Kuben är klart för division 3 – trots att en match återstår

17 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Det som krävdes för division 3-spel nästa år för Kuben var en seger över Ånge hemma på IP idag.
Och så blev det efter Robin Bergmans hattrick och William Lydéns dubbel.
– Det var lite nervöst innan vi fick in 2-0 men det här var en match som vi styr och skapar lägen, säger seriesegrarnas tränare Emad Nademi.

Ånge krigar om att hänga kvar men ett Kuben med vittring på seriesegern gick inte att stå emot och det ringde första gången i minut elva då en frispelad William Lydén tunnlade bortamålvakten fram till 1-0.

2-0 kom strax före pausvilan då Tim Jonsson slog ett stenhårt vänsterinlägg till Robin Bergman som vid bortre mötte direkt.

Det var även Robin Bergman som ökade på tio minuter in i den andra halvleken innan målvakten Jack Eriksson fick visa sig på styva linan och svara för en osannolik trippelräddning.

När Ånges reducering uteblev var det istället Robin Bergman som kunde fullborda sitt hattrick med att kyligt chippa bollen över målvakten i fritt läge.
William Lydén inledde målandet och fick även äran att avsluta det samma efter en kontring och välplacerat skott i gaveln fram till 5-0.

– Det var lite nervöst innan vi fick in 2-0 men det här var en match som vi styr, ställer och skapar bra med lägen. Fantastiskt att vi är seriesegrare redan innan sista omgången och underbart att så många stannade kvar efter fjolåret och ville vara med och spela upp oss i trean. Det är är ett härligt och lättcoachat gäng som tar hem det här, säger seriesegrarnas tränare Emad Nademi.

– Seriens klart bästa lag och de trummade på i 90 minuter, det går undan när de sätter fart. Lite surt att deras första mål var offside men vi var inte heller riktigt på tå från start och ett Kuben i överläge är svåra att tas med. Bara att gratulera dem till division 3-platsen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv har ett förflutet som spelare i "Tigerränderna"

I Kuben var hela laget bra men en extra kexchoklad till Fredrik Thelander som haft en formtopp de senaste sexton veckorna, tvåmålsskytten Robin Bergman samt målvakten Jack Eriksson för hans enastående trippelräddning.

I Ånge imponerades vi av 16-årige yttermittfältaren Joshua Sundlings inhopp. Där har västralaget ett sparkapital inför framtiden.

 

Kubikenborgs IF emblemÅnge IF emblem

Kubikenborgs IF - Ånge IF 5-0
17 september 2022 - 16:00 - Kubikenborgs IP
1-0 William Lydén (11) 
2-0 Robin Bergman (40) 
3-0 Robin Bergman (55)
4-0 Robin Bergman (79) 
5-0 William Lydén (80) 
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 150
Matchfakta

Fler bilder kommer.

Ånge satte segermålet i slutminuten mot Hassel - med en man utvisad

3 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Hassel var på väg mot en bortaseger på Ånge IP när hemmalaget vände sista tio via en straffretur och en "tåpaj", segermålet inprickat i minut 90 - med...

Läs mer

Hattrick av Faton Buzuku när Kraftfull besegrade Matfors 2 på Thulevallen: "Fick det jobbigt på slutet"

3 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Faton Buzukus hattrick under den första halvleken visade sig räcka till en 3-2-seger för Kraftfull på Thulevallen mot Matfors 2 trots en rejäl press f...

Läs mer

Fränsta avgjorde första halvtimman mot "Tigerungarna": "Följde vår gameplan"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Fränsta behövde en dryg halvtimma för att säkra segern mot Kuben 2.Då ledde västralaget med 3-0 och fler mål blev det inte denna fredagskväll på Kuben...

Läs mer

IFK Sundsvall hämtade in 0-2-underläge mot Kovland: "Närmast segern"

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Kovland ledde med 2-0 på Balders efter en effektiv inledning men IFK Sundsvall jobbade sig i kapp och därefter hade båda lagen lägen till ett segermål...

Läs mer

Essvik vände på Njurundaderbyt i andra halvlek mot Stockvik

2 jun 2023 Div. 4 Medelpad

Stockvik ledde Njurundaderbyt i paus men Essvik vände i den andra halvleken.Anton Johansson gjorde två av målen och kantspelaren William Åsenlund stod...

Läs mer

Utvisning kostsam för IFK Sundsvall mot Fränsta - tappade kryss till tvåmålsförlust

30 maj 2023 Div. 4 Medelpad

Efter 1-1 i paus drog IFK Sundsvalls målskytt August Ekenberg på sig ett rött kort och Fränsta kunde därefter göra två mål och ta hem tre nya poäng.- ...

Läs mer