Kuben på väg mot förlust i Kramfors - då kvitterade Tim Jonsson långt in på stopptid

Kuben såg ut att vinka kvalplatsen adjö efter 0-1 borta mot Kramfors-Alliansen.
Men långt in på stopptid utjämnade Tim Jonsson och drömmen lever vidare.
- Vi hade ett kanonläge att avgöra efter det men sköt över, säger Kubens tränare Björn Jonsson, som ändå var nöjd med 1-1.

Två av kombatanterna om kvalplatsen till division 2 möttes på Kramfors IP inför 172 åskådare, som blev till sig strax innan pausvilan då Johannes Thelin nickade in 1-0 i andravåg efter en hörna.

Kuben var det spelförande laget men hade svårt att omsätta sitt bollinnehav till klara målchanser och såg ut att gå mot en smärtsam förlust.

Men då, tre minuter in på stopptid, drev Tim Jonsson bollen på Kramfors planhalva och från 30 meter drog han på ett kanonskott som dök in precis under ribban.

Dramatiken var långt ifrån över. Efter lite gurgel mellan lagens spelare fick Kramfors Nahom Mahar syna det röda kortet och strax därpå fick Sebastian Bergman ett kanonläge efter hörna men hans skott i höjd med straffpunkten tog vägen över ribban. Kanske var det ivern som spelade honom ett spratt?

- Sett till spel och chanser skulle vi ha vunnit den här matchen. Kramfors backade hem och försvarade sig lågt och försökte knappt anfalla, och det ännu mindre efter att de tagit ledningen. Men det är upp till oss att bryta ner deras spel. Vi fick till en sen kvittering och vi får vara nöjda med poäng även om det skulle ha smakat med ett segermål också. Ni är vi i alla fall kvar i racet om kvalplatsen, säger Kubens tränare Björn Jonsson.

Edvin Lund Borg svarade för en makalös reflexräddning i matchinledningen och är värd beröm bara för den. I mittförsvaret var Marcus Pettersson navet i vanlig ordning.

 

Kramfors-AlliansenKubikenborgs IF

Kramfors-Alliansen - Kubikenborgs IF 1-1
8 september 2023 - 19:30 - Kramfors IP
1-0 Johannes Thelin (43)
1-1 Tim Jonsson (90+3)
Utvisning Kramfors: Nahom Japan Mahari (90+8)
Domare: Jonathan Forsman
Publik: 172
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer