"Lagga" lägger bollskorna på hyllan – blir tränare för Kubikenborgs U19

7 mar 2022 Div. 2 Norrland

En lång karriär som först målvakt och därefter mittback har nått sin ände.
Nu lägger 32-årige Stefan "Lagga" Lagergren ner sin aktiva karriär och inleder en annan med att bli tränare för Kubikenborgs U19.
– Jag tänkte nog ha spelat till de 40 som Zlatan med övergång till målvakt igen men de senaste två-tre åren har förslitningsskadorna duggat tätt med höftböjare och annat, säger "Lagga".

Stefan Lagergren inledde sin karriär som målvakt i GIF Sundsvall och sin seniordebut skedde i dåvarande farmarlaget Medskogsbrons BK i division 3.

2010 satte han på Giffarnas avbytarbänk i Superettan i samtliga 30 matcher utan att få spela en enda minut. Visst, lärorik men ganska frustrerande att aldrig få chansen tänker jag mig?

Åren därpå blev det först spel i Älgarna och därefter Härnösands FF i division 2 innan det blev flytt till Uppsala och spel i division 8 med Bälinge City, som utespelare.

2013 blev det mest sporadiska inhopp i Kuben innan satsningen återtogs, och då som mittback.

2016 återvände han en säsong till Härnösands FF innan det blev IFK Timrå där han hann med kvalspel till division 1 och möte med klassiska IFK Norrköping i Svenska Cupen inför storpublik på Timrås konstgräsarena.

Efter att Timråkamraterna drog sig ur tvåan blev det ett par säsonger i samma serie med Stöde IF tillsammans med flera av lagkompisarna från Timrå, när tyvärr även den klubben drog sig ur efter den gångna säsongen och därmed avslutade "Lagga" även sin spelarkarriär.

Lokalfotbollen ställde några frågor till Stefan Lagergren efter sin avslutade spelarkarriär

Varför lägger du skorna på hyllan?
– Det är ett beslut som växt fram sakteliga, jag tänkte nog ha spelat till de 40 som Zlatan med övergång till målvakt igen men senaste två-tre åren har förslitningsskadorna duggat tätt med höftböjare och annat. Det är inte jätteroligt och spela 20 av 28 matcher med ont, vilket gjort beslutet mycket enklare.

Vilket är ditt roligaste minne från den aktiva karriären?
– Cupmatchen mot Norrköping hemma med Timrå var kul även om det som gav mest insyn i hur det är på högre nivåer var A-Lagsåret 2010 med GIF, det var roligt att få ha upplevt det i alla fall.

Varför blev det tränarjobb i Kubens U19?
– Om saker hade varit lite annorlunda kanske det hade blivit ass i Stöde div 2 vilket hade varit en rolig lärdom, kuben finns i hjärtat och när dom hörde av sig så behövde jag bara se grabbarna ett par gånger samt snacka med Jocke Axelsson, tränare där sedan tidigare, för att ta beslutet.

Vad hoppas du kunna bidra med?
– Erfarenhet kring att gå från junior till senior, dels krav och förväntansbild men också taktiskt och aggressivitetsmässigt.

Med rutin från många års spel i division 2. Vad tror du om Sunds chanser som nykomlingar?
– Jag tror chanserna att hålla sig kvar är brutalt stora, dels för att det finns många spelare med rutin från tvåan samt duktiga division 3-spelare. "Sunkan" (Göran Sundqvist, reds anm) som tränare kommer nog få ihop ett tight lag som jobbar tillsammans vilket är viktigt mot bättre lag, det vill säga alla i division 2. Topplagen är dock väldigt bra så kanske en placering mellan 4-9 där plats 4-5 blir aktuell om Pelle Nyman lirar vidare.

Och avslutningsvis. Har du något råd att ge dem?
– Värva in Osman Aksoy och övertyga Medelpads bästa spelare utanför GIF Pelle Nyman att satsa vidare.

Lokalfotbollen tackar Stefan "Lagga" Lagergren för en fin karriär, även om det blev några säsonger utombyss i Härnösand och hoppas att han får en fin tränarkarriär.

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer