2-2 och 3-2.

 

Ånge IF Kubikenborgs IF 2

Ånge IF - Kubikenborgs IF 2 2-4
11 maj 2023 - 20:15 - Ånge IP
0-1 William Häglund (3)
1-1 Lamin Njie (14)
2-1 Ville Evjen (57)
2-2 Burhan Yehye Ibrahim (63, straff)
2-3 Burhan Yehye Ibrahim (69)
2-4 Vilhelm Söderström (71)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 40
Matchfakta

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer