KW Svedin målade dubbelt på Östavalls 57-årige keeper när Selånger vände på Skogsvallen

Östavall brände en straff vid ställningen 1-0 och därefter vände Selånger via två mål av Karl-William Svedin och ett av Alfred Norman bakom hemmalagets 57-årige gårdvar Tony Eklund.
- Det små marginaler i den här matchen som vänder över till vår fördel, säger Selångers tränare Filip Renman.

Östavall har tappat sin målvakt Mark Spotarenko och som ersättare till man hittat någon annan klev 57-år unge Tony Eklund in mellan stolparna i derbyt hemma mot Selånger.
Och han visade sig bli svåröverlistad!

Den första halvleken var på väg mot sitt slut då hemmalagets Jesper Proos Grip bröt dödläget med sitt 1-0-mål.

I inledningen av den andra halvleken skulle samme man dubbla Östavalls ledning var det meningen men hans straffspark tog i målramen.

Istället för 2-0 kunde Selånger kontra in 1-1 två minuter senare genom Karl-William Svedin. Var det någon som snackade om små marginaler?

Med kvarten kvar prickade "KW" in sin andra fullträff och strax innan full tid säkrade Alfred Norman SSK-segern med en tredje fullträff.

- Östavall är ett organiserat lag som är svåra att bryta ner. Det är en jämn match där jag tycker vi äter oss in i den under andra halvlek och har ett övertag. Sedan är det små marginaler i den här matchen som vänder över till vår fördel. På det stora hela är jag jättenöjd men där vi fortsatt behöver slipa på en del delar av vårt spel. Vårt kvitteringsmål var jättefint och det var skönt att vi kunde sätta dit ett mål på en riktigt vass kontring då det varit lite av den varan under våren, säger Selångers tränare Filip Renman.

- Jag vill plussa för hela lagets insats idag och sättet vi tar oss an matchen då den hade många olika matchbilder. Både Albin Grandin och Axel Sjöbom får lite extra plus i kanten. Vill även rikta ett tack till Östavall för ett varmt och proffsigt bemötande. De har en fantastisk anläggning med allt vad det innebär, säger Filip Renman.

Tony Eklund imponerade i Östavallsmålet och ska inte lastas för förlusten utan snarare tvärtom och han gäckade SSK-anfallarna i dryg halvlek.
- Det gick väl sådär, jag tog några bollar i alla fall, säger den vältränade 57-åringen och fortsätter:
- Tror dock inte det blir något mer framträdande för egen del då de fått tag på en riktigt bra målis från Hudiksvall.

 

Östavalls IF emblemSelånger SK emblem

Östavalls IF - Selånger SK 1-3
4 augusti 2023 - 19:00 - Skogsvallen
1-0 Jesper Proos Grip (41)
1-1 Karl-William Svedin (53)
1-2 Karl-William Svedin (75)
1-3 Alfred Norman (89)
Domare: Jonas Hägglund
Publik: 87
Matchfakta

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer

Omgång 3: Tredje raka trean för både Kuben och Selånger, Fränsta tappade allt på slutet i Umeå

Omgång 3: Kuben fortsätter på vinnarspåret medan Alnö inkasserade sitt tredje nederlag. Det blev kontentan efter tisdagskvällens derby som "Tigerrände...

Läs mer