Kuben är klart för division 3 – trots att en match återstår

17 sep 2022 Div. 4 Medelpad

Det som krävdes för division 3-spel nästa år för Kuben var en seger över Ånge hemma på IP idag.
Och så blev det efter Robin Bergmans hattrick och William Lydéns dubbel.
– Det var lite nervöst innan vi fick in 2-0 men det här var en match som vi styr och skapar lägen, säger seriesegrarnas tränare Emad Nademi.

Ånge krigar om att hänga kvar men ett Kuben med vittring på seriesegern gick inte att stå emot och det ringde första gången i minut elva då en frispelad William Lydén tunnlade bortamålvakten fram till 1-0.

2-0 kom strax före pausvilan då Tim Jonsson slog ett stenhårt vänsterinlägg till Robin Bergman som vid bortre mötte direkt.

Det var även Robin Bergman som ökade på tio minuter in i den andra halvleken innan målvakten Jack Eriksson fick visa sig på styva linan och svara för en osannolik trippelräddning.

När Ånges reducering uteblev var det istället Robin Bergman som kunde fullborda sitt hattrick med att kyligt chippa bollen över målvakten i fritt läge.
William Lydén inledde målandet och fick även äran att avsluta det samma efter en kontring och välplacerat skott i gaveln fram till 5-0.

– Det var lite nervöst innan vi fick in 2-0 men det här var en match som vi styr, ställer och skapar bra med lägen. Fantastiskt att vi är seriesegrare redan innan sista omgången och underbart att så många stannade kvar efter fjolåret och ville vara med och spela upp oss i trean. Det är är ett härligt och lättcoachat gäng som tar hem det här, säger seriesegrarnas tränare Emad Nademi.

– Seriens klart bästa lag och de trummade på i 90 minuter, det går undan när de sätter fart. Lite surt att deras första mål var offside men vi var inte heller riktigt på tå från start och ett Kuben i överläge är svåra att tas med. Bara att gratulera dem till division 3-platsen, säger Ånges tränare Jonas Sjöberg, som själv har ett förflutet som spelare i "Tigerränderna"

I Kuben var hela laget bra men en extra kexchoklad till Fredrik Thelander som haft en formtopp de senaste sexton veckorna, tvåmålsskytten Robin Bergman samt målvakten Jack Eriksson för hans enastående trippelräddning.

I Ånge imponerades vi av 16-årige yttermittfältaren Joshua Sundlings inhopp. Där har västralaget ett sparkapital inför framtiden.

 

Kubikenborgs IF emblemÅnge IF emblem

Kubikenborgs IF - Ånge IF 5-0
17 september 2022 - 16:00 - Kubikenborgs IP
1-0 William Lydén (11) 
2-0 Robin Bergman (40) 
3-0 Robin Bergman (55)
4-0 Robin Bergman (79) 
5-0 William Lydén (80) 
Domare: Seyed Mohammad Hosseini
Publik: 150
Matchfakta

Fler bilder kommer.

Omgång 1: Så gick det i premiären när Medelpadsallsvenskan kickade igång

4 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Under den soliga fredagskvällen rullade Medelpadsallsvenskan 2024 i gång med fyra matcher och i den lika ledes fina lördagen spelades den femte kampen...

Läs mer

Inför seriestarten: Matfors IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Matfors IF åkte ur trean ifjol efter en tung säsong.Nu har Brukets Blå slickat såren efter alla spelartappen och ska åter ta sig an Medelpadsallsvensk...

Läs mer

Inför seriestarten; Kubikenborgs IF 2

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Ifjol kom Kuben 2, "Tigerungarna" sjua efter en ojämn säsong med både höga toppar och djupa dalar, precis som det brukar vara med ungdomliga lag.I år ...

Läs mer

Inför seriestarten: Kovlands IF

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

Kovland svarade för en kanonsäsong och förlorade bara en enda match på hela serien och tar nu ny sats för en minst lika stark insats med ett ännu mer ...

Läs mer

Inför seriestarten: IFK Timrå

3 maj 2024 Div. 4 Medelpad

IFK Timrå kommer till spel som nykomlingar i Medelpadsallsvenskan med massor av starka nyförvärv som besitter mängder av rutin, dessutom har nästan al...

Läs mer