Leopold Silfver öppnade och stängde när Kuben besegrade Björna

Leopold Silfver satte tidigt Kuben i förarsättet och "Tigerränderna" släppte sedan inte ratten och Leopold fick även stänga ner matchen med 4-1-målet på stopptid.
- Vi gör en riktigt bra prestation. säger Kubens tränare Björn Jonsson.

Kuben fortsätter att hänga med i toppstriden och idag avfärdade man Björna med klara siffror. Dock inte hemma på IP utan det blev Westhagens konstgräs igen.

Något som inte bekymrade unge Leopold Silfver som redan efter kvart löpte sig fri på Oscar Säfströms djupledsboll och överlistade motståndarkeepern.

I den 37:e minuten dubblade Ali Mahmoud Kubenledningen efter ett mönsteranfall med spelvändning, komma runt på kanten och slå ett snett-inåt-bakåt pass som Ali satte i nät.
- Ett träningsmål, påpekade en nöjd Kubentränare Björn Jonsson.

Kuben såg ut att ha full kontroll på händelserna när en björnaspelare föll i kontakt med hemmakeepern och domaren blåste straff.
- Jag snackade efteråt med deras kille och han trodde han skulle få en varning för filmning, säger Björn Jonsson.

Alexander Olovsson tvekade inte från elva meter och plötsligt var det nerv i matchen med tretton minuter kvar.

Men så blev det aldrig. I den 84:e minuten hade Björnas målvakt bollen under full kontroll, men momentet senare gjorde Albin Persson 3-1 i öppet mål. Ett besynnerligt mål...men matchavgörande.

På stopptid spräckte sedan Leopold Silfver Lokalfotbollens matchtips då han nickade in 4-1 efter en tilltrasslad situation där bollen gick som en flipperkula.

- Skönt med ett tidigt ledningsmål så de inte kunde backa hem och bara satsa på kontringar utan vi kunde spela mer avslappnat med ett mål i ryggen. Vi saknade några spelare idag men det syntes inte på spelet. Kul att kunna slänga in redan fullfjädrade juniorer. Vi har en struktur i spelet som är lätt att förstå för de som kommer upp i A-laget. Som helhet, vi gör en riktigt bra prestation idag. säger Kubens tränare Björn Jonsson.

Av många duktiga i Kuben stack Markus Pettersson ut det extra på sin ovana högerbacksplats. Trots att de ofta kom två mot en på hans kant stängde han ner den fullständigt!

 

Kubikenborgs IFBjörna IF

Kubikenborgs IF - Björna IF 4-1 (tips: 3-1)
3 juni 2023 - 11:00 - Westhagen
1-0 Leopold Silfver (15)
2-0 Ali Mahmoud (36)
2-1 Alexander Olovsson (77, straff)
3-1 Albin Persson (83)
4-1 Leopold Silfer (90+1)
Domare: Andreas Olsson
Publik: 83
Matchfakta