Läget i Matfors dam: Flyttar upp tre talanger från flicklaget

17 feb 2023 Div. 3 Medelpad

Matfors plockar upp tre talanger från flicklaget inför den här säsongen, Maja Åkerlund, Sofie Hallin och Tove Linder.
- Alla i trion "gästspelade" i A-laget ifjol men är nu uppflyttade på permanent basis, säger klubbens medieansvarige Hanna Nilsson.

Matfors kom ifjol trea i vår lokala damtrea och var bästa representationslag och fick tack vare det en förfrågan om att ta klivet upp i division 2. Något som man emellertid tackade nej till då man ansåg att laget fortfarande är lite för tunt och orutinerat.

Man fortsätter att fylla på A-laget med talanger underifrån och klart är att tre nya får chansen redan från försäsongen i år. Dessa är Maja Åkerlund, Sofie Hallin och Tove Linder.

- Alla i trion "gästspelade" i A-laget ifjol men är nu uppflyttade på permanent basis, säger klubbens medieansvarige Hanna Nilsson, som säger så här om de nyuppflyttade spelare för spelare:

Maja Åkerlund, 14 år:
- Maja kommer från Utvecklingslaget men gästspelade med oss redan förra säsongen. Hon är en teknisk spelare med rätt attityd på planen. Det gillar vi. Henne kommer ni se mycket av framöver! Välkommen tjejen. Lillasyster till Ida som i år flyttade till Eskilstuna United från SDFF.

Tova Linder, 17 år:
- Den här tjejen känner de som brukar se våra matcher nog igen, hon gjorde debut redan förra året i damlaget och har efter det spelat och tränat med oss. Men nu är det klart, Tova blir en del av damlaget och ingen är gladare än vi! Hon är en brytsäker back med en otrolig spelförståelse.

Sofie Hallin, 16 år:
- Årets tredje nyuppflyttning är också en tjej som visat upp sig på planen tidigare. Sofie är en passningssäker, tuff och hård spelare som bidrar med ett lugn på planen.

Div. 3 Medelpad dam, omg. 1: Hela 15 lag i årets lokala damtrea

2 maj 2023 Div. 3 Medelpad

Intresset för spel i vår lokala damtrea är högt.För bara ett par år sedan fick vi inte ihop en egen serie utan delade på en med Hälsingland.I år är he...

Läs mer

Läget i Stöde dam: "Yngre tjejer kommer att blomma ut"

8 mar 2023 Div. 3 Medelpad

Stöde tackade nej till fortsatt spel i division 2 och begärde sig frivilligt ner i våra lokala damtrea med sitt unga lag kryddat med några veteraner.-...

Läs mer

Medskogsbron har gjort klart med två rutinerade nyförvärv: "Stor spelförståelse"

13 feb 2023 Div. 3 Medelpad

Medskogsbron har gjort klart med två rutinerade damer,Dessa är 31-åriga Cecilia Hjelm från Heffnersklubban och 37-åriga Rosie Nilsson från Alnö.- Två ...

Läs mer

Heffnersklubban tog hem Sund Women Cup

5 feb 2023 Div. 3 Medelpad

19 lag deltog i Sund Women Cup för seniorer.Och segern togs hem av Heffnersklubban som vann finalen över Umeå Södra Blå efter sudden death-straffar ef...

Läs mer

Söndagens slutspel - så gick det!

5 feb 2023 Div. 3 Medelpad

Så här spelas söndagens slutspelsnatcherSamtliga lag vidare från gruppspelet, ranking efter placering i grupperna.

Läs mer

Sund Women Cup: Grupperna färdigspelade - resultat & tabeller

4 feb 2023 Div. 3 Medelpad

Så spelas lördagens gruppmatcher: Samtliga spelas i Nordichallen, 1 x 25 minuter.  

Läs mer