Leo Johanssons hattrick lade grunden till Alnö 2:s 6-1-vinst över Wiskan

14 maj 2023 Div. 5 Medelpad

Alnö 2 följde upp uddamålsförlusten i premiären med en klar 6-1-vinst över Wiskan.
Leo Johansson hade en fin eftemiddag och prickade in hälften av Alnös mål.
- Hans tredje var snyggast då han fintade bort måvakten och rullade in bollen i tomt mål, säger tränaren Salo Gavador.

Wiskan stod över premiären då det är udda antalet lag med i årets Medelpadsfemma utan startade upp serien idag mot Alnö 2 på Balders konstgräs.

Och man gjorde spelmässigt en bra första halvlek, men låg ändå under med 0-3 sedan "hemmalaget" visat upp effektivitet. 1-0 satte Lukas Lundman i den tionde minuten och tvån kom efter en straff i den 36:e via Arvid Svensson och precis innan pausvilan hängde Leo Johansson psykologiskt tunna 3-0.

- Vi inledde direkt med rätt inställning och tog också ledningen, sen kom vi in i deras tempo med långa bollar och gör ingen bra fortsättning på halvleken, men gör ändå två mål till, säger Alnötränaren Salo Gavador, som tvingats pausa sitt eget spel på grund av en korsbandsskada.

Direkt i inledningen av den andra halvleken utökade Alnö till 4-0, återigen Leo Johansson, och med knappa timman spelad fullbordade Leo sitt hattrick med att göra 5-0.

- Det målet var snyggast av de tre då han fick bollen i farten och fintade bort måvakten innan han rullade in bollen i tomt mål, säger Salo Gavador.

Efter att ha träffat både stolpar och ribbor fick Wiskan se en strimma hopp då Johan Skog reducerade. Solen gick dock snabbt i moln då Melvin Gustafsson Ogebrand kunde fastställa Alnösegern till 6-1.

- Wiskan var duktiga i mitten och tätade till bra där utan vi fick anfalla längs kanterna och det funkade bra, säger Salo Gavador.

- De fick verkligen psykologiska mål för vi gör egentligen ingen dålig match även om orken tröt något i andra halvlek. Medan de satte sina chanser träffade vi stolpen två gånger och hade en i ribban så det var definitivt ingen 1-6-match rent spelmässigt. Men det var duktiga unga killar vi mötte som rullade boll bra och hade mycket spring i benen, säger Wiskans tränare Marco Padellaro.

Hattrickskytten Leo Johansson och spelfördelaren på mitten, Kim Tomley, de mest framträdande i Alnö 2.

Mittfältslånet från Fränsta, Theo Sundin, och 14-årige högerbacken Anton Nolberg visade framfötterna i Wiskan.

 

Alnö IF 2Viskans IF

Alnö IF 2 - Wiskans IF 6-1
14 maj 2023 - 16:30 - Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Lukas Lundman (10)
2-0 Arvid Svensson (36, straff)
3-0 Leo Johansson (44)
4-0 Leo Johansson (47)
5-0 Leo Johansson (56)
5-1 Johan Skog (71)
6-1 Melvin Gustafsson Ogebrand (84)
Domare: Abdullatif Al-Barawy
Publik: 47
Matchfakta

Spelprogram & resultat div. 5 Östra & Västra

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Omgång 1: Nya Kungsnäs, Sidsjö-Böle och Alnö U imponerade i sina respektive seriepremiärer

1 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Idag startade division 5 Medelpad 2, d v s den östra gruppen där Kungsnäs i sin allra första seriematch på seniorsidan besegrade Svartvik U och i dage...

Läs mer

Lokalfotbollen: Så slutar div. 5 Östra - de tar sig till A-slutspelet!

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

I morgon den 1 maj kickar Medelpadsfemmans västra grupp igång med sju "cupfinaler" där grundserien ska avgöras på en dryg månad i enkelmöten. Det gäll...

Läs mer

Inför seriestarten: Sidsjö-Böle IF

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Sidsjö-Böle fick en förfrågan att ersätta Alnö i Medelpadsallsvenskan sedan ö-laget tackat ja att bli kvar i trean och i sin tur ta över Östavalls pla...

Läs mer

Inför seriestarten: Alnö IF Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Ifjol landade Alnös andralag på åttonde plats av elva lag.Men sett till vad det unga laget presterat under försäsongen, vann bland annat Söråker Cup e...

Läs mer

Inför seriestarten; IFK Timrå Utveckling

30 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Det var inte länge sedan IFK Timrå inte hade något herrlag alls sedan man drog sig ur division 2.Ifjol tog sig representationslaget upp i Medelpadsall...

Läs mer