"Lagga" kvar som tränare, "Ryssen" tillkommer och "Sunkan" ny sportchef när Kuben växlar upp

Kuben växlar upp och har gjort klart med en ny sportchef och tränarkollega till Stefan Lagergren.
- Med Göran Sundqvist som sportchef tillsammans med tränarna Stefan Lagergren och Stefan Bjertung har vi hittat vår drömtrio, säger en nöjd Joakim Blomqvist hos "Tigerränderna".

Kuben var länge med och slogs om topplaceringarna som nykomlingar i trean.
Nu växlar man upp med ny sportchef och en ersättare på tränarsidan efter Björn Jonsson.
- Göran Sundqvist och Stefan Bjertung tillkommer som sportchef respektive tränare tillsammans med Stefan Lagergren. Samtidigt kliver Björn Jonsson av men vi hoppas att han blir kvar i föreningen på något sätt, säger Joakim Blomqvist hos "Tigerränderna" som också påpekar att man nu satt sin "drömtrio".

Joakim Blomqvist fortsätter:
- Ja, kanske den bästa sammansättning vi kunnat få. "Lagga" och Bjertung kommer att jobba tight tillsammans och dela upp arbetet på ett bra sätt. Lagga är tänkt att vara mer drivande i matchning och Bjertungs erfarenhet och lugn blir en stabil bas. Otroligt spännande! Björn kliver av sedan han och Lagga har gjort en jättebra säsong ihop. Vi ser gärna att Björn fortfarande finns kvar i någon roll men vi stressar inte fram något här.

Dessutom har man som sagt gjort klart med Göran Sundqvist som sportchef. "Sunkan" återvänder därmed till Kuben efter ett antal år.
- Ja, det är grädde på moset och han kommer att ta rollen som Sportchef. "Sunkan" har vi jobbat på i flera år och som vi ser det så är han den absolut viktigaste brickan på plats för att vi som förening verkligen ska kunna växla upp. Med "Sunkan" och vår nya tränarduo så kan vi nu sätta även andra viktiga ledarfunktioner. Vi har många kompetenta krafter på ledarsidan och jag skulle tro att vi kan locka ännu fler framåt.

Några nyförvärv på gång?
- Vi jobbar på det. Med en bra organisation så kommer bra spelare och sedan trillar poängen förhoppningsvis in på kontot. Vi försöker att göra rätt saker, i rätt ordning och med tålamod. Detta är ett resultat av att vi gjorde en liten nystart 2018.
- På söndag har vi ett spelarmöte och därefter så ska vi jobba vidare och snabbt försöka att sätta alla andra poster och funktioner också, avslutar Joakim Blomqvist.

Omgång 5 (4-5 maj): Fränsta fick med sig hela potten från Olympia men decimerat Alnö föll långt in på stopptid

I omgång 5 fick Fränsta med sig hela potten från Olympia medan Alnö åter föll  sedan man i ledningen dragit på sig ett rött kort och Berg därefter avg...

Läs mer

Omgång 4: Fränsta vann målrikt derby över Alnö, Kuben förlängde sin segerrad men Selånger föll av vinnarspåret

Under söndagen slapp Fränsta resa iväg (nåja, till Ånge IP blev det i alla fall) men på papperet blev det årets första hemmamatch. Och där väntade Aln...

Läs mer

Alnö IF fyller 100 år idag - Lokalfotbollen gratulerar på den stora bemärkelsedagen!

Den 24 april 1924 bildades Alnö Idrottsförening och fyller med andra ord modiga 100 år idag! Ett av många lag inom fotbollen som passerat revy under ...

Läs mer