Kuben och Lucksta vidare till kvartsfinal från grupp 1 och Svartvik från grupp 3

3 mar 2024 DM, herrar

Idag avslutades DM-gruppspelet med tre matcher.
I den första vann Svartvik över Sund och tog hem grupp 3 och tog sig vidare till kvartsfinal. 
I "elitgruppen" var Kuben redan klara för kvartsfinal och om den andra platsen ledde Selånger över Lucksta. Då kvitterade Samiuel Keflit (vem annars) och lade beslag på den lediga platsen till kvarten.

DM Herrar, Grupp 3

Svartvik är klara för kvartsfinal i DM. Det skulle räcka med oavgjort i dagens match mot Sund och redan efter nio minuters spel kom segermålet. Efter en upprullning fick unge Lowe Skoglund på ett vinkelskott som satte perfekt i första krysset.
- Ingen större fotbollsmatch. Sund var bättre än oss i första, trots vårt ledningsmål, i andra höjde vi oss något och kontrollerade den bra, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.
- Det märks att vi inte är förberedda att spela elvamanna ännu. Vi trevar oss fram med vårt nya spelsystem. Vi mötte ett väl strukturerat lag och efter deras ledningsmål dog matchen för oss, säger Sunds tränare Armando Buzi.

Sund IFSvartviks IF
Sund IF - Svartviks IF 0-1
3 mars 2024 - 12:00 - Westhagen
0-1 Lowe Skoglund (9)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 52
Matchfakta
 

DM Herrar, Grupp 1

Kuben var redan klara för kvartsfinal från grupp 1 men det hindrade inte "Tigerränderna" från att ta sin tredje raka vinst.
Tim Jonsson satte ledningsmålet med ett långskott ribba in i minut 12 innan Linus Sahlin knoppade in en välavvägd slagen hörna tidigt in i andra halvlek.
Oskar Nordlund tryckte därefter in en reducering inne i boxen men Kuben hade inga problem att hålla avståndet utan hade istället flera lägen att utöka sin målskörd.
- Tre matcher, tre vinster, vad kan man mer begära? En ganska jämn match som vi kontrollerade och hade med lite bättre skärpa gjort några mål ytterligare, säger Kubens tränare Stefan Bjertung.

Fränsta IK HerrlagKubikenborgs IF
Fränsta IK - Kubikenborgs IF 1-2
3 mars 2024 - 13:00 - Westhagen
0-1 Tim Jonsson (12)
0-2 Linus Sahlin (27)
1-2 Oskar Nordlund (36)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik:
Matchfakta 
 
Om man bara undvek förlust mot Selånger i avslutningsmatchen skulle Lucksta ta sig till DM-kvarten. Men i den andra halvlekens sjätte minut gav Helmer Bergström SSK ledningen.
Ett pressat Lucksta replikerade åtta minuter senare. Nyförvärven Granit Buzuku och Filip Caselius svarade för ett fint förarbete till Samuel Keflit som utjämnade och skickade division 2-laget vidare i DM.
- Vi borde vunnit den här matchen komfortabelt men istället tog Selånger ledningen och vi var tvungna att lägga in en extra växel för att komma tillbaka in i matchen. Överlag en okej match från oss och vi kommer att bli bättre ju mer vi får spela ihop laget då vi är många nya, säger Luckstas tränare Paul Thompson.
 
Selånger SKLucksta IF
Selånger SK - Lucksta IF 1-1
3 mars 2024 - 14:00 - Westhagen
1-0 Helmer Bergström (31)
1-1 Samiuel Keflit (39)
Domare: Petter Lindbom
Publik:
Matchfakta

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer

Så spelas kvartsfinalerna i herrarnas DM

5 mar 2024 DM, herrar

Speldatum för årets DM-kvartsfinaler är spikade och spelas mellan den 11 mars och den 21 mars, samtliga på Westhagen och i samtliga blir det lite "Dav...

Läs mer

Kalla fakta DM, herrar: Tabeller, resultat & spelprogram

4 mar 2024 DM, herrar

⚽️ Grupp 1 ⚽️ Grupp 2 ⚽️ Grupp 3 ⚽️ Grupp 4 ⚽️ Grupp 5 ⚽️ Slutspel

Läs mer

DM: Olle Nordberg frälste Sidsjö-Böle med två sena mål - klara för kvartsfinal

2 mar 2024 DM, herrar

För att Sidsjö-Böle skulle lugga IFK Timrå på segern i grupp 4 krävdes minst en pinne i dagens match mot Södermalm. Men Mattis Olofsson var på god väg...

Läs mer

DM herrar: Kovlands "PRO-trio" sköt Matfors i sank i gruppfinalen - får med sig Alnö till kvarten

1 mar 2024 DM, herrar

Kovlands rutinerade trio Widahl, Brännström och Nylund sänkte Matfors i gruppfinalen med jela 5-0 och är därmed klara för kvartsfinal.Dit följer Alnö ...

Läs mer