Kuben och Lucksta vidare till kvartsfinal från grupp 1 och Svartvik från grupp 3

3 mar 2024 DM, herrar

Idag avslutades DM-gruppspelet med tre matcher.
I den första vann Svartvik över Sund och tog hem grupp 3 och tog sig vidare till kvartsfinal. 
I "elitgruppen" var Kuben redan klara för kvartsfinal och om den andra platsen ledde Selånger över Lucksta. Då kvitterade Samiuel Keflit (vem annars) och lade beslag på den lediga platsen till kvarten.

DM Herrar, Grupp 3

Svartvik är klara för kvartsfinal i DM. Det skulle räcka med oavgjort i dagens match mot Sund och redan efter nio minuters spel kom segermålet. Efter en upprullning fick unge Lowe Skoglund på ett vinkelskott som satte perfekt i första krysset.
- Ingen större fotbollsmatch. Sund var bättre än oss i första, trots vårt ledningsmål, i andra höjde vi oss något och kontrollerade den bra, säger Svartviks tränare Carl Bergseije.
- Det märks att vi inte är förberedda att spela elvamanna ännu. Vi trevar oss fram med vårt nya spelsystem. Vi mötte ett väl strukturerat lag och efter deras ledningsmål dog matchen för oss, säger Sunds tränare Armando Buzi.

Sund IFSvartviks IF
Sund IF - Svartviks IF 0-1
3 mars 2024 - 12:00 - Westhagen
0-1 Lowe Skoglund (9)
Domare: Teodor Lundgren
Publik: 52
Matchfakta
 

DM Herrar, Grupp 1

Kuben var redan klara för kvartsfinal från grupp 1 men det hindrade inte "Tigerränderna" från att ta sin tredje raka vinst.
Tim Jonsson satte ledningsmålet med ett långskott ribba in i minut 12 innan Linus Sahlin knoppade in en välavvägd slagen hörna tidigt in i andra halvlek.
Oskar Nordlund tryckte därefter in en reducering inne i boxen men Kuben hade inga problem att hålla avståndet utan hade istället flera lägen att utöka sin målskörd.
- Tre matcher, tre vinster, vad kan man mer begära? En ganska jämn match som vi kontrollerade och hade med lite bättre skärpa gjort några mål ytterligare, säger Kubens tränare Stefan Bjertung.

Fränsta IK HerrlagKubikenborgs IF
Fränsta IK - Kubikenborgs IF 1-2
3 mars 2024 - 13:00 - Westhagen
0-1 Tim Jonsson (12)
0-2 Linus Sahlin (27)
1-2 Oskar Nordlund (36)
Domare: Nicklas Dyrén
Publik:
Matchfakta 
 
Om man bara undvek förlust mot Selånger i avslutningsmatchen skulle Lucksta ta sig till DM-kvarten. Men i den andra halvlekens sjätte minut gav Helmer Bergström SSK ledningen.
Ett pressat Lucksta replikerade åtta minuter senare. Nyförvärven Granit Buzuku och Filip Caselius svarade för ett fint förarbete till Samuel Keflit som utjämnade och skickade division 2-laget vidare i DM.
- Vi borde vunnit den här matchen komfortabelt men istället tog Selånger ledningen och vi var tvungna att lägga in en extra växel för att komma tillbaka in i matchen. Överlag en okej match från oss och vi kommer att bli bättre ju mer vi får spela ihop laget då vi är många nya, säger Luckstas tränare Paul Thompson.
 
Selånger SKLucksta IF
Selånger SK - Lucksta IF 1-1
3 mars 2024 - 14:00 - Westhagen
1-0 Helmer Bergström (31)
1-1 Samiuel Keflit (39)
Domare: Petter Lindbom
Publik:
Matchfakta

Acke sköt DM-titeln till Kuben efter "Pirlofrispark"

17 apr 2024 DM, herrar

2-0-ledning för Kuben efter tre minuters spel förbyttes till en 3-2-ledning för Lucksta innan "Tigerränderna" vände tillbaka via en nick av Linus Hall...

Läs mer

Ikväll spelas DM-finalen mellan Kuben och Lucksta - vilka blir "Bäst i Medelpad" och kvalificerar sig till spel i Svenska Cupen

17 apr 2024 DM, herrar

Ikväll bjuds vi på en liten godbit i den lokala fotbollen. Nämligen den emotsedda och prestigefyllda DM-finalen mellan division 2-nykomlingarna Luckst...

Läs mer

Kuben skrällde mot Giffarna - klara för DM-final mot Lucksta efter straffar

1 apr 2024 DM, herrar

GIF Sundsvalls P19- och P17-lag matchar idag, de som normalt brukar ta hand om DM-liret, och istället kom man med bänkspelarna från premiären i Supere...

Läs mer

De fyra semifinal lagen i DM är klara! Sidsjö-Böle lyckades inte med "mission impossible" och slå ut GIF Sundsvall

21 mar 2024 DM, herrar

Ikväll avgjordes det vilket av Sidsjö-Böle eller GIF Sundsvall som tog den fjärde och sista DM-semifinalplatsen och gör Alnö, Kuben och Lucksta sällsk...

Läs mer