Läget i Söråker: "Skulle behöva en målvakt"

8 mar 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker gick vidare från sin grupp i DM men föll sedan mot Svartvik i slutspelet.
Nu laddar man inför den egna turneringen Söråker Cup och den efterföljande seriestarten i Medelpadsfemman. Lokalfotbollen har kollat statusen i dagsläget.
- Vi skulle behöva en till målvakt, säger spelande tränaren Jonas Nordström.

Söråker vann sin DM-grupp men i slutspelet blev Svartvik för svåra och man föll med klara 2-7 sedan man hängt med i halva matchen. Två matcher på tre dagar blev för tufft då man ligger lite efter med träningarna.
Nu gäller det att hitta formen inför Söråker Cup och framförallt seriestarten längre fram i vår.

Hur ser det ut på ledarsidan i år?
- Jag fortsätter som huvudtränare och Jocke Moxén som assisterande. Victor Selander och Pontus Andersson-Knut har valt att kliva av sina ledarroller på grund av tidsbrist. Victor kommer att spela i den mån han hinner och kroppen tillåter, säger Jonas Nordström.

Några nyförvärv eller spelarförluster?
- Glädjande är att Niklas Mattsson kommer kunna snöra på sig skorna igen. Oskar Pinheiro har även han på nytt snörat på sig skorna och han blir användbar längs kanterna.
- Martin Vestin är med och stöttar upp, ska försöka skola om sig till målvakt då vi har brist på den positionen. I övrigt har vi Olle Forsberg och Anton Jonsson som är borta del av vårsäsongen men ansluter förhoppningsvis under sommaren. Victor Dagfält och Joar Steen hoppas vi tinar fram under våren och ansluter på nytt för spel. Sedan letar vi med ljus och lyckta efter ytterligare en målvakt så vi kan ha två stycken tillgängliga.
- Tyvärr har vi tappat målvakten Andreas Larsson till Sund IF och backen Wilmer Moxén verkar vara förlorad till Alnö IF.

Har ni satt upp någon målsättning för säsongen?
- Målet resultatmässigt är att kunna vara med i toppen av tabellen, vi visade ifjol att potentialen finns om alla är med. Vad gäller spelet så vill vi kunna utveckla vårt offensiva spel där vi under fjolårssäsongen var allt för beroende av Johan Kolbäcks djupledslöpningar. Vi vill få fler spelare involverad i sista tredjedelen och kunna hota genom olika alternativ. Sedan ska vi bli än mer bolltrygga och inte behöva stressa upp oss när vi sätts under press utan istället kunna lösa det genom vårt passningsspel.

Kommer det att bli någon Söråker Cup i år?
- Ja, vi jobbar för fullt med den. I år kommer det både att bli en turnering för herrar och damer. Hoppas kunna komma med mer info senare, avslutar Jonas Nordström..

Träningsmatch Zakaria Suliman tvåmålsskytt när Ånge besegrade Stöde

25 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Under torsdagskvällen möttes Ånge och Stöde i en träningsmatch där de först nämnda vann med 3-1, två mål av Zakaria Suliman, där samtliga mål producer...

Läs mer

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer