Kubenförlust mot Anundsjö trots Ali Mahmouds tidiga ledningsmål: "Fick det inte att stämma"

Trots ett tidigt ledningsmål kunde inte Kuben rida vidare på framgången utan hemmalaget Anundsjö vände innan paus och behöll sedan försprånget ganska enkelt.
- Vi gör helt enkelt ingen bra match idag och fick det inte alls att stämma, förklarar Kubens tränare Stefan "Lagga" Lagergren.

Kuben började bäst första 20-25 minuterna på Olympia i Bredbyn och tog leedningen efter dryga kvarten genom Ali Mahmoud som dribblade sig igenom från halva planen. Målvakten räddade första avslutet men Ali följde upp med att jobba in returen.

- Därefter tog Anundsjö över och vänder via två slumpmål innan paus, säger Kubens tränare Stefan Lagergren.

Den andra halvleken var spelmässigt jämn men det var först de fem sista minuterna som Kuben fick till en forcering och skapade två klara lägen där åtminstone ett av dem borde utmynnat i ett kvitteringsmål.

- Vi började bra men gör som helhet ingen bra match idag och fick det inte alls att stämma, det hackade rejält och vi hittade inte alls någon struktur i spelet. Sett till chanser borde vi ändå fått med oss poäng hem, förklarar "Lagga".

Med fem (!) målvakter borta klev unge Jonathan Danielsson in och svarade för en stabil insats och var Kubens bäste spelare.

 

Anundsjö IF Kubikenborgs IF

Anundsjö IF - Kubikenborgs IF 2-1
12 augusti 2023 - 16:00 - Olympia
0-1 Ali Mahmoud (16)
1-1 Isac Norgren (31) ...efter en kontring efter bolltapp
2-1 Isac Norgren (38) ..träff i bortre kyrsset efter en skarv hörna.
Domare: Henoc Ekanga
Publik: 157
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer